reklama
Infekcje na początku ciąży normalne, organizm zajęty czym innym [emoji14]
Tak aż tak jakby zaraz miał okres przyjść nospy w ciąży nie polecam, ale na skurcze magnez tak samo super działa mi magnezem akcje porodową w 34tc wstrzymali teraz też łykam regularnie ale to dlatego że te bóle głowy które miałam mogły być przez niedobór magnezu (w ciąży wzrasta zapotrzebowanie) . Asmag jest w 1000% bezpieczny w ciąży
1
174974
Gość
Dzięki za radę! [emoji813] A czym jest ten asmag?Tak aż tak jakby zaraz miał okres przyjść nospy w ciąży nie polecam, ale na skurcze magnez tak samo super działa mi magnezem akcje porodową w 34tc wstrzymali teraz też łykam regularnie ale to dlatego że te bóle głowy które miałam mogły być przez niedobór magnezu (w ciąży wzrasta zapotrzebowanie) . Asmag jest w 1000% bezpieczny w ciąży
Co do nospy to biorę zawsze w ostateczności jak już nie wytrzymuje bólu, a ten bok jest do wytrzymania ale po prostu dość intensywny.
Asmag to nazwa handlowa magnezu który mogą brać ciężarne (niektóre magnezy mają jakies dodatki które niekoniecznie w ciąży ). Nospa oprócz zwiotnczenia mięśni macicy także rozluźnia mięśnie dziecka. Potem mogą być problemy z obniżonym napięciem mięśniowym w wieku niemowlęcym. Moja koleżanka jest fizjoterapeuta bardzo dobrym właśnie specjalizującym się w terapiach dzieci. Nawet nie wiesz jak dużo jest dzieci 'ponospowych'. Logopedzi też mają dużo do roboty bo takie dzieci też często mają problemy z mówieniem.
Niestety jeszcze wielu lekarzy zaleca tą nieszczęsną nospe. Oczywiście tu pisze o regularnym stałym przyjmowaniu, a nie że raz od święta weźmiesz jedną tabletkę bo ból jest silny..
Ja łykam teraz regularnie magnez i czuję owszem rozciąganie już macicy, ale żadnych skurczy czy coś a magnez można bez problemu w ciąży regularnie zażywać.
1
174974
Gość
To będę musiała kupić ten asmag. Powiedz mi jak go dawkujesz?Asmag to nazwa handlowa magnezu który mogą brać ciężarne (niektóre magnezy mają jakies dodatki które niekoniecznie w ciąży ). Nospa oprócz zwiotnczenia mięśni macicy także rozluźnia mięśnie dziecka. Potem mogą być problemy z obniżonym napięciem mięśniowym w wieku niemowlęcym. Moja koleżanka jest fizjoterapeuta bardzo dobrym właśnie specjalizującym się w terapiach dzieci. Nawet nie wiesz jak dużo jest dzieci 'ponospowych'. Logopedzi też mają dużo do roboty bo takie dzieci też często mają problemy z mówieniem.
Niestety jeszcze wielu lekarzy zaleca tą nieszczęsną nospe. Oczywiście tu pisze o regularnym stałym przyjmowaniu, a nie że raz od święta weźmiesz jedną tabletkę bo ból jest silny..
Ja łykam teraz regularnie magnez i czuję owszem rozciąganie już macicy, ale żadnych skurczy czy coś a magnez można bez problemu w ciąży regularnie zażywać.
reklama
Ja biorę jedną tabletkę dwa razy dziennie. Przy silnych skurczach można nawet 3 razy dziennie po 2 tabletki. Na opakowaniu jest dawkowanie.