reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2018

Witajcie, u mnie @ nadal brak...:no: Czyli chyba zamówię testy z ebaya, dziś 39 dc. A jeszcze przecięłam się nożem przy robieniu kanapek i teraz boli. :(
Strasznie chce mi się spać,dobrze,że młody ma drzemkę ok 11,to może pośpię z godzinę. Obiadu robić nie muszę,bo mam pierogi z mięsem w zamrażarce. :p Tylko później ogarnąć mieszkanie.

reklama
Witajcie, u mnie @ nadal brak...:no: Czyli chyba zamówię testy z ebaya, dziś 39 dc. A jeszcze przecięłam się nożem przy robieniu kanapek i teraz boli. :(
Strasznie chce mi się spać,dobrze,że młody ma drzemkę ok 11,to może pośpię z godzinę. Obiadu robić nie muszę,bo mam pierogi z mięsem w zamrażarce. [emoji14] Tylko później ogarnąć mieszkanie.
Karotka podziwiam, że tyyle wytrzymałaś bez testu :)

Tylko ,że ja się nie nakręcam..mam z reguły nieregularne cykle,choć ostatnio niby się poprawiły. Poza tym w tym cyklu mój P. chyba ani razu nie skończył w pochwie,niby wiadomo,że i bez tego da się zajść,ale prawdopodobieństwo jest małe. Chociaż śmiałam się do niego wczoraj,że jeśli udał mu się taki manewr,to jest Mc Gyver . :D Ale testy i tak zamówię.

No to dobrze, že masz takie zdrowe podejście i sie bie nakrecasz. Ja w zeszlym cyklu bylam meega nakrecona, ze sie udalo, @ sie spoznila, a raczej mam regularne cykle. A tutaj niespodzianka... jednak przyszla ;) ale dzisiaj juz koniec @, i chyba juz od jutra zaczbe testowac owu [emoji14]

A co do tego prawdopodobienstwa ciazy, jesli nie skonczyl w tobie... to powiem Ci tyle, ze tak wlasnie powstala moja corka [emoji14] wiec jednak szansa jest zawsze :)

No to dobrze, že masz takie zdrowe podejście i sie bie nakrecasz. Ja w zeszlym cyklu bylam meega nakrecona, ze sie udalo, @ sie spoznila, a raczej mam regularne cykle. A tutaj niespodzianka... jednak przyszla ;) ale dzisiaj juz koniec @, i chyba juz od jutra zaczbe testowac owu [emoji14]

A co do tego prawdopodobienstwa ciazy, jesli nie skonczyl w tobie... to powiem Ci tyle, ze tak wlasnie powstala moja corka [emoji14] wiec jednak szansa jest zawsze :)
Ja osobiście w to nie wierzę co do naszego przypadku. W takim razie powinnam juz mieć 3.5 letnie dziecko [emoji23] ale to mówię o sobie [emoji6] gdyby zajście w ciążę było takie proste... [emoji20]

Dzień dobry [emoji3]

Idę dziś na siłownię ! Z nową, lepsza energia [emoji7]

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

No u nas z córką,była pierwsza,poszło od razu,za pierwszym razem. A o rodzeństwo dla niej się staraliśmy 2,5 roku, ja byłam generalnie w szoku dlaczego nie mogę zajść..:no: Jak w końcu odpuściłam,to się okazało,ze jestem w ciąży - na zwyczajnej rutynowej wizycie u ginki,zrobiła mi usg i mówi,że jestem w 12 tygodniu...ja zaczęłam się histerycznie śmiać,bo nie mogłam uwierzyć.:-p A brak okresu nie był dla mnie niczym dziwnym,bo miewałam cykle po 50-60 dni.. a za 3 razem z kolei,jak już postanowiliśmy,że chcemy to trzecie dzieciątko,to ja byłam pewna,że znowu nam to zajmie co najmniej z 3 miesiące,a tu bach - w 1 cyklu pięknie się udało.:-) :)
A co do ciąż bez wytrysku "w środku" - wiem,wiem,że całkiem sporo jest takich przypadków,ale robię wszystko,żeby się nie nakręcać. P. poszedł do pracy,a ja głupia się zastanawiam czy zamawiać te testy,czy jeszcze poczekać..:dry: W sumie i tak się przydadzą.
Ooo,a ja właśnie odkryłam,że u mnie dziś 40 dc,a nie 39...

Ostatnia edycja:
Karotka tez tak miałam. Ale gin mi dał dupka i mam kiedy chce [emoji6] w tym cyklu nie podwajalam dawki, ale w kolejnym dam [emoji6]

Pozdrawiam z siłowni [emoji123][emoji111]

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Hej!
Karotka, Ja Tez jestem pełna podziwu, Tez Nie wytrzymalabym. Zrobilam juz chyba million testow w calym swoim zyciu [emoji23] nawet gdy byl 1% mozliwosci, moglabym za te pieniadze dobrej klasy wozek kupic. Taka glupia jestem, ale bardzo lubie testowac, lubie ta adrenalinke [emoji3]

Stokrotenka, super z ta silownia[emoji106]

Ciszaaa tutaj cos ostatnio;)

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Nooo z tym testowaniem,to rzeczywiście adrenalinka jest. :D
Też widzę,że coś cicho ostatnio...w weekendy to normalne,ale że w tygodniu?? :errr:
A w ogóle witajcie w ten upalny,słoneczny ,przynajmniej w Niemczech, dzień.:-) :)
U mnie bez zmian 41 tc i zdecydowałam,że dzisiaj zamawiam testy. Bo zaczynam się denerwować Nawet mój P. zaczął wczoraj coś dziamgać,żebym test zrobiła...ale nie chcę kupować w aptece,bo za taki Clearblue zapłacę z 13 euro,a z ebaya mam 3-5 sztuk takich zwyczajnych za 1,50-2 euro...także różnica jest,a nadmiar się przyda ,nawet jeśli teraz będzie jedna krecha. :D
Kurde,w sumie fajnie byłoby teraz zaciążyć, termin miałabym na luty,czyli zimowe dziecko. A córka z września,syn z czerwca.. więc jakaś odmiana by była.:D Już zaczęłam znowu mimowolnie w myślach wybierać imiona, chyba na mózg mi pada od tych upałów...:no: Ostatnio stanęło,że ma być Maja lub Alan,ale że poroniłam,a teraz znowu się staram,to myślałam jeszcze o imieniu Pola. :D Aaaa,dziewczyny,w dupie mam, zamawiam teściory zaraz,powinny jutro być.:wściekła/y:

reklama
Karotka, to zamawiaj ! Kciuki trzymam mocno:) Tez zamawiam ostatnio testy z allegro za 1 zl, wiec mozna sobie Troche poszalec [emoji3]

U nas Tez upalnie, zaraz ruszamy do przedszkola, potem pol dnia na placu zabaw;) pewnie dlatego wiekszosc nie ma czasu na forum, Korzystaja z pogody;)

Karotka, w jakim landzie mieszkasz? Pare lat temu mieszkalam 3 lata w Berlinie;)

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry