reklama
1
174974
Gość
Hej dziewczyny! Dzisiaj pewnie każda z Was nie będzie miała czasu na pisanie, tak więc przybywam życzyć Wam spokojnego dnia!
tola_tola
Fanka BB :)
dzięki równiez spokojnego ja dopiero ruszam na groby a wieczorem zamierzam ćwiczyć i zrobić sobie dzień dla siebiemaseczki jakieś peelingi,paznokcie kąpiel aromatyczna i takie klimatytrzeba się trochę porozpieszczac
Napisane na T03 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na T03 w aplikacji Forum BabyBoom
adiika
Hej. U nas już noc była niespokojna, bo synek dziwnie kaszlal. Po śniadaniu pojechaliśmy do przychodni przyszpitalnej i po badaniu okazało się, że ma zapalenie krtani Smuteczek normalnie.. a tak już dobrze było wczoraj. Najgorsze, że od razu na start dostał antybiotyk.. już nie chciałam się pytać niemiłej lekarki czy się nie da bez, bo by mnie zjechała. Teraz nie nie wiem czy się nie wstrzymać i pójść prywatnie do naszego pediatry, bo u niego antybiotyk to ostateczność. Póki co zrobię mu inhalacje i podam syrop.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
1
174974
Gość
Biedactwo, zdrówka dla synka! <3 Ja miałam dobrego pediatrę, antybiotyk to była ostateczność. Ale teraz lekarze lecą na skróty i traktują pacjentów masowo, aby szybko szybko ...Hej. U nas już noc była niespokojna, bo synek dziwnie kaszlal. Po śniadaniu pojechaliśmy do przychodni przyszpitalnej i po badaniu okazało się, że ma zapalenie krtani Smuteczek normalnie.. a tak już dobrze było wczoraj. Najgorsze, że od razu na start dostał antybiotyk.. już nie chciałam się pytać niemiłej lekarki czy się nie da bez, bo by mnie zjechała. Teraz nie nie wiem czy się nie wstrzymać i pójść prywatnie do naszego pediatry, bo u niego antybiotyk to ostateczność. Póki co zrobię mu inhalacje i podam syrop.
Pozdrawiam.
1
174974
Gość
Kochane, dzisiaj zauważyłam, że ktoś trochę rozwalił naszą listę, Kolumna z ilością cykli była na końcu i większość liczb skasowana. Poprawiłam, jest na właściwym miejscu. Jeśli którejś coś się ''narobi'' w tabelce to nie bójcie się i napiszcie do mnie, nie będę dochodzić po IP kto namieszał. Nic się nie stało, mam nadzieję, że to tylko komuś przez przypadek się przestawiło a nie ktoś z zewnątrz miesza. Jeszcze raz - nie bójcie się pisać do mnie jak macie problem z tabelką, nie gryzę ani nie karce za błędy.
adiika
Dziękuję :*
No naprawdę teraz znaleźć dobrego pediatre, to graniczy z cudem i tylko te antybiotyki by wszyscy przepisywali, a potem nie dziwota, że chorujemy częściej,no ale dla koncernów kasa się zgadza.
Po przeczytaniu ulotki od syropu stwierdzam, że mu go nie podam.. pisze jak byk, że to przeciwwymiotne, przeciwalergiczne, na chorobę lokomocyjna i inne przypadlosci, które tu nie maja miejsca.. no i co najważniejsze, że absolutnie nie stosowac u dzieci poniżej 2 roku życia. Muszę to skonsultować z pediatra, bo ogólnym lekarzom jakoś nie wierzę.. :/
No naprawdę teraz znaleźć dobrego pediatre, to graniczy z cudem i tylko te antybiotyki by wszyscy przepisywali, a potem nie dziwota, że chorujemy częściej,no ale dla koncernów kasa się zgadza.
Po przeczytaniu ulotki od syropu stwierdzam, że mu go nie podam.. pisze jak byk, że to przeciwwymiotne, przeciwalergiczne, na chorobę lokomocyjna i inne przypadlosci, które tu nie maja miejsca.. no i co najważniejsze, że absolutnie nie stosowac u dzieci poniżej 2 roku życia. Muszę to skonsultować z pediatra, bo ogólnym lekarzom jakoś nie wierzę.. :/
mamunia86
My też nigdy nie mielismy i nie mamy cichych dni. Zawsze mnie zastanawiało dlaczego ludzie tak mają, że wolą milczeć, nie odzywać się niż dążyć do zgody.
U nas z wyciaganiem ręki do zgody to różnie. Czasem mąż czasem ja i co ciekawe czasem jest tak, że pierwszy przeprasza ten kto wybacza. Spać jeszcze nie zdarzyło się nam pójść nie pogodzonym. Nigdy. Wogole to pilnujemy tego w naszej rodzinie.
Adiika, zdrowka życzę. Inhalacje to podstawa. Czym inhalujesz. My mamy zestaw ratunkowy: mgiełka zablocka, sól fizj. o wyższym stężeniu.
Co do antybiotyku to bioparox stisujemy miejscowo od lat.
W domu mamy też testy CRP. Jak wypada weekend albo swieta a dzieci coś zbiera pouwaznego to robimy i ewentualnie dziłamy antybiotykie. Polecam w przychodni ten test.
U nas z wyciaganiem ręki do zgody to różnie. Czasem mąż czasem ja i co ciekawe czasem jest tak, że pierwszy przeprasza ten kto wybacza. Spać jeszcze nie zdarzyło się nam pójść nie pogodzonym. Nigdy. Wogole to pilnujemy tego w naszej rodzinie.
Adiika, zdrowka życzę. Inhalacje to podstawa. Czym inhalujesz. My mamy zestaw ratunkowy: mgiełka zablocka, sól fizj. o wyższym stężeniu.
Co do antybiotyku to bioparox stisujemy miejscowo od lat.
W domu mamy też testy CRP. Jak wypada weekend albo swieta a dzieci coś zbiera pouwaznego to robimy i ewentualnie dziłamy antybiotykie. Polecam w przychodni ten test.
adiika
Mamunia sól fizjologiczna o najniższym stężeniu i tylko tym inhalujemy.
Ach ten przeswietny Bioparox, teraz trudno go dostać, jedynie zamówić z neta można.
Oo a o tym teście crp to pierwsze slysze i tylko w przychodni go mozna dostac?
A Ty przechodzilas z dziećmi zapalenie krtani?
Ach ten przeswietny Bioparox, teraz trudno go dostać, jedynie zamówić z neta można.
Oo a o tym teście crp to pierwsze slysze i tylko w przychodni go mozna dostac?
A Ty przechodzilas z dziećmi zapalenie krtani?
reklama