reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2018

Wydaje mi się, że nie pękł w tym cyklu..

dqprj44jvvvhz460.png
U mnie tak było miesiąc w miesiąc, teraz nie mam pojęcia, jutro idę do ginekologa będzie 12dc, zobaczymy co będzie. Teraz ten euthyrox biorę od października, w tamtym miesiącu miałam chyba owu 10dc bo tak testy pokazywały. Ale czy pękł pęcherzyk to nie wiem...

reklama
U mnie tak było miesiąc w miesiąc, teraz nie mam pojęcia, jutro idę do ginekologa będzie 12dc, zobaczymy co będzie. Teraz ten euthyrox biorę od października, w tamtym miesiącu miałam chyba owu 10dc bo tak testy pokazywały. Ale czy pękł pęcherzyk to nie wiem...
Cała noc mi się śniło, że testy wychodziły pozytywne a rano znowu biel.. już straciłam nadzieję.

dqprj44jvvvhz460.png

Zrobili mi badania podstawowe i wszystkie idealne. Dostałam tabletki rozkurczowe i jakieś ziołowe. Mam się zgłosić do lekarza rodzinnego. Ale chyba sobie odpuszczę bo dzisiaj czuje się zdecydowanie lepiej. Kupiłam maść rozgrzewająca i czuje że pomaga. Tylko martwi mnie teraz skok temperatury. Ciągle mam 37 stopni od wczoraj. I teraz nie wiem czy to przez te bóle czy może jednak się udało z dzidzia... Ale pewnie stawiam na to pierwsze.

Miłe staraczki;) trochę mnie nie było bo mam zmiany mieszkaniowe;)
Pięknie proszę o dopisanie do tabelki bo - goska2210 28l. 4.02.2018, 7cykl starań, dzieci brak, lubelskie, Lublin, Gosia;)

W tym cyklu podeszłam do starań naprawdę bardzo poważnie, mierzę temperaturę (choć trochę chorowałam i pewnie przez to ciężko będzie zrobić takie solidne obliczenia) , kupiłam polecany przez Was Conceive plus, robię tez testy owu. No i właśnie nie wiem komu wierzyć, mój cykl trwa zazwyczaj 26dni, testy zaczęłam robić od 8dc żeby na pewno nic nie przegapić, do dziś czyli do 15dc są negatywne, dwa dni temu czyli 13dc bolał mnie jajnik ( tak jak zwykle przy uwalnianiu jajeczka), dziś od rana boli mnie całe podbrzusze (dziś test tez negatywny) i już się cała pogubiłam. Sygnały które dawał mi organizm nie pokrywają się z testem. Jeśli chodzi o temperaturę dziś mam delikatny skok, wcześniej przez kilka dni była niższa, jeszcze wcześniej wyższa bo tak jak pisałam trochę chorowałam. Podpowiedzcie co mogę o tym myśleć ;)
Temperaturę najlepiej jak sobie wrzucisz na wykres, będzie latwiej ocenić, skok ma być o min 0.05 stopnia. Polecam darmowe enpr.pl albo np owufriend. A na śluz patrzysz? Pozytywny test owu powinien być w okolicy szczytu śluzu, a po szczycie dopiero skok temp.

Miłe staraczki;) trochę mnie nie było bo mam zmiany mieszkaniowe;)
Pięknie proszę o dopisanie do tabelki bo - goska2210 28l. 4.02.2018, 7cykl starań, dzieci brak, lubelskie, Lublin, Gosia;)

W tym cyklu podeszłam do starań naprawdę bardzo poważnie, mierzę temperaturę (choć trochę chorowałam i pewnie przez to ciężko będzie zrobić takie solidne obliczenia) , kupiłam polecany przez Was Conceive plus, robię tez testy owu. No i właśnie nie wiem komu wierzyć, mój cykl trwa zazwyczaj 26dni, testy zaczęłam robić od 8dc żeby na pewno nic nie przegapić, do dziś czyli do 15dc są negatywne, dwa dni temu czyli 13dc bolał mnie jajnik ( tak jak zwykle przy uwalnianiu jajeczka), dziś od rana boli mnie całe podbrzusze (dziś test tez negatywny) i już się cała pogubiłam. Sygnały które dawał mi organizm nie pokrywają się z testem. Jeśli chodzi o temperaturę dziś mam delikatny skok, wcześniej przez kilka dni była niższa, jeszcze wcześniej wyższa bo tak jak pisałam trochę chorowałam. Podpowiedzcie co mogę o tym myśleć ;)
A jakie testy robisz? Może to wina testów. U mnie nie wychodzą z allegro i dr maxxa

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej wszystkim, wedlug obliczen owulacja powinna byc 25-26.01 moje cykle sa 32 dniowe, wczoraj sie troche pogimnastykowalismy, a ja zaraz po zaczelam odczuwac pobolewanie w prawym a zaraz dosc mocne uklucie w lewym jajniku. Od rana jakby zwiekszenie sluzu. Nie wiem czy moj organizm juz zaczyna swirowac i wysyla mi podswiadomie sygnaly. Testow nie robie, temp nie mierze. Jak pisalam nie chce tych nerwowych oczekiwan jak za 1 razem. Czesto wracam myslami do tego jak odpuscilam w pazdzierniku 2014, umowilam sie z lekarzem, ze po nowym roku zaczne od nowa, zrobie badania razem z partnerem. I nie zapomne mojego zdziwienia jak 27 grudnia zrobilam od niechcenia test, a wlasciwie to mialam torbiela, tak wyszlo na usg, ktory mial zniknac, tak sie swietami zajelam, ze nie zauwazylam ze nie mam miesiaczki nadal, a cycki sie nie mieszcza w staniku :) o dziwo sledz w swieta nie smakowal. Chcialabym tak znowu z zaskoczenia troche . Milego dnia dla was

reklama
Do góry