reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Przy Hashimoto pogłębia tylko stan beznadziejny :) tak samo mój szwagier miał wysokie TSH nie robil więcej badan i kolega mu polecil jod i sam z siebie zaczął brać na ten moment nie może doprowadzić tarczycy do ładu strasznie sobie ja rozregulował do tego samopoczucie mu się strasznie pogorszyło. A ja odnośnie jodu mówię że trzeba uważać jedynie jak ktoś ma problemy z tarczyca bo jeśli ktoś nie ma to nie sprawi niczego złego branie go
To szwagier zapewne miał właśnie Hashi, bo przy zwykłej niedoczynności jod pomaga. Jod w c iąży jest bardzo potrzebny, bo zapewnia prawidłowy rozwój mózgu u dziecka.

reklama
Znacie żel który nie zmniejsza ruchliwości plemników? Dziś kupiłam silikonowy, ale niestety ta informacja mnie zniechęciła do używania :(
Ja polecę chyba najpopularniejszy żel dla par starajacych się o dziecko Conceive Plus. Sama go kupilam ze wzgledu na Nasze kiepskie nasienie. Jestem z niego bardzo zadowolona. Kosztuje ok 60 zł, bynajmniej ja tyle dalam za tubkę 75 ml. Ja mam w tubie, ale lepsza wersja jest od razu z aplikatorami. Korzystnie wplywa na plemniki, przedluża ich żywotność, zwiększa ruchliwość, ułatwia dojście do celu.
Screenshot_2018-11-18-05-55-31.jpeg

Załączniki

• Screenshot_2018-11-18-05-55-31.jpeg
    Screenshot_2018-11-18-05-55-31.jpeg
    45,4 KB · Wyświetleń: 376
Mam pytanie do Was dziewczyny. Czy wykonywałyście sobie kiedyś badania na toksoplazmozę i cytomegalię ? Ja mam teraz mieć badania krwi i zastanawiam się czy nie dorzuć tych badań. I w ogóle czy wykonywałyście sobie jakieś badania poza zwykłą morfologią i tarczycą ?
Ja podczas starań nie robiłam. Jak masz możliwość to pewnie że zrób. Jak ja to mówię "za jednym kłóciem" ;)
Jak imppantacja to czemu za 2 tyg? ;) Już za 48h najpóźniej beta będzie się wytwarzać :)
Nie chciałabym teraz latać z testami ;) wiesz jak jest. Może się okazać że to było podrażnienie po <3 bo takich plamien nigdy wcześniej nie miałam a może się okazać że faktycznie implantacja. Jak mnie ciekawość będzie mocno zjadać to zrobię betę z krwi w przyszłym tygodniu ;)

Dzien Dobry,ja mam dzis tesciowa na obiad i mysle nad jakims szybkim obiadem bo musze posprzatac i ugotowac...eh te weekendy

reklama
Do góry