reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2018

A jaki problem jest u Ciebie?
Ile się starasz?
Starałam się od 2014r, sierpień 2014 ciąża biochemiczna, w listopadzie 2014 zaszłam w ciąże ponownie, w lutym okazało się, że to ciąża pozamaciczna w jajowodzie. Jajowód pękł, krwotok wewnętrzny z którym leżałam całą noc, na szczęście nie było konieczne usunięcie jajowodu. Lekarz u którego byłam ostatnio (a jest świetny) powiedział, że ta ciążą pozamaciczna mogła być wynikiem endometriozy. Aktualnie miałam u co drugiego lekarza podejrzewane PCOS, u trzeciego (ostatniego, tego świetnego) w końcu coś więcej się dowiedziałam, moje nieregularne cykle są spowodowane zmianą dwukomorową na jajniku, zostało jeszcze zalecone mi zrobienie badań krwi no i wszędzie górna granica. Sama wywnioskowałam, że być może to hiperprolaktynemia. Teraz się przeprowadziłam i nie mam możliwości wizyty u tamtego lekarza. Zalecił 3 miesiące brać tabletki anty na tą zmianę, zostały już dwie tabletki więc czas odwiedzić jakiegoś ginekologa.

reklama
A z jakiego miasta jesteś?
Ja mam niedoczynność tarczycy, hashimoto, wysoką prolaktynę i pcos. Muszę mieć stymulowane cykle, bo inaczej nie mam owulacji..
Nie zachodzę w ciążę szybko, ale jednak zachodzę. Teraz mija rok i nie wiem co się dzieje..

Hej dziewczyny można dołączyć?
Co prawda zaczynamy starania pod sam koniec 2018 roku ale to nadal 2018 :)
Obecnie wielkimi krokami zaczynamy przygotowania do starań :)

Hej dziewczyny można dołączyć?
Co prawda zaczynamy starania pod sam koniec 2018 roku ale to nadal 2018 :)
Obecnie wielkimi krokami zaczynamy przygotowania do starań :)
Hej! To chyba ja najpóźniej, pomimo planów wcześniejszych (czyli starania miały się zacząć na początku 2018) nastąpiły zmiany i raczej starania przełożone na drugą połowę 2019. Ale chyba mogę tutaj z wami zostać? :D

Wow, bardzo dużo nowych dziewczyn nam doszło - witajcie [emoji6] ale co tam z resztą ? Czemu taka cisza ? Ja nareszcie w środe ide do lekarza i dowiem sie kiedy moge zacząć starania [emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Wow, bardzo dużo nowych dziewczyn nam doszło - witajcie [emoji6] ale co tam z resztą ? Czemu taka cisza ? Ja nareszcie w środe ide do lekarza i dowiem sie kiedy moge zacząć starania [emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
No właśnie, cisza tutaj ostatnio jak przed burzą... Oby ta burza to same pozytywne testy kochane. :)

Hej! To chyba ja najpóźniej, pomimo planów wcześniejszych (czyli starania miały się zacząć na początku 2018) nastąpiły zmiany i raczej starania przełożone na drugą połowę 2019. Ale chyba mogę tutaj z wami zostać? :D

To u nas za to z połowy 2019 roku starania przeniesione na sam koniec 2018 :D ps widzę że jesteśmy z tych samych rejonów :)

reklama
Do góry