reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania 2018

Rozmawialam, doszlismy do kompromisu pod haslem 'zaczynamy od nowego roku' :D musi sie oswoic z mysla, ze to juz. Poza tym, poczatkiem lutego konczy nam sie umowa wynajmu mieszkania, trzeba bedzie.postanowic na jak dlugo przedluzamy, ale mysle max. pol roku. Zreszta, moze wcale nie bedzie trzeba i uda sie od razu i wrocimy od razu do Polski :)
Cykle mam z reguly 28-29 dni ;)

reklama
@Inka91 właśnie ja też planuje "szybkie" macierzyństwo i nie ma na co czekać tym bardziej że z zajściem w pierwszą ciążę były problemy :)
A bliźniaki były ale tylko jeden przypadek jest mi wiadomy :) ale słyszałam i nawet mam znajomą która po odstawieniu tabletek anty zaszła w ciążę bliźniaczą, bo podobno właśnie po tabletkach albo jest problem z owulacją przez jakiś czas albo coś tam takiego się dzieje że potrafią pękać dwa pęcherzyki na raz chyba nawet mamaginekolog o tym pisała jakiś czas temu :)

A no tak, tez slyszalam, ze po odstawieniu tabletek latwiej o ciaze blizniacze. Moze akurat bedziesz miec dwa za jednym zamachem :) ja sobie siebie w takiej sytuacji nie wyobrażam, jestem mala, chyba by mnie ten brzuch przewazal :D
To na jakim etapie cyklu jestes teraz? Przypomnij sklerotyczce :D

@Inka91 mam jakieś takie wrażenie że nie czujesz sie dobrze tam gdzie jesteś teraz bardzo czesto podkreślasz to że może uda się Wam wrócić do Polski wcześniej ..dlugo juz tam Jestes? Ja tez mam.cykle 28dni wiec fajnie się składa bo idziemy sobie równo :-)
@encirclede mi tez zawsze marzylo sie duzo dzieci 3/4 tyle ze moj mąż tak dlugo sie zastanawial nad nastepnym ze jesli mi sie uda to maxymalnie 2bede miala no chyba ze jakies bliźniaki mi sie przytrafia :-) :-) :-) moj M jest z bliźniaków tyle ze slyszalam.ze jest wieksza szansa gdy takie przypadki sa po stronie kobiety :-) :-)
Jak tam u Was.kochane.bo u mnie zimno i ponuro...brrrrr nie lubie :hmm::-( :(
@leeleeth jak tam twój maluszek ?przesypia noce?wspomnialas.ze.przy ostatnim synusiu staralas sie tylko 2 cykle ?może byś nam coś doradzila.jesli chodzi o staranka.jakies wlasne metody :-p:laugh2:jestes mama geomadki dzieci to ten wiesz doswiadczeniem przebijasz nas wszystkie ja tam licze na jakies doradztwo z twojej.strony :happy2:;-) ;)

@madzia0-1 mi sie.wlasnie marzyl lipiec lub sierpien ale to dlatego glownie.ze.chcialabym rodzic.w.szpitalu w mojje rodzinnej miejscowosci a wakacje to wlasnie czas kiedy spedzam.tam wlasnie najwiecej czasu :-) :-) czulabym konfort hehe:laugh2::-p:happy2:

@madzia0-1 mi sie.wlasnie marzyl lipiec lub sierpien ale to dlatego glownie.ze.chcialabym rodzic.w.szpitalu w mojje rodzinnej miejscowosci a wakacje to wlasnie czas kiedy spedzam.tam wlasnie najwiecej czasu :-) :-) czulabym konfort hehe:laugh2::-p:happy2:
Latem cieplo. Pierwsza corke rodzilam w pazdzierniku robilo sie zimno a ja nie mialam ubran nie dawalam rady skarpetek ubierac:laugh2: no i w sierpniu tylko jedna osoba z naszej rodziny ma urodziny

@madzia0-1 no to nie.ma innej możliwości jak intensywnie się starać i może akurat ten sierpień Nam się poszczęści życzę tego Tobie jak i sobie z calego serduszka @Inka91 w myslach mam też ciebie aby jednak.sie cos trafilo w tym cyklu mimo wszystko zreszta pisalas.ze specjalnie to nie uważacie wiec tym bardziej trafic sie może a ze ja tego ci życzę to tylko ze zwyklej kolezenskiej sympati :happy2::p:D

Ja rodziłam w kwietniu i powiem wam idealny czas jak dla mnie i na ciążę i na poród !!! :)
@Inka91 ja jestem na etapie odliczania miesięcy obecnie :) starania zaczynamy w październiku 2018 :) Dzisiaj jest 21 dc i czekam na @ aż przyjdzie :)

reklama
@AniaS35 no zeby mi tutaj wybitnie dobrze bylo, to nie moge powiedziec. Lapie mnie czasami deprecha, ze po co ten caky wyjazd, ze trzeba bylo siedziec na tylku i co najwyzej kredytem sie ratowac, ale przynajmniej wsrod swoich. No ale sama chcialam, wiec sama moge miec do siebie pretensje. Fakt, pieniedzy dołożymy znacznie wiecej, nawet jakos szczegolnie nie oszczedzajac, i to jest koronny powod, dla ktorego tu siedzimy. Zreszta, taki byl plan od poczatku, ze bierzemy slub, a potem wyjezdzamy troche zarobic. A to dopiero trzy miesiace :D Ustalilismy, ze od nowego roku przylozymy sie bardziej do staran i niech sie dzieje wola Nieba :)
@encirclede czyli za rok? Co dzien, to blizej ;)

Do góry