reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2018

Monia czuje ze wrzesien jest twoj. Moze nawet blizniaki jak dwa jajeczka sie uwolnily!! Nie moze byc inaczej za max 2 tyg pokazesz pozytywny test i bedzie juz wszystko dobrze. Zobaczysz. Trzymam kciuki.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
Oj kochana nawet nie wiesz jak bym chciala ,zebys miala racje ;)
A jak u Ciebie? przytylas cos? byly male staranka?

reklama
Nie przytylam nic :/ standardowo kupa stresu ze az mdli, dzieciaki do szkoly, tona zalatwien. Nie zabezpieczamy sie ale juz na dzien dzisiejszy wiem ze nic nie ma. Okres ma byc okolo 19 wrzesnia i juz sie zaczelo standardowe pieczenie brzucha przedokresowe, zadnych boli piersi czy jajnikow jak w poprzednim cyklu. Tak krotko po udanym cyklu bez problemu bym rozpoznala gdyby cos bylo na rzeczy ale na 100% nie ma nic. Nie ma najmniejszej szansy. A owu jesli byla to jakos z tydzien temu bo tak mniej wiecej mialam objawy ale czy w koncu do niej doszlo to juz tez nie wiem.

Co do ciebie to mam racje :) jeszcze zobaczysz za 2 tyg. Nie ma mozliwosci, no przeciez jak wszystko tam na dole jest przygotowane, piekne endometrium, 2 owulacje i wstrzeliliscie sie ze starankami to ie ma bata, beda 2 kreski :)

Wiesz, ze juz same 2 kreski na tescie mnie juz nie uciesza ;( widzialam je w 2 ostatnich cyklach ale na krotko :( Fakt,ze z tego co mowil jest duza szansa ale czy cos z tego wyjdzie to nie wiadomo,duzo rzeczy musi sie zlozyc zeby pozytywnie zaskoczylo, jeszcze teraz mam antybiotyk i ten cholerny zab, ale pewnie za okolo tydzien juz tez bede sie doszukiwac pierwszych objawow :) ostatnio na 1,5 tygodnia przed @ czulam ze zaszlam.
Ale i tak dzieki za wasze kciuki dziewczyny ;)

Ja też powinnam dostać okres 19września i test edukacyjny wyszedł mi pozytywny w ubiegły czwartek ale śluzu nie było. Myślałam że tak jak w ubiegłym cyklu jest to cykl bezowulacyjny ale czytałam ze cykle bezowulacyjne sa albo krótkie około 21 dniowe albo powyzej35 dni a ja takich nigdy nie miałam więc widocznie owulacji jest tylko śluzu nie widać nawet mimo brania wiesiolka. Więc kari tez.Pewnie miałaś owu :-)

Napisane na HUAWEI ATH-UL01 w aplikacji Forum BabyBoom

Mecenasowa u mnie akurat cykle sie wahaja od miedzy 14 a nawet do 50 dni, mam bardzo nieregularne i lekarz podejrzewa ze czesto bezowulacyjne tak ze moj przypadek jest inny. Czasami tez mimo ze mam objawy jak bol jajnika to pecherzyk nie peka zwyczajnie i wtedy najeczesciej nawet nie dostaje okresu w tym danym miesiacu albo mam tylko delikatny okres. Dlstego wlasnie tez pisze ze mam miec okres okolo 19 bo tak naprawde nie wiem czy bedzie czy moze znowu nie bedzie w tym miesiacu albo moze sie spozni tydzien czy dwa a moze przyjdzie juz za 2-3 dni. Nigdy nie wiem.

Monia ciiiii...... :) wiem ze 2 kreski nie dadza ci spokoju ale ja wiem ze sie nie zakonczy to jak wczesniej. Jestes monitorowana i wszystko pieknie wyglada, wczesniej nie znalas endometrium a teraz jest piekne i nie ma bata zeby sie tam cos nie zagniezdzilo :) bedzie dobrze, minimum jedno bobo a moze nawet dwa :) zazdroszcze normalnie :D czekam na twoj test

Kari to faktycznie lipa jak masz takie nieregularne cykle, a masz już dziecko czy dopiero o pierwsze się staracie? Jesteś pod obserwacją lekarza przy staraniach?

