reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2018

Dziewczynki, odebrałam betę, ciąży brak. Właśnie wróciłam od gina, zrobił usg i okazało się, że pęcherzyk nie pękł i dostałam czopki na tą cystę.
Potem w drugim cyklu z clo mam brać wszystko jak wcześniej, mam tylko między 13-16dc przyjść na usg kontrolne i zastrzyk ovitrel...

A taką demotywacje miałam po wynikach bety, miałam nawet zrezygnować i nie iść na wizytę....

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej! Jestem już dawno po wizycie u ginekologa. Powiem wam, by się do niego dostać musiałam przejść przez multum nerwów. Ogólnie skradziono mi niedawno portfel, ale pomyślałam, że i bez dowodu jakoś mnie przyjmą, że najwyżej jak dostanę nowy to się zgłoszę z nim. O 6:15 byliśmy na miejscu, po 7 otworzyła rejestracje a przede mną jeszcze kilkanaście kobiet. Oczywiście w rejestracji babka wielce oburzona i ja do niej kulturalnie a ona do mnie z ryjem, mogłaby powiedzieć że nie i tyle, a ona dyskusje prowadzi, że ja się mogę podszywać pod kogoś... Ozięble podziękowałam i wyszłam, po drodze się rozpłakałam bo znowu coś stanęło na przeszkodzie bym poszła do lekarza, mówię do mojego narzeczonego niech idzie ją jakoś przekona... No i udało się ale oczywiście musiała dyskutować, że skoro się tak źle czuje to już dawno powinnam iść do lekarza rodzinnego a nie ja tu przychodzę, że jak tak mi źle to już jest dr. Góra (który ma tutaj straszne opinie) i mam do niego iść, to ja w takim razie dziękuję, nie przyjechałam tu o 6 by iść do byle kogo. Nadyskutowała się, ale mnie zarejestrowała...

Pomijając fakt ile czekałam na lekarza i musiałam znosić jej spojrzenie, które mogłoby zabić w końcu udało mi się wejść do gabinetu!
Lekarz bardzo miły, ale nie przesadnie, zadowolony, że byłam przygotowana właśnie w informacje, które mu się przydadzą. Z wywiadu, stwierdził, że ciąża pozamaciczna mogła wystąpić przez to, że mogłam mieć endometriozę. Na usg wykrył zmianę dwukomorową na lewym jajniku, która właśnie przyczynia się do tych moich odchyleń w cyklu. Skierował mnie na badania krwi FSH, LH, PRL, E2, TSH, FT4, Testosteron. Dostałam duphaston, to znaczy poprosiłam o niego bo luteina pod język nie dla mnie. Te wyniki mam zrobić w pierwszy dzień cyklu i tego samego dnia wieczorem mam wziąć pierwszą tabletkę OC 35, znacie? Jakieś opinie? Mam je brać 3 miesiące a po tym czasie, na wizytę i będę miała laparoskopie i histerosalpingografie... Boję się najbardziej tych badań i skutków ubocznych tych tabletek.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

@Migdalove - przykro mi, że tak się nadenerwowałaś... rejestratorki/pielęgniarki/położne to czasami niezłe pin***.Myślą, że trzeba je całować tam, gdzie światło nie dochodzi, bo mają "władzę" nad terminami i duszami biednych pacjentek i pacjentów :/

Ale dobrze, że sprawa poszła do przodu :)Tych tabletek nie znam, więc nie mogę nic powiedzieć. Ale trzeba zaufać lekarzowi :) Ale może inne dziewczyny tutaj mają doświadczenie?

Migdalove, wspolczuje nerwow z rejestratorka, nie pamietam, zebym kiedykolwiek musiala przed wizyta pokazywać dowod, upierdliwa babka. najwazniejsze, ze lekarz rzeczowy i zlecil duzo badań:)

Colorado, przykro mi z powodu bety:( trzymam kciuki za nastepny cykl, zastrzyk na pewno pomoze[emoji8] Oj dobrze mi sa te tarczycowe dolegliwosci znane, najgorsze sa chyba problemy z koncentracja, jakby wiecznie w ciazy, "po co Ja tu przyszlam, co Ja mialam zrobic, Gdzie Ja jestem [emoji3]

