reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Dokładnie to miałam na myśli. Właśnie szczególnie przy problemach z nasieniem polecany jest taki odstęp.

Ale z tymi plemnikami to jest zagadka...a moze ja czegos nie pojmuję. Bo caly proces powstania trwa te ponad 70 dni, i co z tymi plemnikami? One sie tworza raz na te 70 dni i sa caly czas "wypuszczane?, czy ich proces tworzenia trwa ponad 70 dni ale produkowsne sa caly czas??
Kto pyta nie błądzi[emoji23][emoji16]
One są produkowane cały czas. 70 dni trwa jakby cykl życia tych komórek macierzystych, z których powstają plemniki. Tak jak z krwinkami u człowieka. Po wytrysku część tych komórek macierzystych przekształca się w dojrzałe plemniki, które czekają w jądrach na kolejny wytrysk. Plemniki dojrzewają ok 2 dni, po tygodniu się starzeją i pogarszają się ich parametry.
Ja to tak rozumiem.

reklama
Ale mialam bezsenną noc[emoji19] dopiero po 2 w nocy zasnęłam[emoji19] teraz będę odsypiać pół dnia
Dziś 27dc okresie przybywaj.

Dziewczyny ja od jutra przechodzę na dietę i zaczynam ćwiczyć [emoji16] która ze mną? Może jakiś nowy wątek ze wsparciem ?
Hehe ja wlasnie tez zaczynam zeby do świąt choć troche sie wyszczuplić i zaczynam spowrotem z platformą wibracyjna od lipca nie wchodzilam bo przy ciąży nie wskazane a mowie a nóż będę i co wtedy jeszcze wszystko wyleci a teraz trudno co ma byc to będzie od dziś zaczynam....

Wiec dziś w nocy @ sie rozkrecila no to od dzis liczę 1dc brzuch boli choc teraz troche mniej bo ketonal zapodalam o 2 w nocy niestety mam endometrioze w miesniu brzusznym i boli to ***** jak cholera i tak z 12dni bedzie boleć. Od 5 dc zaczynam robic testy owu i ciekawa jestem czy znowu tak szybko przyjdzie owulacja(oby nie) dzis dzwonie do lekarza bo kazal mi zadzwonić jak dostane @ sam pewnie chce sie upewnic czy faktycznie owulke miałam tak szybko...

U mnie zwykle przed @ mam wydęty brzuch i też wtedy wygląda jak ciążowy :-D
A teraz jem śniadanie i zaraz do pracy lecę, coś mi bulgocze w dole brzucha, ale to pewnie po wczorajszych amorach , bo tż się napalił jak już owulacja minęła a za równiutki tydzień przyjdzie @ :p

Miłego dzionka Wam życzę ;***

reklama
Do góry