Mecenasowa jestem po 5 ciazach ale tylko 2 skonczyly sie urodzeniem dzieci. W sumie im dalej w las, im jestem starsza tym gorzej. Niby jestem pod opieka ale chyba nie taka jak powinnam. W sumie wiekszosc zycia mialam nieregularne cykle ale nigdg az tak. Dlatego wlasnie jako diagnoze w papierach mam zrosty po zabiegach po poronieniach- za tym sie ciagnie gowniane endometeium i przewlekly brak owulacji.

Bardzo mi przykro że to cie spotkało, najgorszemu wrogowi tego nie życzę :-( ja od lipca jak odstawiłam tabletki to mam regularne 29,27 dni cyklu, ciekawe jaki będzie ten niby okres powinnam dostać 19 września ale chyba w sobotę zrobię test mimo że może nic nie wykazać ale dla.swojego spokoju godzinę zrobię bo idziemy na wesele, wiec nawet jak cień kreski bedzie to nie będę pić alkoholu ale wydaje mi się ze i tym razem nic z tego nie będzie :( a wiecie co jest najgorsze, właśnie się dowiedziałam że jedna koleżanka z pracy w podobnym wieku do mnie jest w ciąży a wiem że nie ma chłopaka oficjalnie i druga koleżanka która siedzi od pół roku w Holandii tez.Właśnie zaszła w niechcianą ciążę z murzynem poznanym raz na imprezie. Najgorsze w tym wszystkim jest to że one nie chciały być w ciąży a my tego pragniemy i jak na złość to trwa, co miesiąc czekamy na objawy, na dwie kreski i mamy cichą nadzieję że ta wredna @ nie przyjdzie, a one jak i wiele i innych kobiet przez chwilę nie uwagi,zapomnienia spodziewają się dziecka eeeh

Bardzo mi przykro że to cie spotkało, najgorszemu wrogowi tego nie życzę :-( ja od lipca jak odstawiłam tabletki to mam regularne 29,27 dni cyklu, ciekawe jaki będzie ten niby okres powinnam dostać 19 września ale chyba w sobotę zrobię test mimo że może nic nie wykazać ale dla.swojego spokoju godzinę zrobię bo idziemy na wesele, wiec nawet jak cień kreski bedzie to nie będę pić alkoholu ale wydaje mi się ze i tym razem nic z tego nie będzie :( a wiecie co jest najgorsze, właśnie się dowiedziałam że jedna koleżanka z pracy w podobnym wieku do mnie jest w ciąży a wiem że nie ma chłopaka oficjalnie i druga koleżanka która siedzi od pół roku w Holandii tez.Właśnie zaszła w niechcianą ciążę z murzynem poznanym raz na imprezie. Najgorsze w tym wszystkim jest to że one nie chciały być w ciąży a my tego pragniemy i jak na złość to trwa, co miesiąc czekamy na objawy, na dwie kreski i mamy cichą nadzieję że ta wredna @ nie przyjdzie, a one jak i wiele i innych kobiet przez chwilę nie uwagi,zapomnienia spodziewają się dziecka eeeh

Mecenasova z tym Alko nie popadajmy w paranoje. Niektóre kobiety dowiadują się po 3 miesiącach i nieźle baletuja oczywiście nieświadomie (mówię tu o mlodziutkich dziewczynach). Jeśli już.. . To maleństwo w tych pierwszych tygodniach jest bardzo chronione [emoji8] Lampka wina też by Ci nie zaszkodziła [emoji6]
Wg mnie najlepsze podejście jest mojego lekarza. Okres spóźnia się tydzień.. wtedy robić test, wcześniej nie ma to sensu bo jest mnóstwo nadziei które nie rzadko odbijają się psychicznie na parze.

Pociesze Cię że pamiętaj że już masz kruszynki a są kobiety które mogą nigdy nawet jednej swojej nie mieć [emoji849]

reklama
Wiesz myślę że lampkę lub dwie wnuka wypilabym tak czy inaczej żeby nie wzbudzać żadnych podejrzeń :-) Kruszyński jeszcze nie mamy ale mam nadzieję że będziemy mieć o to nie jedna :-)

Do góry