reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2018

To pamiętasz że ja na początku ciąży miałam zapalenie krtani i tchawicy ;)

f2w39jcg9ne8irhy.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png
Pewnie, że pamiętam. ;)

reklama
Infekcje infekcjami, mnie to te bóle martwią, że naprawdę zaraz przyjdzie okres. Masakra jeszcze nigdy tak się nie martwiłam...

To jest normalne. Miałam to samo. Magnez łykaj. Macica jest przyzwyczajona do tego że co miesiąc się kurczy. Przejdzie :) nie stresuj się bo to dopiero szkodzi [emoji14]

f2w39jcg9ne8irhy.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

Kurcze, ale żeby aż tak... No nic, idę za twoją rada i sięgnę po magnez. [emoji813]

Tak aż tak :) jakby zaraz miał okres przyjść :) nospy w ciąży nie polecam, ale na skurcze magnez tak samo super działa :) mi magnezem akcje porodową w 34tc wstrzymali :) teraz też łykam regularnie ale to dlatego że te bóle głowy które miałam mogły być przez niedobór magnezu (w ciąży wzrasta zapotrzebowanie) . Asmag jest w 1000% bezpieczny w ciąży :)

f2w39jcg9ne8irhy.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

Tak aż tak :) jakby zaraz miał okres przyjść :) nospy w ciąży nie polecam, ale na skurcze magnez tak samo super działa :) mi magnezem akcje porodową w 34tc wstrzymali :) teraz też łykam regularnie ale to dlatego że te bóle głowy które miałam mogły być przez niedobór magnezu (w ciąży wzrasta zapotrzebowanie) . Asmag jest w 1000% bezpieczny w ciąży :)

f2w39jcg9ne8irhy.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png
Dzięki za radę! [emoji813] A czym jest ten asmag?
Co do nospy to biorę zawsze w ostateczności jak już nie wytrzymuje bólu, a ten bok jest do wytrzymania ale po prostu dość intensywny.

Dzięki za radę! [emoji813] A czym jest ten asmag?
Co do nospy to biorę zawsze w ostateczności jak już nie wytrzymuje bólu, a ten bok jest do wytrzymania ale po prostu dość intensywny.

Asmag to nazwa handlowa magnezu który mogą brać ciężarne (niektóre magnezy mają jakies dodatki które niekoniecznie w ciąży:) ). Nospa oprócz zwiotnczenia mięśni macicy także rozluźnia mięśnie dziecka. Potem mogą być problemy z obniżonym napięciem mięśniowym w wieku niemowlęcym. Moja koleżanka jest fizjoterapeuta bardzo dobrym właśnie specjalizującym się w terapiach dzieci. Nawet nie wiesz jak dużo jest dzieci 'ponospowych'. Logopedzi też mają dużo do roboty bo takie dzieci też często mają problemy z mówieniem.
Niestety jeszcze wielu lekarzy zaleca tą nieszczęsną nospe. Oczywiście tu pisze o regularnym stałym przyjmowaniu, a nie że raz od święta weźmiesz jedną tabletkę bo ból jest silny..
Ja łykam teraz regularnie magnez i czuję owszem rozciąganie już macicy, ale żadnych skurczy czy coś :) a magnez można bez problemu w ciąży regularnie zażywać.

f2w39jcg9ne8irhy.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

Asmag to nazwa handlowa magnezu który mogą brać ciężarne (niektóre magnezy mają jakies dodatki które niekoniecznie w ciąży:) ). Nospa oprócz zwiotnczenia mięśni macicy także rozluźnia mięśnie dziecka. Potem mogą być problemy z obniżonym napięciem mięśniowym w wieku niemowlęcym. Moja koleżanka jest fizjoterapeuta bardzo dobrym właśnie specjalizującym się w terapiach dzieci. Nawet nie wiesz jak dużo jest dzieci 'ponospowych'. Logopedzi też mają dużo do roboty bo takie dzieci też często mają problemy z mówieniem.
Niestety jeszcze wielu lekarzy zaleca tą nieszczęsną nospe. Oczywiście tu pisze o regularnym stałym przyjmowaniu, a nie że raz od święta weźmiesz jedną tabletkę bo ból jest silny..
Ja łykam teraz regularnie magnez i czuję owszem rozciąganie już macicy, ale żadnych skurczy czy coś :) a magnez można bez problemu w ciąży regularnie zażywać.

f2w39jcg9ne8irhy.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png
To będę musiała kupić ten asmag. Powiedz mi jak go dawkujesz?

reklama
Do góry