reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania 2018

@Migdalove, piszesz że jedyne co masz od rodziców to nerwy i długi ... dlatego właśnie próbuję Cię przekonać, że może warto się od tego wszystkiego odizolować? Na pewno przyjdą lepsze czasy ;)
Może nie do końca odebrałaś moją wypowiedź tak jak miałaś, ale wyłącznie o to mi chodziło ;)

reklama
@Migdalove, piszesz że jedyne co masz od rodziców to nerwy i długi ... dlatego właśnie próbuję Cię przekonać, że może warto się od tego wszystkiego odizolować? Na pewno przyjdą lepsze czasy ;)
Może nie do końca odebrałaś moją wypowiedź tak jak miałaś, ale wyłącznie o to mi chodziło ;)
Dlatego właśnie jedynie co możemy to wyprowadzić się do ojca narzeczonego. Inna opcja jest dla nas póki co nie możliwa.

Cześć dziewczyny :)
@Migdalove rób tak jak Ci serce podpowiada :)
Ja na ten temat nie chce udzielać rad, ponieważ nam ktedyt na mieszkanie wzięła teściowa. Mąż ładnie zarabia (nie jakieś kokosy ale starcza nam na życie) do tego ja sobie dorabiam: jakieś sprzątania czy prasowania. Mam też stypendium na uczelni socjalne. Nie uważam żeby to było coś złego korzystanie z pomocy społecznej i np 500+. Bo właśnie po to jest to aby pomóc właśnie w sytuacji finansowej i oczywiście gdybym miała możliwość to bym z tego skorzystała. Napewno w swoim życiu przez kilkadziesiąt lat pracy zapłace tyle podatków, że nie miałabym wyrzutów sumienia. Któraś z was o tym pisała dzisiaj więc musiałam się wypowiedzieć.

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

Wow,jestem pod wrażeniem.
Dokładnie to miałam na myśli. Brać życie w swoje ręce żeby nie być od nikogo zależnym. Każdy podjęty trud kiedyś zaowocuje. A rodzice...kochajmy ich,słuchajmy "dobrych" rad ale róbmy po swojemu.

Dokładnie.
^^kiedyś w złości powiedziałam, że od rodziców i teściów powinno się mieszkać tak daleko, żeby jednego dnia nie dało się obrócić w dwie strony ;p odzywiście mieszkamy blisko, ale czasem myślę że coś w tym jest ;p

Cześć dziewczyny :)
@Migdalove rób tak jak Ci serce podpowiada :)
Ja na ten temat nie chce udzielać rad, ponieważ nam ktedyt na mieszkanie wzięła teściowa. Mąż ładnie zarabia (nie jakieś kokosy ale starcza nam na życie) do tego ja sobie dorabiam: jakieś sprzątania czy prasowania. Mam też stypendium na uczelni socjalne. Nie uważam żeby to było coś złego korzystanie z pomocy społecznej i np 500+. Bo właśnie po to jest to aby pomóc właśnie w sytuacji finansowej i oczywiście gdybym miała możliwość to bym z tego skorzystała. Napewno w swoim życiu przez kilkadziesiąt lat pracy zapłace tyle podatków, że nie miałabym wyrzutów sumienia. Któraś z was o tym pisała dzisiaj więc musiałam się wypowiedzieć.

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja przecież się uczę i jestem zarejestrowana w PUP, przysługuje mi stypendium z tytułu podjęcia nauki, to około 900zł miesięcznie ale nasz urząd pracy twierdzi, że nie ma na to pieniędzy... A jeśli juz to i tak nasze dochody w domu przekraczają próg, bo wszyscy w domu pracują oprócz mnie. Taki kraj już niestety.

reklama
Do góry