reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2018

:hmm: dagaa ja ostatnio ciężko kumam wiec wybacz pytanie ale chce się upewnić czy dobrze rozumiem.
Dziś masz 30 dc i w zeszły piatek miałaś dostać @ i już 5 dzień się spóźnia?
Czy...
Dziś masz 30 dc a w ten piatek masz okres dostać?

Jak opcja 1 to ja bym test robiła. Duże szanse są :szok: Kobietki z naszych postów wniosek jest jeden: żadnej stabilności emocjonalnej w nas nie ma i każda ma troche sfiksiwane w mózgu na różnych płaszczyznach :p

Stokrotenka :tak::D:Ddobre!!!

reklama
:hmm: dagaa ja ostatnio ciężko kumam wiec wybacz pytanie ale chce się upewnić czy dobrze rozumiem.
Dziś masz 30 dc i w zeszły piatek miałaś dostać @ i już 5 dzień się spóźnia?
Czy...
Dziś masz 30 dc a w ten piatek masz okres dostać?

Jak opcja 1 to ja bym test robiła. Duże szanse są :szok: Kobietki z naszych postów wniosek jest jeden: żadnej stabilności emocjonalnej w nas nie ma i każda ma troche sfiksiwane w mózgu na różnych płaszczyznach [emoji14]

Stokrotenka :tak::D:Ddobre!!!
Wybacz, Bo troche nieczytelnie napisałam w nerwach :) jutro mam 30dc i w ten czwartek (a nie piątek jak napisałam wcześniej- mòj błąd) powinnam dostać @. Test zrobię dopiero w czwartek lub piątek jesli oczywiscie @ sie nie pojawi :) chociaż korci mnie, żeby zrobić już jutro haha [emoji14]

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Dagmara niekiedy tylko mówimy ze jesteśmy rozsądne a wierzymy nadziejami. Trzymam kciuki ! [emoji41]

Ja od dziś biorę dupka x2 [emoji6]

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Hej wszystkim! Jestem tutaj nowa i chciałabym dołączyć do was. ;) Z narzeczonym ponownie chcemy zacząć starania. Napiszcie co mam o sobie powiedzieć? ;)

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Hej wszystkim! Jestem tutaj nowa i chciałabym dołączyć do was. ;) Z narzeczonym ponownie chcemy zacząć starania. Napiszcie co mam o sobie powiedzieć? ;)

Hej :) ponowne starania? Tzn macie juz dziecko? :)

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Witaj Migda!
Pisz to co uważasz za stosowne i to co chcesz nam o sobie powiedzieć. Niema formuły gotowej. Jak cos to dopytamy a jak będziesz chciała to napiszesz.

Ja na przyklad nie podaje imion dzieci ani swoich na forum. Taką mam zasadę ani nie pokazuje zdjęć publicznie.

Dagaa i co, test robiłaś?

reklama
To tak, dzieci nie mam. Jedynie Aniołka (ciąża pozamaciczna). Staraliśmy się z narzeczonym tzw 'na spontan', seks bez zabezpieczania, tak przez ponad rok i nic. Ja mam problem z nieregularnymi cyklami, które potrafią być 50-80dniowe. Każdy lekarz nazywał inaczej. Jeden stwierdzil, że dwurożna macica, inny że problem z tarczycą, a inny jeszcze że to być może PCOS. Jedyne z tego wszystkiego potwierdza się PCOS. Tak czy inaczej żaden nie podjął się dokladniejszych badań, zawsze kończyło się na usg. Postanowiliśmy zacząć starania z pomocą nowego lekarza do którego trudno się dostać bo ponoć jest naprawdę dobry. Za tydzień jedziemy na pierwszą wizytę. Aktualnie mieliśmy nadzieję, że zaszłam w ciążę, ponieważ test wyszedł pozytywny ale strasznie blady w 59 dniu cyklu. Tego samego dnia pojechaliśmy na betę ale negatywna 1,20 mIU/ml. Taki wynik ponoć może być zaraz po zagnieżdżeniu a tydzień wcześniej miałam objawy owulacji, więc na szybko do lekarza, oczywiście usg nic nie potwierdziło. Ponowna beta w 65 dniu cyklu znowu 1,20 mIU/ml. Byłam bardzo zdziwiona, że ciągle na tym samym poziomie. Zawsze negatywna beta wynosiła u mnie 0,100 mIU/ml. Dzisiaj mamy 68 dzień cyklu, objawy dają znać o miesiączce. Mam nadzieję, że nowy lekarz nam pomoże, pokieruje na konkretne badania. Pomijając starania o dziecko, takie długie cykle są bardzo męczące...

Do góry