reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2018

Monia, tak strasznie mi przykro trochę mnie nie było i takie smutne wiadomości ale! Nowy cykl to nowa szansa, smutek minie i można próbować dalej ... [emoj

Nie było mnie trochę, bo psychicznie siadałam. Pierwsza beta wyszła mi 1.01, druga po trzech dniach już 0.5, więc coś mogło być ale natura uznała chyba, że to jeszcze nie teraz... Myślałam, że @ przyjdzie szybko, ale przyszła dopiero wczoraj (42dc!!), Już miałam umawiać się do gina, bo zaczęłam się martwić. Ten okres też jakiś dziwny... No ale od jutra zaczynam znowu clo i monitoring więc optymistycznie patrzę w przyszłość [emoji4]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom
Hej, moja beta była 38 potem ponad 60 a po kilku dniach jak zaczęłam plamić to spadła do 9 :( ryczalam cały dzień :( ale co zrobić żyć trzeba dalej.
Ja też już 3 dzień biorę Clo więc będziemy na podobnym etapie testowania :)
Czy ty też przez te 5 dni brania cierpisz na bezsenność? Bo u mnie masakra.

reklama
Monia, tym fajniej, będziemy się wspierać w clomifenowych staraniach [emoji9]

Ja to nic nie czuję przy braniu clo, ze spaniem nie mam problemów. W pierwszym cyklu z clo bolały mnie jajniki przez większość cyklu, ale okazało się, że miałam torbiel. W drugim, jak już nie miałam torbieli bo dostał zastrzyk na pęknięcie, to absolutnie nic nie czułam, a pęcherzyk pękł ładnie po zastrzyku. A wpadałam już w czarne myśli, że nie podziałał :)

Może to z poddenerwowania ta bezsennośc??

Monia, tym fajniej, będziemy się wspierać w clomifenowych staraniach [emoji9]

Ja to nic nie czuję przy braniu clo, ze spaniem nie mam problemów. W pierwszym cyklu z clo bolały mnie jajniki przez większość cyklu, ale okazało się, że miałam torbiel. W drugim, jak już nie miałam torbieli bo dostał zastrzyk na pęknięcie, to absolutnie nic nie czułam, a pęcherzyk pękł ładnie po zastrzyku. A wpadałam już w czarne myśli, że nie podziałał :)

Może to z poddenerwowania ta bezsennośc??

Nie, za kazdym razem clo na mnie tak dziala i nie spie tylko w te 5 dni ktore to biore :(

Monia, to może tak faktycznie clo działa na Ciebie [emoji4] dobrze, że to tylko 5 dni [emoji4]

Zanim zaczęłam brać clo, to tyle strasznych rzeczy naczytałam się, że bóle okropne, że jajniki, że piersi bardzo bolą... A u mnie nic... No ale cieszę się z tego [emoji4]

Ciekawe co gin powie na te moje rewelacje ze znikomą i zanikającą betą i opóźniającym się okresem... Ty kiedy masz do lekarza iść kochana?? [emoji11]

Monia, to może tak faktycznie clo działa na Ciebie [emoji4] dobrze, że to tylko 5 dni [emoji4]

Zanim zaczęłam brać clo, to tyle strasznych rzeczy naczytałam się, że bóle okropne, że jajniki, że piersi bardzo bolą... A u mnie nic... No ale cieszę się z tego [emoji4]

Ciekawe co gin powie na te moje rewelacje ze znikomą i zanikającą betą i opóźniającym się okresem... Ty kiedy masz do lekarza iść kochana?? [emoji11]

Ja mam czasem bole glowy jeszcze a dzisiaj to mnie oba jajniki bola :)
No ja teraz w poniedzialek albo wtorek za tydzien bede miala owulacji scan. ale ostatnio mialam dwa razy zaraz po okresie i potem 14dc szok ;) i po tej pierwszej zaszlam no ale na krotko niestety :(

Oby tym razem Monia się poszczescilo z owulacja i obyś w końcu zobaczyła dwie kreseczki i bete która będzie tylko rosła :-)
U mnie wg wyliczeń i apki w tel właśnie powinnam mieć owulacji ale według mnie znowu jej nie mam :( tydzień temu bolał mnie jajnik ale był to dziwny ból bo przypominający kolke, później hmm we czwartek trochę klul mnie jajnik jednak znowu nie widzę śluzu :( robiłam test owulacyjny od soboty i cały czas negatywny mam wrażenie że kreska jest cały czas tak samo słabo widoczna :(
Ale może to normalne po odstawieniu tabletek anty dziewczyny? Od lipca ich nie biorę i w lipcu miałam śluz, w sierpniu nie i teraz też nie mam

Napisane na HUAWEI ATH-UL01 w aplikacji Forum BabyBoom

Oby tym razem Monia się poszczescilo z owulacja i obyś w końcu zobaczyła dwie kreseczki i bete która będzie tylko rosła :-)
U mnie wg wyliczeń i apki w tel właśnie powinnam mieć owulacji ale według mnie znowu jej nie mam :( tydzień temu bolał mnie jajnik ale był to dziwny ból bo przypominający kolke, później hmm we czwartek trochę klul mnie jajnik jednak znowu nie widzę śluzu :( robiłam test owulacyjny od soboty i cały czas negatywny mam wrażenie że kreska jest cały czas tak samo słabo widoczna :(
Ale może to normalne po odstawieniu tabletek anty dziewczyny? Od lipca ich nie biorę i w lipcu miałam śluz, w sierpniu nie i teraz też nie mam

Ja nie pomoge nigdy nie bralam tablek anty wiec nie wiem jak po nich jest, a ja od kad biore clo mam o wiele mniej plodnego sluzu niz przedtem, nie wiem moze wczesniej byl tylko sluz a owulki nie bylo a teraz na odwrot ;) u mnie to wszystko mozliwe ;) hi hi

@Mecenasowa27 to zależy jakie masz testy owulacyjne. Niektóre z allegro to wybitny badziew, mogą nie pokazać owulki nawet jeśli jest. Śluz płodny też nie zawsze jest widoczny, czasem jest tylko przy szyjce. Ja brałam anty wiele lat, nie wpłynęły negatywnie na moją płodność. Potrzeba czasu. Chociaż rok. Potem zaleca się badania.

Testy kupiłam w Rossmannie. Teraz używałam paskowych a wcześniej zwykłych tych plastikowych w lipcu i wtedy robiłam je od poniedziałku aż we czwartek wyszedł test pozytywny mimo że śluz miałam we wtorek a w sobotę byłam w gin bo akurat miałam.wizytę i tez stwierdził że owulacja była na początku tygodnia czyli testy się pomyliły więc wiarygodny był śluz a teraz w ogóle go nie widzę mimo brania wiesiolka :(

reklama
Hope a długo starałam się po odstawieniu anty? Robiłaś jakieś przerwy w braniu?

Do góry