reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

U mnie przyjdzie. Zawsze przychodzi.
Ale tym samym zaoszczedzam na testach ciazowych, bo zanim pomysle czy moze zatestowac to okres juz sie ze mna wita[emoji38][emoji23]

reklama
No to prawda[emoji173] seks na zgode najlepszy[emoji173]
Moj jak juz konczyl to taki zdyszany mowil "chlopski biegnijcie, biegnijcie do celu"[emoji23][emoji23][emoji23]
Taaa do celu, gdy jestem przed okresem[emoji23] to się opamietał[emoji23]
Moj maz teraz praktycznie za kazdym razem mowi na koniec seksu gdy dochodzi "no chłopaki lećcie szybko, szybko"[emoji23]
Wariat[emoji23][emoji23]

Wariat :-D
Ale dobrze, że z humorem do tego podchodzicie :tak:
Mojemu też wczoraj się na amory zebrało w nocy jak wróciliśmy od znajomych jak ja tydzień przed okresem :p

U mnie przyjdzie. Zawsze przychodzi.
Ale tym samym zaoszczedzam na testach ciazowych, bo zanim pomysle czy moze zatestowac to okres juz sie ze mna wita[emoji38][emoji23]

Hehe ja mam cały czas ten jeden test co mi został, który przywiozłam z Holandii i zawsze czekam na @ a gdyby nie przyszła to go wykorzystam, a tak nie testuje bo szkoda testu :p
Ostatnio też mi się spóźniła @ 2dni i nie testowałam nawet , bo wiedziałam że przyjdzie :p

Myślicie że na jakieś 3-4 dni przed planowaną wyszedłby pozytywny test? Bo wtedy mam zabieg usunięcia zmianienia i teraz cholera nie wiem :(

Ja się nie zgadzam z Panem Tabletką do końca. Owszem stanowisko ekspertów co do badania MTHFR jest takie jak napisał, ale jednocześnie Polskie Towarzystwo Ginekologiczne (ich zdanie w medycynie jest ważniejsze niż ekspertów) zaleca stosowanie metylowanych form w przypadku wystąpienia tej mutacji. A mutację tą w różnych wariantach ma ok 90 % Polek. Poza tym kwas metylowany jest gotowy do przyswojenia i nieszkodliwy, zaś do zużycia syntetycznego trzeba mieć sprawnie działający MTHFR.

No w sumie masz rację , ale podejrzewam , że nie wszystkie kobiety biorą w ogóle kwas foliowy i tak samo rodzą zdrowe dzieci... kiedyś tak samo nie brali takich rzeczy a my zdrowe się rodziłyśmy ;)

reklama
Mam pytanie do Was dziewczyny. Czy wykonywałyście sobie kiedyś badania na toksoplazmozę i cytomegalię ? Ja mam teraz mieć badania krwi i zastanawiam się czy nie dorzuć tych badań. I w ogóle czy wykonywałyście sobie jakieś badania poza zwykłą morfologią i tarczycą ?

Ja właśnie wczoraj rozmawiałam ze znajomą i mówiła, że kobiety jak się starają też robią na toksoplazmozę ale ja nie robiłam tego - odkąd zaczęliśmy się starać to zrobiłam TSH i prolaktynę , które były w normie i nic więcej nie musiałam robić, z USG wyszło , że mam dużo pęcherzyków w jajnikach i że tylko działać ;)
No i zbadaliśmy nasienie , żeby wykluczyć problem z drugiej strony i wyszły bakterie w nasieniu a ja mam częste zapalenia , więc jak teraz nic nie zaskoczyło to zostaje nam kuracja , żeby pozbyć się tych bakterii obustronnie i zobaczymy co dalej, ewentualnie poproszę o skierowanie na badanie krwii jakiś hormonów czy nic tam się nie zaburzyło ;)

Do góry