reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Hej dziewczyny, miłego tygodnia :)
Ja mam już prawie wszystkie wyniki. Niestety nie robiłam w tym samym labie i widzę, że mają ustalone różne normy, ech. TSH jest znacznie niższe niż dwa tygodnie temu, FT4 natomiast wyższe. No ale skoro inne laboratorium to nie wiem czy można to porównywać.
TSH 2,800 mIU/L norma 0,550-4,780 dwa tyg temu miałam 5,129 mIU/L norma 0,4-4,0
FT4 15,51 pmol/l norma 11,50-22,70 dwa tyg temu było 10,87 pmol/l norma 7,75-15,21
FT3 4,85 pmol/L norma 3,50-6,50
anty tpo <28 IU/L norma 0,0-60,0
anty tg 26,0 IU/ml norma 0,30-60,0
Cukier jest ok, czekam jeszcze na prolaktynę.
@Bunia1992 możesz zerknąć na to?
Moim zdaniem nie masz żadnego zapalenia tym bardziej nie masz Hashimoto ani innych cudów ;) jedynie z czym możesz mieć problem to z niedoczynnością. TSH lubi skakać kiedy nie jest unormowane. Przykładowo przed 1 ciaza wogole nie miałam z nim problemów i kiedy bym nie zrobiła zawsze miałam wynik 1.7 natomiast teraz też mi skacze z dnia na dzień inaczej ciekawa jestem jaki wynik mi wyjdzie jak zrobię za tydzień czy mi spadnie czy urosnie...

reklama
Hej hej :) u mnie dziś tez jakoś słaby sen. Wstałam rano zmierzyłam temp a tam 36.20 także najniższa w tym cyklu, ale u mnie wszystkie takie niskie wiec raczej owulacji nie było wg temp. Śluz już biały znów... a powiem Wam szczerze, ze przez te obserwacje mam jakieś schizy. Dziś się czuje tak jakbym zaraz miała dostać @. Trzeci dzień boli mnie dol brzucha i to już tak bardzo wyczuwalnie. Trzeci dzień tez przy rym mam mega wzdęcia.
Jakoś tak słabo rozpoczął się ten dzień. Dziś tez zaczynam obiecana dietę. Miłego dnia!
U mnie też na 80% cykl bezowulacyjny... słaby ten śluz i w ogóle wszystko było słabe [emoji57] no i też mnie brzuch boli już na @. W ogole czuje sie jakby ktos mnie przejechal [emoji39]No cóż :) mam nadzieję, że to tylko jeden taki wybryk [emoji39] i pozostałe cykle będą ok [emoji5]

Moim zdaniem nie masz żadnego zapalenia tym bardziej nie masz Hashimoto ani innych cudów ;) jedynie z czym możesz mieć problem to z niedoczynnością. TSH lubi skakać kiedy nie jest unormowane. Przykładowo przed 1 ciaza wogole nie miałam z nim problemów i kiedy bym nie zrobiła zawsze miałam wynik 1.7 natomiast teraz też mi skacze z dnia na dzień inaczej ciekawa jestem jaki wynik mi wyjdzie jak zrobię za tydzień czy mi spadnie czy urosnie...

Dzięki za opinię :) Też mi się zdaje, że nie ma zapalenia bo przeciwciała sa niskie :) No ale lekarz i tak zrobi mi USG z tego co wiem więc będzie dodatkowa informacja. Tylko teraz zaczęłam się nakręcać, że u mnie jednak coś jest z przysadką, do męża stwierdziłam, ze będę spisywać tesmament ;) Za tydzień wizyta u endo a jutro chyba pójdę do rodzinnej może coś doradzi.
Trzymam kciuki za Twoje wyniki!

Ostatnia edycja:
Tak a propos skoków TSH to ono chyba przy stresie może też się podnieść? Dwa tygodnie temu badania robiłam w przychodni, przede mną kolejka dziadków, wszyscy się pchają, plus stres czy nie zemdleję. A teraz w sobotę na spokojnie w prywatnym punkcie pobrań, nikogo nie było przede mną w kolejce, szybko weszłam, pobrali i wyszłam. Moze to też ma znaczenie?

A może nie przyjdzie ? :) ja dziś mega smutna, zmęczona i zrezygnowana jakaś. Ogólnie jestem mega radosną osobą, ale to nie jest zdecydowanie mój dzień [emoji85]
Dzis 14dpo, robilam rano test i negatyw tak jak zawsze[emoji5]
Wiec czekam sobie na okres, pewnie zaraz bedzie. Zawsze szybko przychodzi po zrobieniu testu[emoji38]

U mnie też na 80% cykl bezowulacyjny... słaby ten śluz i w ogóle wszystko było słabe [emoji57] no i też mnie brzuch boli już na @. W ogole czuje sie jakby ktos mnie przejechal [emoji39]No cóż :) mam nadzieję, że to tylko jeden taki wybryk [emoji39] i pozostałe cykle będą ok [emoji5]

Który masz dc ? Ja 20. W sumie to wolałabym już dostać@ i byłby spokoj. Pierwszy raz od kilku msc w ogóle czuje się tak jak dziś. Niezłe hormony musza mi skakać, dawno nie czułam takiego smutku i przygnębienia bez powodu. Maaasaakra [emoji85]

Dzięki za opinię :) Też mi się zdaje, że nie ma zapalenia bo przeciwciała sa niskie :) No ale lekarz i tak zrobi mi USG z tego co wiem więc będzie dodatkowa informacja. Tylko teraz zaczęłam się nakręcać, że u mnie jednak coś jest z przysadką, do męża stwierdziłam, ze będę spisywać tesmament ;) Za tydzień wizyta u endo a jutro chyba pójdę do rodzinnej może coś doradzi.
Trzymam kciuki za Twoje wyniki!
Nie ma na razie co się nakręcać i szukać sobie chorób :)

Który masz dc ? Ja 20. W sumie to wolałabym już dostać@ i byłby spokoj. Pierwszy raz od kilku msc w ogóle czuje się tak jak dziś. Niezłe hormony musza mi skakać, dawno nie czułam takiego smutku i przygnębienia bez powodu. Maaasaakra [emoji85]
Też 20dc [emoji849] idziemy równo [emoji39]
A kiedy termin @?

reklama
Do góry