reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2018

Mieszanie. Mojego pokarmy miałam za mało. Ale to nie wina CC a stresu i nic nie jedzenia. Akurat wtedy życie mi się waliło i o... Ale karmiłam mieszanie 15.5 miesiąca i syna ciężko było odstawić.
No i resztki pokarmu mam do tej pory mimo że prolaktyna w normie

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png
KatiNails, mogę zapytać w którym szpitalu rodziłaś?(w Rzeszowie?) Moja siostra ma mieć w marcu cc na Szopena, jak to jest po cc, czy dziecko przynoszą od razu czy dopiero po tych 12h? Ona bardzo chce kp i tym się martwi, bo nie ma szans na poród sn.

reklama
Miałam dokładnie tak samo! Miałam próbę SN - zaczęli od 10 rano i próbowali chyba wszystkiego żebym urodziła a dopiero o północy stwierdiLi ze musza zrobic cc... prawie sie ze szczęścia popłakałam. I tez bardzo szybko doszłam do siebie i tera tylko cc! Przynajmniej wiem co mnie czeka i nie pozwolę sie następnym razem traktować jak królik doświadczalny gdzie próbują wszystkiego i moze sie uda a moze nie...

A co do karmienia to ja karmiłam tylko piersią po cc. Nastawiłam sie na kp i udało sie. Pol roku tylko kp a potem do dwóch lat mi sie udało. Tak wiec to nie jest reguła. Moja koleżanka z sali po SN tez gorzej dochodziła do siebie i nie miała pokarmu.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Bo to stres, organizm itp ma większy wpływ na to czy będzie pokarm a nie to czy było sn czy cc :)

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

Ja bym już wtedy poczekala do kwietnia i rodziła w styczniu ;D w ogóle mamy z mężem plan że jak nam się uda teraz to super A jak nie to kolejna próba w kwietniu i dziecko będzie z 2019 rocznika. Ale po cichu liczę że uda się teraz ;) tylko zdrowia zdrowia mi trzeba !

Jabluszkowa masz obsesje :p
Nam jest wszstko jedno kiedy sie urodzi i czy dziewczynka czy chlopak:) po prostu chcialabym zajsc w ciaze. W miare szybko. Bardzo chcialabym by roznica wieku byla nie wieksza niz 3 lata, ale to juz czas pokaze.

reklama
Jotka, na focie podrasowanej przez KatiNail faktycznie widać kreseńkę. Po jednak cichu gratuluję :).

Ja też karmiłam piersią synka (młodsze dziecię) po cc. Jak zassał, tak nie puścił mnie skończenia 20 miesięcy. Karmienie jest w dużej mierze w głowie, to prawda, ale dziecko też musi być vwspółpracujące, żeby wszystko zagrało jak trzeba. Między moimi dziećmi jest rok różnicy, a pierworodnej nie dałam rady wykarmić nijak, pomimo wieeelkich chęci. Po miesiącu już jadła mleko modyfikowane z butli. Synek ani razu nie tknął butelki (nie chciał), a co dopiero sztucznego mleka. Ssał od pierwszych chwil jak stary i rozbujał mi sam laktację w dwa dni. Tak więc moim zdaniem czy urodzimy siłami natury, czy z pomocą, to szanse na starcie mamy suma sumarum podobne.

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry