reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2018

Dziewczynki, odebrałam betę, ciąży brak. Właśnie wróciłam od gina, zrobił usg i okazało się, że pęcherzyk nie pękł i dostałam czopki na tą cystę.
Potem w drugim cyklu z clo mam brać wszystko jak wcześniej, mam tylko między 13-16dc przyjść na usg kontrolne i zastrzyk ovitrel...

A taką demotywacje miałam po wynikach bety, miałam nawet zrezygnować i nie iść na wizytę....

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej! Jestem już dawno po wizycie u ginekologa. Powiem wam, by się do niego dostać musiałam przejść przez multum nerwów. Ogólnie skradziono mi niedawno portfel, ale pomyślałam, że i bez dowodu jakoś mnie przyjmą, że najwyżej jak dostanę nowy to się zgłoszę z nim. O 6:15 byliśmy na miejscu, po 7 otworzyła rejestracje a przede mną jeszcze kilkanaście kobiet. Oczywiście w rejestracji babka wielce oburzona i ja do niej kulturalnie a ona do mnie z ryjem, mogłaby powiedzieć że nie i tyle, a ona dyskusje prowadzi, że ja się mogę podszywać pod kogoś... Ozięble podziękowałam i wyszłam, po drodze się rozpłakałam bo znowu coś stanęło na przeszkodzie bym poszła do lekarza, mówię do mojego narzeczonego niech idzie ją jakoś przekona... No i udało się ale oczywiście musiała dyskutować, że skoro się tak źle czuje to już dawno powinnam iść do lekarza rodzinnego a nie ja tu przychodzę, że jak tak mi źle to już jest dr. Góra (który ma tutaj straszne opinie) i mam do niego iść, to ja w takim razie dziękuję, nie przyjechałam tu o 6 by iść do byle kogo. Nadyskutowała się, ale mnie zarejestrowała...

Pomijając fakt ile czekałam na lekarza i musiałam znosić jej spojrzenie, które mogłoby zabić w końcu udało mi się wejść do gabinetu!
Lekarz bardzo miły, ale nie przesadnie, zadowolony, że byłam przygotowana właśnie w informacje, które mu się przydadzą. Z wywiadu, stwierdził, że ciąża pozamaciczna mogła wystąpić przez to, że mogłam mieć endometriozę. Na usg wykrył zmianę dwukomorową na lewym jajniku, która właśnie przyczynia się do tych moich odchyleń w cyklu. Skierował mnie na badania krwi FSH, LH, PRL, E2, TSH, FT4, Testosteron. Dostałam duphaston, to znaczy poprosiłam o niego bo luteina pod język nie dla mnie. Te wyniki mam zrobić w pierwszy dzień cyklu i tego samego dnia wieczorem mam wziąć pierwszą tabletkę OC 35, znacie? Jakieś opinie? Mam je brać 3 miesiące a po tym czasie, na wizytę i będę miała laparoskopie i histerosalpingografie... Boję się najbardziej tych badań i skutków ubocznych tych tabletek.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

@Migdalove - przykro mi, że tak się nadenerwowałaś... rejestratorki/pielęgniarki/położne to czasami niezłe pin***.Myślą, że trzeba je całować tam, gdzie światło nie dochodzi, bo mają "władzę" nad terminami i duszami biednych pacjentek i pacjentów :/

Ale dobrze, że sprawa poszła do przodu :)Tych tabletek nie znam, więc nie mogę nic powiedzieć. Ale trzeba zaufać lekarzowi :) Ale może inne dziewczyny tutaj mają doświadczenie?

Migdalove, wspolczuje nerwow z rejestratorka, nie pamietam, zebym kiedykolwiek musiala przed wizyta pokazywać dowod, upierdliwa babka. najwazniejsze, ze lekarz rzeczowy i zlecil duzo badań:)

Colorado, przykro mi z powodu bety:( trzymam kciuki za nastepny cykl, zastrzyk na pewno pomoze[emoji8] Oj dobrze mi sa te tarczycowe dolegliwosci znane, najgorsze sa chyba problemy z koncentracja, jakby wiecznie w ciazy, "po co Ja tu przyszlam, co Ja mialam zrobic, Gdzie Ja jestem [emoji3]

