reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Dokładnie to miałam na myśli. Właśnie szczególnie przy problemach z nasieniem polecany jest taki odstęp.

Ale z tymi plemnikami to jest zagadka...a moze ja czegos nie pojmuję. Bo caly proces powstania trwa te ponad 70 dni, i co z tymi plemnikami? One sie tworza raz na te 70 dni i sa caly czas "wypuszczane?, czy ich proces tworzenia trwa ponad 70 dni ale produkowsne sa caly czas??
Kto pyta nie błądzi[emoji23][emoji16]
One są produkowane cały czas. 70 dni trwa jakby cykl życia tych komórek macierzystych, z których powstają plemniki. Tak jak z krwinkami u człowieka. Po wytrysku część tych komórek macierzystych przekształca się w dojrzałe plemniki, które czekają w jądrach na kolejny wytrysk. Plemniki dojrzewają ok 2 dni, po tygodniu się starzeją i pogarszają się ich parametry.
Ja to tak rozumiem.

reklama
Ale mialam bezsenną noc[emoji19] dopiero po 2 w nocy zasnęłam[emoji19] teraz będę odsypiać pół dnia
Dziś 27dc okresie przybywaj.

Dziewczyny ja od jutra przechodzę na dietę i zaczynam ćwiczyć [emoji16] która ze mną? Może jakiś nowy wątek ze wsparciem ?
Hehe ja wlasnie tez zaczynam zeby do świąt choć troche sie wyszczuplić i zaczynam spowrotem z platformą wibracyjna od lipca nie wchodzilam bo przy ciąży nie wskazane a mowie a nóż będę i co wtedy jeszcze wszystko wyleci a teraz trudno co ma byc to będzie od dziś zaczynam....

Wiec dziś w nocy @ sie rozkrecila no to od dzis liczę 1dc brzuch boli choc teraz troche mniej bo ketonal zapodalam o 2 w nocy niestety mam endometrioze w miesniu brzusznym i boli to ***** jak cholera i tak z 12dni bedzie boleć. Od 5 dc zaczynam robic testy owu i ciekawa jestem czy znowu tak szybko przyjdzie owulacja(oby nie) dzis dzwonie do lekarza bo kazal mi zadzwonić jak dostane @ sam pewnie chce sie upewnic czy faktycznie owulke miałam tak szybko...

U mnie zwykle przed @ mam wydęty brzuch i też wtedy wygląda jak ciążowy :-D
A teraz jem śniadanie i zaraz do pracy lecę, coś mi bulgocze w dole brzucha, ale to pewnie po wczorajszych amorach , bo tż się napalił jak już owulacja minęła a za równiutki tydzień przyjdzie @ :p

Miłego dzionka Wam życzę ;***

reklama
Do góry