reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2018

@Migdalove już się dopisałam, mam nadzieję, że poprawnie :)
Tak, jestem nowa. Postanowiłam do Was dołączyć bo nikt nie zrozumie naszych emocji jak inne kobiety oczekujące na ciążę. Poza tym zawsze warto posłuchać o doświadczeniach innych a czytając, że komuś się w końcu po dłuższym czasie udaje, daje mi nadzieję, że u mnie też się kiedyś uda.
Pewnie. Mam nadzieję, że będziesz się dobrze tutaj z nami czuła. :)

reklama
Dziewczyny. Jak to jest dokładnie z tą temperatura mierzoną dowcipnie ?
Nigdy wcześniej nie mierzyłam. Wiem mój błąd.
Wczoraj rano mierzyłam 37.24, dziś 37.34. 5 dni do terminu @.
Wiem że każda ma inaczej ale jak to tak mniej więcej wygląda ? Po @, w trakcie owulacji, po, przed @ bądź na początku ciąży ?
Kiedy są wyższe a kiedy niższe temperatury?

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Hej :) temperaturę najlepiej jest mierzyć od początku cyklu żeby widzieć kiedy jest faza wysokich a kiedy niskich temperatur. Przed owulacją mamy fazę niskich a po owulacji następuje skok temperatury i zaczyna się faza wyższych . Przed @ temp spada. Czytałam że jeśli utrzymuje się dłużej niż 16dni można podejrzewać ciąże. Ale u każdego jest inaczej. Każda kobieta ma inny wykres. Ja używam ovufriend. Pierwszy miesiąc jest za darmo. Niestety poźniej trzeba zapłacić. Ale polecam

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

@KatiNails jeśli jest 18 dzień wyższej to juz można podejrzewać ciążę, 21 dni to ciąża na 100% i nie trzeba robić testu. To tak ogólnie, bo są szczegółowe zasady o ile ta temp ma wzrosnąć, no i obserwacja śluzu oprócz tego koniecznie. Ja mam wykresy na enpr, darmowe.

Dzięki dziewczyny :) zaczęłam mierzyć od wczoraj więc nic mi to nie powie :) jeśli w tym cyklu się nie uda to będę mierzyć cały cykl i zobaczymy ;)

Masz powyżej 37 wiec jeśli ma przyjsc @ to odnotujemy spadek poniżej standardowej temp czyli dokładnie określi nadejście @ i możesz np określić położenie szyjki, polecam bo bardzo łatwo ciąże wykryć tym sposobem [emoji6]

atdc9vvjktz16vlw.png

Masz powyżej 37 wiec jeśli ma przyjsc @ to odnotujemy spadek poniżej standardowej temp czyli dokładnie określi nadejście @ i możesz np określić położenie szyjki, polecam bo bardzo łatwo ciąże wykryć tym sposobem [emoji6]

atdc9vvjktz16vlw.png
Szyjka wysoko :) ale do terminu @ 5 dni. 21 listopada mam termin

Byłby dwa dni że miałam wrażenie że się obniżyła ale spowrotem jest wysoko. Dużo mlecznego śluzu. No i dziś temp 37.34, wczoraj 37.24 ale mówię wcześniej nigdy nie mierzyłam więc to mi niewiele mówi

atdc9vvjktz16vlw.png
Czyli jak ta szyjka ma być położona? Nisko wysoko?

Napisane na CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Mierzysz przed wstaniem i nie później niż o 7.30? Powyzej 37 to raczej wyższe, więc jak spadnie tak zauważalnie, to możesz spodziewać się @ w ten dzień lub następny przeważnie. Czego nie życzę oczywiście:)

reklama
Mierzysz przed wstaniem i nie później niż o 7.30? Powyzej 37 to raczej wyższe, więc jak spadnie tak zauważalnie, to możesz spodziewać się @ w ten dzień lub następny przeważnie. Czego nie życzę oczywiście:)
Tak rano przed wstaniem z łóżka :) coś po 7. Bo potem wstajemy i zbieramy się młodego do przedszkola zawieźć

Do góry