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Hej! Jestem już dawno po wizycie u ginekologa. Powiem wam, by się do niego dostać musiałam przejść przez multum nerwów. Ogólnie skradziono mi niedawno portfel, ale pomyślałam, że i bez dowodu jakoś mnie przyjmą, że najwyżej jak dostanę nowy to się zgłoszę z nim. O 6:15 byliśmy na miejscu, po 7 otworzyła rejestracje a przede mną jeszcze kilkanaście kobiet. Oczywiście w rejestracji babka wielce oburzona i ja do niej kulturalnie a ona do mnie z ryjem, mogłaby powiedzieć że nie i tyle, a ona dyskusje prowadzi, że ja się mogę podszywać pod kogoś... Ozięble podziękowałam i wyszłam, po drodze się rozpłakałam bo znowu coś stanęło na przeszkodzie bym poszła do lekarza, mówię do mojego narzeczonego niech idzie ją jakoś przekona... No i udało się ale oczywiście musiała dyskutować, że skoro się tak źle czuje to już dawno powinnam iść do lekarza rodzinnego a nie ja tu przychodzę, że jak tak mi źle to już jest dr. Góra (który ma tutaj straszne opinie) i mam do niego iść, to ja w takim razie dziękuję, nie przyjechałam tu o 6 by iść do byle kogo. Nadyskutowała się, ale mnie zarejestrowała...

Pomijając fakt ile czekałam na lekarza i musiałam znosić jej spojrzenie, które mogłoby zabić w końcu udało mi się wejść do gabinetu!
Lekarz bardzo miły, ale nie przesadnie, zadowolony, że byłam przygotowana właśnie w informacje, które mu się przydadzą. Z wywiadu, stwierdził, że ciąża pozamaciczna mogła wystąpić przez to, że mogłam mieć endometriozę. Na usg wykrył zmianę dwukomorową na lewym jajniku, która właśnie przyczynia się do tych moich odchyleń w cyklu. Skierował mnie na badania krwi FSH, LH, PRL, E2, TSH, FT4, Testosteron. Dostałam duphaston, to znaczy poprosiłam o niego bo luteina pod język nie dla mnie. Te wyniki mam zrobić w pierwszy dzień cyklu i tego samego dnia wieczorem mam wziąć pierwszą tabletkę OC 35, znacie? Jakieś opinie? Mam je brać 3 miesiące a po tym czasie, na wizytę i będę miała laparoskopie i histerosalpingografie... Boję się najbardziej tych badań i skutków ubocznych tych tabletek.

Z tego.co ja wiem z apteki, to najczesniej te tabletki biora kobiety, ktore maja problemy z tradzikiem, nadmiernym owlosieniem, czyli.ogolnie z chorobami androgenozależnymi. Maja tez oczywiscie dzialanie antykoncepcyjne, czyli same w sobie beda regulowac cykl.

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Mi lekarz przepisał je ze względu na tą torbiel na jajniku. Ciekawa jestem jak będą wyglądać moje wyniki...

@Leylah - wiem o hashi i nt od 5 lat, choć problem miałam już dużo wcześniej, jednak nie sądziłam, że taki mój urok, że wiecznie śpiąca i leniwa jestem, schudnąć nie mogę i jestem głupia (problem z pamięcią i koncentracją). Dawke mam teraz 100 :)

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom
Mam identyczne problemy...
Problem z pamięcią mam okropny [emoji20]

Migdalove ale jaja. .. a nie miałaś ani prawka, ani cokolwiek innego ? Co za baba... dobrze ze wynagrodzil to później lekarz który był przyzwoity bo wiadomo ze maja różne humory [emoji20]
Ja ostatnio zapisywalam się do gina i np pesel mam początek podobny czyli np. 123123...I dalej reszta i rejestratorka próbowała mi wmówić zw za krótki pesel. Po czym się zdenerwowalam i powiedziałam żeby w końcu mnie posluchala co mówię i za 3 razem zrozumiała ze kombinacja cyfr się powtarza [emoji57]

Mam identyczne problemy...
Problem z pamięcią mam okropny [emoji20]

Migdalove ale jaja. .. a nie miałaś ani prawka, ani cokolwiek innego ? Co za baba... dobrze ze wynagrodzil to później lekarz który był przyzwoity bo wiadomo ze maja różne humory [emoji20]
Ja ostatnio zapisywalam się do gina i np pesel mam początek podobny czyli np. 123123...I dalej reszta i rejestratorka próbowała mi wmówić zw za krótki pesel. Po czym się zdenerwowalam i powiedziałam żeby w końcu mnie posluchala co mówię i za 3 razem zrozumiała ze kombinacja cyfr się powtarza [emoji57]
Nie mam prawka, nic kompletnie, tylko dowód. Jakbym miała prawko w ogóle to razem z portfelem bi mi go skradziono.

reklama
Do góry