Hej! Jestem już dawno po wizycie u ginekologa. Powiem wam, by się do niego dostać musiałam przejść przez multum nerwów. Ogólnie skradziono mi niedawno portfel, ale pomyślałam, że i bez dowodu jakoś mnie przyjmą, że najwyżej jak dostanę nowy to się zgłoszę z nim. O 6:15 byliśmy na miejscu, po 7 otworzyła rejestracje a przede mną jeszcze kilkanaście kobiet. Oczywiście w rejestracji babka wielce oburzona i ja do niej kulturalnie a ona do mnie z ryjem, mogłaby powiedzieć że nie i tyle, a ona dyskusje prowadzi, że ja się mogę podszywać pod kogoś... Ozięble podziękowałam i wyszłam, po drodze się rozpłakałam bo znowu coś stanęło na przeszkodzie bym poszła do lekarza, mówię do mojego narzeczonego niech idzie ją jakoś przekona... No i udało się ale oczywiście musiała dyskutować, że skoro się tak źle czuje to już dawno powinnam iść do lekarza rodzinnego a nie ja tu przychodzę, że jak tak mi źle to już jest dr. Góra (który ma tutaj straszne opinie) i mam do niego iść, to ja w takim razie dziękuję, nie przyjechałam tu o 6 by iść do byle kogo. Nadyskutowała się, ale mnie zarejestrowała...
Pomijając fakt ile czekałam na lekarza i musiałam znosić jej spojrzenie, które mogłoby zabić w końcu udało mi się wejść do gabinetu!
Lekarz bardzo miły, ale nie przesadnie, zadowolony, że byłam przygotowana właśnie w informacje, które mu się przydadzą. Z wywiadu, stwierdził, że ciąża pozamaciczna mogła wystąpić przez to, że mogłam mieć endometriozę. Na usg wykrył zmianę dwukomorową na lewym jajniku, która właśnie przyczynia się do tych moich odchyleń w cyklu. Skierował mnie na badania krwi FSH, LH, PRL, E2, TSH, FT4, Testosteron. Dostałam duphaston, to znaczy poprosiłam o niego bo luteina pod język nie dla mnie. Te wyniki mam zrobić w pierwszy dzień cyklu i tego samego dnia wieczorem mam wziąć pierwszą tabletkę OC 35, znacie? Jakieś opinie? Mam je brać 3 miesiące a po tym czasie, na wizytę i będę miała laparoskopie i histerosalpingografie... Boję się najbardziej tych badań i skutków ubocznych tych tabletek.
Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka