reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2018

:hmm: dagaa ja ostatnio ciężko kumam wiec wybacz pytanie ale chce się upewnić czy dobrze rozumiem.
Dziś masz 30 dc i w zeszły piatek miałaś dostać @ i już 5 dzień się spóźnia?
Czy...
Dziś masz 30 dc a w ten piatek masz okres dostać?

Jak opcja 1 to ja bym test robiła. Duże szanse są :szok: Kobietki z naszych postów wniosek jest jeden: żadnej stabilności emocjonalnej w nas nie ma i każda ma troche sfiksiwane w mózgu na różnych płaszczyznach :p

Stokrotenka :tak::D:Ddobre!!!

reklama
:hmm: dagaa ja ostatnio ciężko kumam wiec wybacz pytanie ale chce się upewnić czy dobrze rozumiem.
Dziś masz 30 dc i w zeszły piatek miałaś dostać @ i już 5 dzień się spóźnia?
Czy...
Dziś masz 30 dc a w ten piatek masz okres dostać?

Jak opcja 1 to ja bym test robiła. Duże szanse są :szok: Kobietki z naszych postów wniosek jest jeden: żadnej stabilności emocjonalnej w nas nie ma i każda ma troche sfiksiwane w mózgu na różnych płaszczyznach [emoji14]

Stokrotenka :tak::D:Ddobre!!!
Wybacz, Bo troche nieczytelnie napisałam w nerwach :) jutro mam 30dc i w ten czwartek (a nie piątek jak napisałam wcześniej- mòj błąd) powinnam dostać @. Test zrobię dopiero w czwartek lub piątek jesli oczywiscie @ sie nie pojawi :) chociaż korci mnie, żeby zrobić już jutro haha [emoji14]

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Dagmara niekiedy tylko mówimy ze jesteśmy rozsądne a wierzymy nadziejami. Trzymam kciuki ! [emoji41]

Ja od dziś biorę dupka x2 [emoji6]

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Hej wszystkim! Jestem tutaj nowa i chciałabym dołączyć do was. ;) Z narzeczonym ponownie chcemy zacząć starania. Napiszcie co mam o sobie powiedzieć? ;)

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Hej wszystkim! Jestem tutaj nowa i chciałabym dołączyć do was. ;) Z narzeczonym ponownie chcemy zacząć starania. Napiszcie co mam o sobie powiedzieć? ;)

Hej :) ponowne starania? Tzn macie juz dziecko? :)

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Witaj Migda!
Pisz to co uważasz za stosowne i to co chcesz nam o sobie powiedzieć. Niema formuły gotowej. Jak cos to dopytamy a jak będziesz chciała to napiszesz.

Ja na przyklad nie podaje imion dzieci ani swoich na forum. Taką mam zasadę ani nie pokazuje zdjęć publicznie.

Dagaa i co, test robiłaś?

reklama
To tak, dzieci nie mam. Jedynie Aniołka (ciąża pozamaciczna). Staraliśmy się z narzeczonym tzw 'na spontan', seks bez zabezpieczania, tak przez ponad rok i nic. Ja mam problem z nieregularnymi cyklami, które potrafią być 50-80dniowe. Każdy lekarz nazywał inaczej. Jeden stwierdzil, że dwurożna macica, inny że problem z tarczycą, a inny jeszcze że to być może PCOS. Jedyne z tego wszystkiego potwierdza się PCOS. Tak czy inaczej żaden nie podjął się dokladniejszych badań, zawsze kończyło się na usg. Postanowiliśmy zacząć starania z pomocą nowego lekarza do którego trudno się dostać bo ponoć jest naprawdę dobry. Za tydzień jedziemy na pierwszą wizytę. Aktualnie mieliśmy nadzieję, że zaszłam w ciążę, ponieważ test wyszedł pozytywny ale strasznie blady w 59 dniu cyklu. Tego samego dnia pojechaliśmy na betę ale negatywna 1,20 mIU/ml. Taki wynik ponoć może być zaraz po zagnieżdżeniu a tydzień wcześniej miałam objawy owulacji, więc na szybko do lekarza, oczywiście usg nic nie potwierdziło. Ponowna beta w 65 dniu cyklu znowu 1,20 mIU/ml. Byłam bardzo zdziwiona, że ciągle na tym samym poziomie. Zawsze negatywna beta wynosiła u mnie 0,100 mIU/ml. Dzisiaj mamy 68 dzień cyklu, objawy dają znać o miesiączce. Mam nadzieję, że nowy lekarz nam pomoże, pokieruje na konkretne badania. Pomijając starania o dziecko, takie długie cykle są bardzo męczące...

Do góry