reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2018

A ilo dniowe masz przeważnie cykle?

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom
Ciężko powiedzieć 25-70 dni. Ale w tym robiłam testy owu

dqprj44jvvvhz460.png

reklama
To na pewno nie była @. A jeśli nawet i będę miała płodne to może uda mi się trafić :)

dqprj44jvvvhz460.png
Sanni ja miałam takie plamienie, w sumie to 1 dzień nitki krwi w śluzie a potem 2 dni brązowego. To było po cyklu bezowulacyjnym, potem wyczytałam, że tak to właśnie może wyglądać jeśli nie było owu. Ale skoro robiłaś testy... Wyszły tak na 100% pozytywne?
Jeśli nie było owulacji to wtedy to jest krwawienie środcykliczne i w każdej chwili nawet podczas tego plamienia mogą być dni płodne.

Napisane na LG-H340n w aplikacji Forum BabyBoom

Sanni ja miałam takie plamienie, w sumie to 1 dzień nitki krwi w śluzie a potem 2 dni brązowego. To było po cyklu bezowulacyjnym, potem wyczytałam, że tak to właśnie może wyglądać jeśli nie było owu. Ale skoro robiłaś testy... Wyszły tak na 100% pozytywne?
Jeśli nie było owulacji to wtedy to jest krwawienie środcykliczne i w każdej chwili nawet podczas tego plamienia mogą być dni płodne.

Napisane na LG-H340n w aplikacji Forum BabyBoom
Tak, na 100% pozytywne. Jak nie dostanę @ do środy to zrobię jeszcze jeden test. Jeśli będzie negatywny to się wybiorę do gina.

dqprj44jvvvhz460.png

Ciężko powiedzieć 25-70 dni. Ale w tym robiłam testy owu

dqprj44jvvvhz460.png
Ciężko cokolwiek powiedzieć przy takiej rozbieżności w cyklach. Powinnaś iść do lekarza żeby wyregulował ci cykle. 14 dni po owulacji powinna przyjść @. Jeśli nie ma owu cykl się wydłuża z reguły. Wyczytałam też, że mimo że owulacji nie było testy owu wychodziły pozytywnie. Miejmy nadzieje, że to jednak dzidzia, ale ja bym poszła do lekarza. Trzymam kciuki ✊✊✊

Mam ten sam dylemat. Niby biore femibion a chciałabym spróbować jakiś miovarian lub ovarin ale one mają kwas foliowy. A w femibionie też kwas ale za to dużo innych witamin

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom
Normy kwasu foliowego są dość duże i rozbieżne bo od 0,4-1,0mg dziennie. A i kobiet z obciążeniami genetycznymi nawet 4,0 mg dziennie.
Wydaje mi się ze gdyby był szkodliwy normy nie byłyby tak wysokie.

I znalazłam wpis ginekologa-położnika za nadmiar kwasu foliowego nie ma istotnego wpływu na rozwój ciąży.
Ale każda z Was bywa co chwilę i swojego lekarza prowadzacego i najbezpieczniej skonsultować to osobiście każda dla siebie.
Ja kiedyś wyczytałam że nadmiar kwasu foliowego przyczynia się do większego prawdopodobieństwa poczęcia bliźniąt... I bzdura totalna. Także Internet na pewno przyczynia się do bólu głowy od nadmiaru "wiedzy".

Ostatnia edycja:
Dziewczyny jestem po wizycie i torbiel urosla. Leki nie dzialaja na mnie i w poniedzialek ide umowic sie na operacje. Musze Was opuscic bo niewiem kiedy wroce do staran. 3 mam za Was kciuki i zycze szybkiego zaciazenia.

dqpr3e5e7ell0w0u.png
Tulimy wszystkie razem i każda z osobna. Kciuki zaciśnięte za powodzenie operacji.
Bądź dobrej myśli a wszystko będzie dobrze.:tak:

reklama
Do góry