reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2018

@Stokrotenka23 - i jak wyszły ft3 i ft4? Bo TSH jest istotne dla płodność, a z tego co pamiętam, to ft4 jest ważne dla dzidzi jak już jest się w ciąży. Serio, nie dołuj się TSH, szybko zbijesz, kwestia kontrolowania i dopasowania dawki...

@Leylah - i ja Ciebie witam :) jak długo leczysz tarczycę i jakimi dawkami?

@Dagaa11 - sama niedoczynność/nadczynność to pikuś, w miarę łatwo ją ogarnąć lekami. Gorzej, jak ma się niezdiagnozowaną, dochodzi do kilku poronień, i lekarz dopiero wtedy wpada na jakże genialny pomysł, by może jednak zbadać tarczycę... Badanie nie jest drogie, warto w to zainwestować :) Tym bardziej, że u kobiet to na każdym etapie życia może się z tarczycą coś pokiełbasić ... :)

reklama
Ja właśnie przygotowuję się na wizytę u ginekologa, wydrukowałam sobie listę cykli wszystkich odkąd zapisuje w telefonie, w sumie 26 cykli. Spisałam wszystkie moje objawy ogólne i napięcia przedmiesiączkowego, normalnie lista jak emerytki, ale co zrobić. Pozapominam znowu większość rzeczy a mogą być bardzo ważne z tego co wyczytałam... Mam nadzieję, że lekarz podejdzie do mnie poważnie, a nie jak do hipochondryczki. :D

Ja właśnie przygotowuję się na wizytę u ginekologa, wydrukowałam sobie listę cykli wszystkich odkąd zapisuje w telefonie, w sumie 26 cykli. Spisałam wszystkie moje objawy ogólne i napięcia przedmiesiączkowego, normalnie lista jak emerytki, ale co zrobić. Pozapominam znowu większość rzeczy a mogą być bardzo ważne z tego co wyczytałam... Mam nadzieję, że lekarz podejdzie do mnie poważnie, a nie jak do hipochondryczki. :D
Warto sobie zapisywac. Nie jest to zla oznaka

Napisane na telefonie SONY w aplikacji BabyBoom

Tak to u mnie wyglądało...
rugruw.PNG

Mam pytanie do dziewczyn z problemami z tarczycą? Czy miewałyście może jakieś jej bóle/zapalenia?

Załączniki

• rugruw.PNG
    rugruw.PNG
    14 KB · Wyświetleń: 346
Bardzo dobrze. Wg mnie dobrze się pracuje z takimi pacjentami [emoji6]
@Stokrotenka23 - i jak wyszły ft3 i ft4? Bo TSH jest istotne dla płodność, a z tego co pamiętam, to ft4 jest ważne dla dzidzi jak już jest się w ciąży. Serio, nie dołuj się TSH, szybko zbijesz, kwestia kontrolowania i dopasowania dawki...

@Dagaa11 - sama niedoczynność/nadczynność to pikuś, w miarę łatwo ją ogarnąć lekami. Gorzej, jak ma się niezdiagnozowaną, dochodzi do kilku poronień, i lekarz dopiero wtedy wpada na jakże genialny pomysł, by może jednak zbadać tarczycę... Badanie nie jest drogie, warto w to zainwestować :) Tym bardziej, że u kobiet to na każdym etapie życia może się z tarczycą coś pokiełbasić ... :)
Ft3 3.99
Ft4 1.18
Tsh 3.33

Nie umiem tego interpretować [emoji20]

Hej, najlepiej, żeby wszystkie wartości. były w okolicach 2...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Dzięki [emoji9]
Tzn ze fatalnie w moim przypadku? [emoji20]

Ogólnie kocham spać, nawet problemy ze swoim czy w pravy po prostu przesypiam a od poniedziałku mało sypiam [emoji45] od ład te wyniki zobaczyłam. ...

Mam gin na 16 sierpnia - ten przynajmniej mi badania przepisze bo ten co mam na koniec tego miesiąca to w endo się nie wcina [emoji45]

Fatalnie nie, bo wszystko jest w normie, ale wyżej góry :) Trzeba trochę uregulować po prostu.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej[emoji255][emoji5] NT i Hashimoto Mam zdiagnozowane od jakiś 10 lat. Obecnie dawka 112. Ostatnio strasznie bola mnie miesnie i stawy a to pierwszy objaw u mnie, gdy dawka jest za mała. Jutro wynik , w pt. Endo, zobaczymy, czy moje przypuszczenia się potwierdza:) A Ty od kiedy masz diagnoze ?

Tak to u mnie wyglądało...
Zobacz załącznik 815263

Mam pytanie do dziewczyn z problemami z tarczycą? Czy miewałyście może jakieś jej bóle/zapalenia?
Ja mam Hashimoto - czyli zapalenie tarczycy. Bole od czasu do czasu - przy przelykaniu i jedzeniu.

Bardzo dobrze. Wg mnie dobrze się pracuje z takimi pacjentami [emoji6]Ft3 3.99
Ft4 1.18
Tsh 3.33

Nie umiem tego interpretować [emoji20]

Nie ma tragedii Stokrotenko, lekarz sie Toba zajmie i wszystko sie wyreguluje:)

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Leylah - wiem o hashi i nt od 5 lat, choć problem miałam już dużo wcześniej, jednak nie sądziłam, że taki mój urok, że wiecznie śpiąca i leniwa jestem, schudnąć nie mogę i jestem głupia (problem z pamięcią i koncentracją). Dawke mam teraz 100 :)

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry