reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2018

reklama
Każdy robi jak uważa za słuszne, najważniejsze, żebyście oboje czuli tą potrzebę i chcieli tego. :) U mnie nacisk jest ze strony rodziny, bo jak to tak, przecież cywilny to nie ślub. Ale rodzice moi nie mają nic przeciwko, wiedzą jakie jest do tego moje podejście, nie będziemy robić czegoś wbrew bo tak wypada. :) Znam skądś te nakręcanie na objawy ciąży. A jak jeszcze miałam cykle 50dniowe albo dłużej to najpierw masa testów robionych w domu a potem na betę i zawód bo negatywna. Ale pierwszą ciążę wyczułam, wiedziałam, że jestem i nie dałam się zwieść negatywnym testom. Możecie mi wierzyć lub nie, ale czułam to w duszy, że w ciąży jestem, nie z objawów bo praktycznie na początku żadnych nie miałam. Niestety wiecie jak to się skończyło.

Teraz coś innego. Wiem, że pewnie wiecie wszystko co robić przed zajściem w ciąży ale wrzucę Wam skan z gazetki Tesco Loves Baby, którą wczoraj kupiłam. :)
14y8z04.jpg
U mnie z kolei z synem było tak że odpuściłam. Centralnie miałam dość płaczu przez negatywne testy. I stwierdziłam ze nie staram się o dziecko najwidoczniej mito nie pisane. Jednego dnia poszłam do pracy. Kolega z koleżanką pytają co ja taka dziwna. A ja się na nich wkurzałam że kij wie o co im chodzi. przecież ja normalna jak zawsze. 'Kaśka w ciąży jesteś?'. Moja odpowiedź : chyba Was pogięło....
I co tak mi cały dzień głowę męczyli że wracając z pracy kupiłam test ciążowy. Wieczór siknelam (27 DC na 28/29dc). Nie chcesz wiedzieć jaka miała minę jak siknelam.... Następnego dnia leciałam do apteki po drugi test powtórzyć bo nie wierzyłam. Także ja pierwszej ciąży wogole nie wyczułam [emoji23]
A teraz 10 dni do terminy @. Jedna pierś zawsze bolała od owu aż do @. Teraz bolą dwie tak że masakra, jajniki ona kłują (owu miałam z prawego jajnika w tym miesiącu) a dawno po owu (była we wtorek). Wczoraj kawy nie byłam w stanie wypić. Staram się nie nakręcać -bo mówię wiem że za wcześnie na objawy ale ten cykl jest zupełnie inny niż poprzednie.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

wow:)w takim razie 3mam kciuki.oby tak było jak piszesz:)na alli dziś wielkie przeceny także posiedzę trochę przed laptopem i coś tam sobie pokupuje na poprawę humoru:)ja to teoretycznie mam mieć okres za 3 dni o chyba nadchodzi bo wszystko mnie wkurza i sama ze sobą nie mogę wytrzymać[emoji23][emoji23][emoji23]jakie chcecie imiona?

Napisane na T03 w aplikacji Forum BabyBoom
Eee to że jesteś wkurzona to żaden wyznacznik że @ przyjdzie [emoji14]
Dziewczynka Maja
A chłopiec Antoś albo Tymek (mamy już Aleksa)

Przesłodkie! Ja też planuję jakoś 'inaczej' powiedzieć mojemu kochanemu jak już się uda. :)
Wózek też mamy prawie wybrany, nie możemy się zdecydować na model ale wiemy, że na pewno będzie Adamex'a . :) W szafie śpi sobie karuzela na łóżeczko, którą jakoś na początku roku wygrałam w jakimś konkursie z firmy Skip Hop o taką :
35df25124dbebd53f18d5bf4f3ee
Haha my się wahaliśmy między Adamex Vicco a Adamex Barletta [emoji14] byliśmy w sklepie oba widzieliśmy , prowadziliśmy i wybraliśmy Barlette :*

Eee to że jesteś wkurzona to żaden wyznacznik że @ przyjdzie [emoji14]
Dziewczynka Maja
A chłopiec Antoś albo Tymek (mamy już Aleksa)

Dokładnie! W ciąży hormony podobnie buzują jak przed okresem. :D
My chcieliśmy dla syna imię Antoś, po dziadku ale za dużo już Antków w Polsce i mamy dylemat. :D

My te same + Grand Prix Collection. :D
Nie to to to nawet na zdjęciach nam się nie podobało :)
Ja sobie znalazłam wózki na allegro które na zdjęciach mi się podobały. I jak znaleźliśmy co nam najbardziej pasuje czyli te dwa wybraliśmy się do sklepu żeby je koło siebie namacalnie porównać :)

reklama
My właśnie jesteśmy zdecydowani przez jakby test na żywo. :) Super firma i do tego polska, więc z gwarancją nie byłoby problemu. :)

Do góry