reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2018

Może i tak.Ale mimo wszystko gdzieś tam podświadomie mam obawy ze przez to tez nasze starania mogą się przedłużyć a swoje latka mamy

Napisane na HUAWEI ATH-UL01 w aplikacji Forum BabyBoom

Wiesz co,my o drugie dziecko staraliśmy się 2,5 roku, do dziś nie wiem dlaczego,badania były ok.:no: I wtedy też zaczęły mi się nieregularne cykle, bywało i po 66 dc... jak odpuściliśmy, to się okazało,że zaszłam,ale dowiedziałam się dopiero w 12 tygodniu.:baffled: A z kolei w 3 ciążę zaszłam od razu w pierwszym cyklu,byłam w szoku. :no: A też myślałam,że to potrwa,skoro poprzednim razem było tak długo. Także wiesz,nic nigdy nie wiadomo. ;) Starania mogą trwać dosłownie 1 cykl,a może to trwać i ponad 2 lata. Ale oczywiście zakładamy tą optymistyczną wersję,bo jakże inaczej. ;)

reklama
Mi też cykl się rozregulował gdy zaczął się temat dziecka. Na pewne rzeczy nie mamy wpływu tak jak byśmy chcieli. @Mecenasowa27 mocno wiekowi jesteście?

Kochana, a czy mogę zapytać jakie to były nieprawidłości? U nas teoretycznie było wszystko ok,ale jednak 2,5 roku....:/ Właśnie podczas starań o drugie dziecko wyszły takie cyrki..... A z kolei 3 ciąża od razu,pierwszy cykl.:no:

Młodzi i piekni! Eh, cudownie!

Mnie to nieustannie zadziwia jak ludzki organizm jest nieznany. Niby medycyna, naukowcy, wynalazki a jednak nie wszystko odkryto.

Co do tematu to ja myślałam, że to starania mają być 2018 a dziecko 2019. A to niespodzianka hahah

Młodzi i piekni! Eh, cudownie!

Mnie to nieustannie zadziwia jak ludzki organizm jest nieznany. Niby medycyna, naukowcy, wynalazki a jednak nie wszystko odkryto.

Co do tematu to ja myślałam, że to starania mają być 2018 a dziecko 2019. A to niespodzianka hahah
Ja myślałam tak samo [emoji2]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Eeee to Wy jeszcze młodzi i jeszcze duuuużo lat na starania przed Wami ;-) ;) Cieszcie się sobą, bliskością a jak przez rok nie będzie rezultatu, wtedy dokładne badania.
Chcemy mieć dwójkę dzieci wiec gdy długo będziemy musieli się starać o pierwsze a później zaś długo o drugie to nasze dzieci będą mieli najstarszych rodziców w klasie :-) A tez może i bym chciała mieć troje dzieci tylko mąż mówi o dwójce. A wiadomo tez ze z wiekiem wcale łatwiej nie jest zajść w ciążę.

Chcemy mieć dwójkę dzieci wiec gdy długo będziemy musieli się starać o pierwsze a później zaś długo o drugie to nasze dzieci będą mieli najstarszych rodziców w klasie :-) A tez może i bym chciała mieć troje dzieci tylko mąż mówi o dwójce. A wiadomo tez ze z wiekiem wcale łatwiej nie jest zajść w ciążę.

Tym się nie martw, chyba, że chorujecie, to zmienia postać rzeczy. Jeśli jesteście zdrową parą, macie rok na zajście w ciążę. Po drodze czeka Was masa naturalnych, biologicznych rozczarowań. Na szczęście natura wybiera najlepsze jajeczko, najlepszy plemnik i najzdrowszy zarodek, dlatego na to właśnie trzeba poczekać. W cyklu tylko jedna szansa, dlatego to trwa.

Ja mam 39 lat i dwie kreski na teście ;-) ;) Z tymi trudnościami z wiekiem to już mit. Oczywiście pod warunkiem, że po drodze, na skutek czynników genetycznych lub złego trybu życia, nie zafundujemy sobie szeregu chorób i nadwagi. Najnowsze badania wykazały, że płodność kobiety miedzy 30 a 40 rokiem życia jest taka sama i szansa wynosi 25%.

@karotka00 silna chęć zajścia w ciążę czasem wywołuje efekt "ciąży urojonej". Co cykl występują różne objawy ciąży (wzdęcia, mdłości, ból piersi, opóźnienia @). Objawy są somatyczne i bardzo realne, mogą nawet zaburzyć gospodarkę hormonalną (a organizm w "ciąży" w drugą ciążę nie zajdzie). Paradoksalnie to właśnie głowa blokuje zajście w ciążę. Dlatego trzeba zablokować głowę ;-) ;) Sami lekarze do końca nie wiedzą czemu tak się dzieje ale u mnie zaskoczył dopiero cykl spisany na straty. Coś w tym jest.

Mamunia, Ka :laugh2::laugh2::laugh2: :laugh2:

reklama
Wstępnie wydaje mi się ze jesteśmy zdrowi , mąż żadnych badań nie robił co prawda ale staramy się w miarę zdrowi jeść,nie mamy nadwagi nie płacimy, alkohol u mnie w małych ilościach mąż to wiadomo jak to chłop lubi sobie czasem więcej wypić. W lipcu byłam u gin to stwierdził że w środku wyglądam bardzo.Dobrze i nie mógł się przestać dziwić ze mam taką piękna szyjke :-) kazał zrobić wyniki różnych badań prolaktyne, progesteron, tsh, mocz i chyba jeszcze jakieś inne to nie konsultowalam z nim wyników ale wg norm laboratorium podanych na wynikach to wychodzi na to że wszystko jest ok

Do góry