reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2018

I super, że maleństwo zdrowe. :) Oby tak dalej! :) Marzy Ci się córeczka czy synek? :)
Mi i Damianowi powiedział obojętne :) ale Aleks uparł się że chce siostrę Maję, a o braciszku nie chce nawet słyszeć. Więc ze względu na małego mam nadzieję, że będzie dziewczynka.

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

reklama
Dziewczyny spokojnie mnie przed i jakieś tydzień po terminie @ też brzuch bolał jak na @ :) potem się to uspokoi , a po pewnym czasie zacznie się ciągnięcie jak macica i więzadła zaczną się rozciągać :) ja już powoli zaczynam po bokach czuć jak ciągnie :)
Wasze maluszki też tak będą rosły :*

Co do tego serduszka u mnie 6+1 było już widać ale że szybko owu i zagnieżdżanie to okazuje się że ciąża starsza niż faktycznie z @ wychodzi. U Ciebie mogła być później owulacja to i później serduszko się pojawi :) także spokojnie za tydzień / dwa już będzie serduszko pikać na pewno :)

@Otoona mój syn też był wiercioch, ale nie aż taki [emoji23][emoji23]

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

U mnie nadal bezobjawowo, dzis mija 35dc czyli ostatecznie dzis mialby przyjsc okres bo mam cykle 33-35dniowe. Zero bolu brzucha, zero bolu piersi, zero sennosci, jedynie tona pryszczy na twarzy. Na usg pujde za 2 tyg. Musze sie wbic w termin taki zeby byla.szansa zobaczyc serduszko i wiedziec czy jest czy znow poronienie, nie dam rady jak przy ostatniek ciazy zaczynac od usg od poczatku 6 tyg i sluchac zeby wrocic za tydzien bomciaza za mala, potem znow za tydzien bo nadal mnoeksza i miec nadzieje ktora sie zakoncyla bardzo zle. Tym razem chce konkretow, jest lub nie ma. Kalendarz pokazuje dzis 1 dzien 6 tyg ale z racji ze u mnie owu byla dopiero okolo 24dc to biore troche na wsyrzymanie. Naczytalam sie ze serce zaczyna bic 21 dni po zaplodnieniu wiec akurat tak poobliczalam ze bede dzwonic o wizyte w tygodniu po 19 lutym. Zadzwonie 19 lutego do szpitala i powinni mi umowic usg do 3 dni wtedy. Tak ze.... blagam o kciuki a rownoczesnie naprawde nie wieze ze sie uda... bo niby dlaczego teraz tak a 4 razy wczesniej nie...

Kati super wiesci :)

U mnie nadal bezobjawowo, dzis mija 35dc czyli ostatecznie dzis mialby przyjsc okres bo mam cykle 33-35dniowe. Zero bolu brzucha, zero bolu piersi, zero sennosci, jedynie tona pryszczy na twarzy. Na usg pujde za 2 tyg. Musze sie wbic w termin taki zeby byla.szansa zobaczyc serduszko i wiedziec czy jest czy znow poronienie, nie dam rady jak przy ostatniek ciazy zaczynac od usg od poczatku 6 tyg i sluchac zeby wrocic za tydzien bomciaza za mala, potem znow za tydzien bo nadal mnoeksza i miec nadzieje ktora sie zakoncyla bardzo zle. Tym razem chce konkretow, jest lub nie ma. Kalendarz pokazuje dzis 1 dzien 6 tyg ale z racji ze u mnie owu byla dopiero okolo 24dc to biore troche na wsyrzymanie. Naczytalam sie ze serce zaczyna bic 21 dni po zaplodnieniu wiec akurat tak poobliczalam ze bede dzwonic o wizyte w tygodniu po 19 lutym. Zadzwonie 19 lutego do szpitala i powinni mi umowic usg do 3 dni wtedy. Tak ze.... blagam o kciuki a rownoczesnie naprawde nie wieze ze sie uda... bo niby dlaczego teraz tak a 4 razy wczesniej nie...

Ja trzymam kciuki żeby tym razem było wszystko ok ! Ja się o ciąży dowiedziałam dokładnie w 21dc ale też na wizytę szłam dopiero 6tc+1d teraz okazuje się z USG że było 7+2d żeby było już serduszko widać. Także świetnie Cię rozumiem

f2w39jcg9ne8irhy.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

Bede trzymać kciuki mocno pewno bedzie wszystko ok

Kochana trzymam bardzo mocno kciukI! Musi w końcu być dobrze, no musi! <3

Kurcze cały dzień mnie ciągnie na ten okres cholerny, że naprawdę chyba wymyślę coś i jutro pojadę na tą betę...

Kurcze cały dzień mnie ciągnie na ten okres cholerny, że naprawdę chyba wymyślę coś i jutro pojadę na tą betę...
Zrób test dla własnego spokoju i zobacz czy ciemnieje kreseczka :) fasolka sobie domek układa na następne 9 miesięcy, musi się porozpychac :)

Napisane na MI 4LTE w aplikacji Forum BabyBoom

Zrób test dla własnego spokoju i zobacz czy ciemnieje kreseczka :) fasolka sobie domek układa na następne 9 miesięcy, musi się porozpychac :)

Ogólnie zrobienie samego testu mnie nie uspokoi ani nic nie zmieni. Wytrzymam do rana jutra chociażby z drugim testem, teraz dużo pije nie chce też się nie potrzebnie przerazić jakby słaba wyszła kreska...

reklama
@Migdalove ok, rozumiem :) to faktycznie leć może na betę,jeśli Cię to uspokoi, @ na pewno nie przyjdzie! Kciuki zaciśnięte [emoji110]

Do góry