reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2018

Właśnie Andżelika masz już jakieś objawy. Bo mi to się zawsze tak koło 7 tygodnia zaczynały. I w drugiej ciąży jak już byłam u lekarza w 6 tygodniu to wszyscy mysleli że 4 miesiąc taki brzuch miałam☺

reklama
Ale podobno w kazdej kolejnej ciąży szybciej brzuch wyskakuje i większe dziecko☺ u mnie jak córka miała prawie 3800, syn był liczony na 4.5 kg to teraz to sobie nie wyobrażam☺

Daga o rany kuruj sie kochana.

I mamy w koncu piateczek jupiiii

Daga mnie w ciazy przepisywala furagine bo mialam okropne zapalenie pecherza dwa razy jak sobie przypomne to mi goraco

Kinga potwierdzam w pierwszej ciazy mialam duzy brzuch ale w drugiej byl ogromny nawet polozne pytaly czy na pewno jedno dziecko tam siedzi [emoji23][emoji23] waga w sumie tez sie zgadza bo pierwsza corks miala 2900 a mala 3210 ua to pierwsza byla dluzsza bo miala 51cm a mala miala 48/49

Daga o rany kuruj sie kochana.

I mamy w koncu piateczek jupiiii

Daga mnie w ciazy przepisywala furagine bo mialam okropne zapalenie pecherza dwa razy jak sobie przypomne to mi goraco

Kinga potwierdzam w pierwszej ciazy mialam duzy brzuch ale w drugiej byl ogromny nawet polozne pytaly czy na pewno jedno dziecko tam siedzi [emoji23][emoji23] waga w sumie tez sie zgadza bo pierwsza corks miala 2900 a mala 3210 ua to pierwsza byla dluzsza bo miala 51cm a mala miala 48/49
Tak tak, lekarze bardzo czesto prepisuja furagine lub nawet antybiotyki typu biesptol w ciazy, jesli kobieta ma nawracajace w ciazy zakazenie drog moczowych :) napisalam z punktu widzenia mojego, czyli aptekarza- jesli przychodzi do mnie kobieta w ciazy i prosi o furagine, to i formuje o koniecznosci wizyty u lekarza :)

Jak mi sie dłuuuuuży ten cykl :D

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie z długością to też inaczej ale synek wcześniak miał 52 a córka o czasie 57 albo 58 muszę sprawdzić więc pewnie też bylby dłuższy

Kinga to spore dzieciaczki mialas.Synek wczesniak a byl wiekszy od moich urodzonych w terminie a mala po terminie 8 dni.U mnie starsza corka jest wysoka ale mala podejrzewam ze bedzie Kurdupelek bo bardzo powoli rosnie ostatnio wrecz stoi w miejscu

Andżelika nie ja nic takiego nie zauważyłam, a dajesz małemu d3? Moja to wcale rodzeństwa nie chciała, a teraz tak kocha☺ ale cicho się nie nauczyła być☺ Kacper musiał się przyzwyczaić do spania przy Marysi co niestety czasem wyglądało tak, że spał po 15 minut☺
Nie daje mu wit D.
Cześć dziewczęta !
Dziś piątek
emoji7.png

Rozpoczynam intensywne odchudzanie
emoji16.png
w weekend siłownia i ograniczam słodycze
emoji23.png
proszę o kciuki
emoji123.png

Andżelika masz już jakieś objawy ?

Daga mimo wszystko działajcie
emoji9.png

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Prócz nerwicy, ze w spodniach zapiac sie nie mogę:)to nie mam nic. Tylko posbrzuszeboli i troche piersi. Nic po za

Ale dzisiaj żem babola strzeliła u chirurga. Byłam z tą nogą bolącą, no i mam ten refluks, poszerzoną boczną żyłę, ale stwierdził że póki co nic mi nie przepisze do pierwszej wizyty u gina.
No i zdejmuje spodnie i zdjąć nie mogłam, jakoś tak ciasno schodziły jedną nogawkę zdjęłam jakoś a drugiej, nie dałam rady. Lekarz widzi, że się męczę podszedł i ciągnął mnie za tą nogawkę:rolleyes2:takiego buraka spaliłam, a ten z tekstem do mnie zakładasz te rury na nogi a później problem, żeby zdjąć :)

Andżelika, dobre haha!

Waga dzieci i brzuch- w kazdej kolejnej szybciej było widać i był wiekszy. Ja rodzilam małe dzieci. Pierwsze 2610/49 cm. Drugie mniejsze od pierwszego 2410/47 cm a trzecir największe haha 2780/ 51 cm. Kolosy niesamowite!

reklama
Do góry