reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2018

Dziewczyny mam pytanie czy mój wynik z progesteronu jest dobry 21, 03 w 4tc ?? Czy powinnam gdzieś już lecieć bo za niski ???
Na to pytanie niestety nie odpowiem, ale za to ja Ciebie o coś zapytam. Jak u Ciebie z szyjką macicy? Jest wysoko, miękka i zamknięta? U mnie wysoko, zamknięta ale twarda...

reklama
Na to pytanie niestety nie odpowiem, ale za to ja Ciebie o coś zapytam. Jak u Ciebie z szyjką macicy? Jest wysoko, miękka i zamknięta? U mnie wysoko, zamknięta ale twarda...
Pytanie nie do mnie, ale szyjka w ciąży prawidłowo powinna być twarda i zamknięta, miękka robi się pod koniec ciąży, przed porodem, tzn powinna dopiero wtedy.

Napisane na LG-H340n w aplikacji Forum BabyBoom

Wiesz co odkąd się dowiedziałam, że jestem w ciąży nie gmeram tam bo się boję. W sobotę jak sprawdzałam to była wysoko zwrócona w stronę jakby odbytu, ani nie była twarda ale też nie miękka. Wszystko wokoło niej miałam takie nabrzmiałe i jakby ciaśniej się tam zrobiło. Co do otwarcia nie wiem bo od porodu mam tak, że ona zawsze jakby lekko była otwarta. A coś Cię trapi, że pytasz?

Pytanie nie do mnie, ale szyjka w ciąży prawidłowo powinna być twarda i zamknięta, miękka robi się pod koniec ciąży, przed porodem, tzn powinna dopiero wtedy.

No właśnie czytam i wszędzie coś innego napisane jest...

Dobrze jednak! Wiecie co w szoku znalazłam jakieś inne źródła dziwne. :D Szyjka się zgadza, jest taka jaka powinna być. :D Uff :D

Wiesz co odkąd się dowiedziałam, że jestem w ciąży nie gmeram tam bo się boję. W sobotę jak sprawdzałam to była wysoko zwrócona w stronę jakby odbytu, ani nie była twarda ale też nie miękka. Wszystko wokoło niej miałam takie nabrzmiałe i jakby ciaśniej się tam zrobiło. Co do otwarcia nie wiem bo od porodu mam tak, że ona zawsze jakby lekko była otwarta. A coś Cię trapi, że pytasz?
Wiesz co, mam objawy na @, gazy przyszły jak zwykle przed @, ból brzucha na @, znaczy dyskomfort.

No właśnie czytam i wszędzie coś innego napisane jest...
Wg mnie tak na logikę, to szyjka przed owu jest miękka otwarta, potem twardnieje i się zamyka, a ciąża to tak jakby przedłużona faza lutealna, więc tak samo powinno być aż do porodu, kiedy znów mięknie i się otwiera. Ja tak to rozumiem.

Wg mnie tak na logikę, to szyjka przed owu jest miękka otwarta, potem twardnieje i się zamyka, a ciąża to tak jakby przedłużona faza lutealna, więc tak samo powinno być aż do porodu, kiedy znów mięknie i się otwiera. Ja tak to rozumiem.

Tak, dokładnie jak piszesz, to ja się zagubiłam, wybaczcie. ;) I tak to jest właśnie jak kobieta boi się i szuka tylko negatywnych objawów. Jestem jeszcze w szoku i dlatego tak się wystraszyłam.

Wiesz co, mam objawy na @, gazy przyszły jak zwykle przed @, ból brzucha na @, znaczy dyskomfort.
Wiesz co mnie boli brzuch dziś cały dzień. Ob czytałam już chyba wszystkie strony na necie i piszą, że to może być efekt zagnieżdżania się oraz tego, że macica się zmienia w 4 tc. Jutro dla pewności lecę zrobić znów betę, muszę się uspokoić bo się martwię tymi bólami. Nie są one jakieś mega mocne ale czuję macicę cały dzień szczególnie po prawej stronie. Gazy też mam ,często chodzę siku i tak dziwnie mi bulgocze w brzuchu czasami jak leże.

reklama
O i to przeczytałam dlatego się wystraszyłam:
upload_2018-2-6_19-5-14.png

Załączniki

• upload_2018-2-6_19-5-14.png
    upload_2018-2-6_19-5-14.png
    12,5 KB · Wyświetleń: 460
Do góry