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Hej! Jestem już dawno po wizycie u ginekologa. Powiem wam, by się do niego dostać musiałam przejść przez multum nerwów. Ogólnie skradziono mi niedawno portfel, ale pomyślałam, że i bez dowodu jakoś mnie przyjmą, że najwyżej jak dostanę nowy to się zgłoszę z nim. O 6:15 byliśmy na miejscu, po 7 otworzyła rejestracje a przede mną jeszcze kilkanaście kobiet. Oczywiście w rejestracji babka wielce oburzona i ja do niej kulturalnie a ona do mnie z ryjem, mogłaby powiedzieć że nie i tyle, a ona dyskusje prowadzi, że ja się mogę podszywać pod kogoś... Ozięble podziękowałam i wyszłam, po drodze się rozpłakałam bo znowu coś stanęło na przeszkodzie bym poszła do lekarza, mówię do mojego narzeczonego niech idzie ją jakoś przekona... No i udało się ale oczywiście musiała dyskutować, że skoro się tak źle czuje to już dawno powinnam iść do lekarza rodzinnego a nie ja tu przychodzę, że jak tak mi źle to już jest dr. Góra (który ma tutaj straszne opinie) i mam do niego iść, to ja w takim razie dziękuję, nie przyjechałam tu o 6 by iść do byle kogo. Nadyskutowała się, ale mnie zarejestrowała...

Pomijając fakt ile czekałam na lekarza i musiałam znosić jej spojrzenie, które mogłoby zabić w końcu udało mi się wejść do gabinetu!
Lekarz bardzo miły, ale nie przesadnie, zadowolony, że byłam przygotowana właśnie w informacje, które mu się przydadzą. Z wywiadu, stwierdził, że ciąża pozamaciczna mogła wystąpić przez to, że mogłam mieć endometriozę. Na usg wykrył zmianę dwukomorową na lewym jajniku, która właśnie przyczynia się do tych moich odchyleń w cyklu. Skierował mnie na badania krwi FSH, LH, PRL, E2, TSH, FT4, Testosteron. Dostałam duphaston, to znaczy poprosiłam o niego bo luteina pod język nie dla mnie. Te wyniki mam zrobić w pierwszy dzień cyklu i tego samego dnia wieczorem mam wziąć pierwszą tabletkę OC 35, znacie? Jakieś opinie? Mam je brać 3 miesiące a po tym czasie, na wizytę i będę miała laparoskopie i histerosalpingografie... Boję się najbardziej tych badań i skutków ubocznych tych tabletek.

Z tego.co ja wiem z apteki, to najczesniej te tabletki biora kobiety, ktore maja problemy z tradzikiem, nadmiernym owlosieniem, czyli.ogolnie z chorobami androgenozależnymi. Maja tez oczywiscie dzialanie antykoncepcyjne, czyli same w sobie beda regulowac cykl.

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Mi lekarz przepisał je ze względu na tą torbiel na jajniku. Ciekawa jestem jak będą wyglądać moje wyniki...

@Leylah - wiem o hashi i nt od 5 lat, choć problem miałam już dużo wcześniej, jednak nie sądziłam, że taki mój urok, że wiecznie śpiąca i leniwa jestem, schudnąć nie mogę i jestem głupia (problem z pamięcią i koncentracją). Dawke mam teraz 100 :)

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom
Mam identyczne problemy...
Problem z pamięcią mam okropny [emoji20]

Migdalove ale jaja. .. a nie miałaś ani prawka, ani cokolwiek innego ? Co za baba... dobrze ze wynagrodzil to później lekarz który był przyzwoity bo wiadomo ze maja różne humory [emoji20]
Ja ostatnio zapisywalam się do gina i np pesel mam początek podobny czyli np. 123123...I dalej reszta i rejestratorka próbowała mi wmówić zw za krótki pesel. Po czym się zdenerwowalam i powiedziałam żeby w końcu mnie posluchala co mówię i za 3 razem zrozumiała ze kombinacja cyfr się powtarza [emoji57]

Mam identyczne problemy...
Problem z pamięcią mam okropny [emoji20]

Migdalove ale jaja. .. a nie miałaś ani prawka, ani cokolwiek innego ? Co za baba... dobrze ze wynagrodzil to później lekarz który był przyzwoity bo wiadomo ze maja różne humory [emoji20]
Ja ostatnio zapisywalam się do gina i np pesel mam początek podobny czyli np. 123123...I dalej reszta i rejestratorka próbowała mi wmówić zw za krótki pesel. Po czym się zdenerwowalam i powiedziałam żeby w końcu mnie posluchala co mówię i za 3 razem zrozumiała ze kombinacja cyfr się powtarza [emoji57]
Nie mam prawka, nic kompletnie, tylko dowód. Jakbym miała prawko w ogóle to razem z portfelem bi mi go skradziono.

reklama
Do góry