reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2018

A jaki problem jest u Ciebie?
Ile się starasz?
Starałam się od 2014r, sierpień 2014 ciąża biochemiczna, w listopadzie 2014 zaszłam w ciąże ponownie, w lutym okazało się, że to ciąża pozamaciczna w jajowodzie. Jajowód pękł, krwotok wewnętrzny z którym leżałam całą noc, na szczęście nie było konieczne usunięcie jajowodu. Lekarz u którego byłam ostatnio (a jest świetny) powiedział, że ta ciążą pozamaciczna mogła być wynikiem endometriozy. Aktualnie miałam u co drugiego lekarza podejrzewane PCOS, u trzeciego (ostatniego, tego świetnego) w końcu coś więcej się dowiedziałam, moje nieregularne cykle są spowodowane zmianą dwukomorową na jajniku, zostało jeszcze zalecone mi zrobienie badań krwi no i wszędzie górna granica. Sama wywnioskowałam, że być może to hiperprolaktynemia. Teraz się przeprowadziłam i nie mam możliwości wizyty u tamtego lekarza. Zalecił 3 miesiące brać tabletki anty na tą zmianę, zostały już dwie tabletki więc czas odwiedzić jakiegoś ginekologa.

reklama
A z jakiego miasta jesteś?
Ja mam niedoczynność tarczycy, hashimoto, wysoką prolaktynę i pcos. Muszę mieć stymulowane cykle, bo inaczej nie mam owulacji..
Nie zachodzę w ciążę szybko, ale jednak zachodzę. Teraz mija rok i nie wiem co się dzieje..

Hej dziewczyny można dołączyć?
Co prawda zaczynamy starania pod sam koniec 2018 roku ale to nadal 2018 :)
Obecnie wielkimi krokami zaczynamy przygotowania do starań :)

Hej dziewczyny można dołączyć?
Co prawda zaczynamy starania pod sam koniec 2018 roku ale to nadal 2018 :)
Obecnie wielkimi krokami zaczynamy przygotowania do starań :)
Hej! To chyba ja najpóźniej, pomimo planów wcześniejszych (czyli starania miały się zacząć na początku 2018) nastąpiły zmiany i raczej starania przełożone na drugą połowę 2019. Ale chyba mogę tutaj z wami zostać? :D

Wow, bardzo dużo nowych dziewczyn nam doszło - witajcie [emoji6] ale co tam z resztą ? Czemu taka cisza ? Ja nareszcie w środe ide do lekarza i dowiem sie kiedy moge zacząć starania [emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Wow, bardzo dużo nowych dziewczyn nam doszło - witajcie [emoji6] ale co tam z resztą ? Czemu taka cisza ? Ja nareszcie w środe ide do lekarza i dowiem sie kiedy moge zacząć starania [emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
No właśnie, cisza tutaj ostatnio jak przed burzą... Oby ta burza to same pozytywne testy kochane. :)

Hej! To chyba ja najpóźniej, pomimo planów wcześniejszych (czyli starania miały się zacząć na początku 2018) nastąpiły zmiany i raczej starania przełożone na drugą połowę 2019. Ale chyba mogę tutaj z wami zostać? :D

To u nas za to z połowy 2019 roku starania przeniesione na sam koniec 2018 :D ps widzę że jesteśmy z tych samych rejonów :)

reklama
Do góry