reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

U mnie przyjdzie. Zawsze przychodzi.
Ale tym samym zaoszczedzam na testach ciazowych, bo zanim pomysle czy moze zatestowac to okres juz sie ze mna wita[emoji38][emoji23]

reklama
No to prawda[emoji173] seks na zgode najlepszy[emoji173]
Moj jak juz konczyl to taki zdyszany mowil "chlopski biegnijcie, biegnijcie do celu"[emoji23][emoji23][emoji23]
Taaa do celu, gdy jestem przed okresem[emoji23] to się opamietał[emoji23]
Moj maz teraz praktycznie za kazdym razem mowi na koniec seksu gdy dochodzi "no chłopaki lećcie szybko, szybko"[emoji23]
Wariat[emoji23][emoji23]

Wariat :-D
Ale dobrze, że z humorem do tego podchodzicie :tak:
Mojemu też wczoraj się na amory zebrało w nocy jak wróciliśmy od znajomych jak ja tydzień przed okresem :p

U mnie przyjdzie. Zawsze przychodzi.
Ale tym samym zaoszczedzam na testach ciazowych, bo zanim pomysle czy moze zatestowac to okres juz sie ze mna wita[emoji38][emoji23]

Hehe ja mam cały czas ten jeden test co mi został, który przywiozłam z Holandii i zawsze czekam na @ a gdyby nie przyszła to go wykorzystam, a tak nie testuje bo szkoda testu :p
Ostatnio też mi się spóźniła @ 2dni i nie testowałam nawet , bo wiedziałam że przyjdzie :p

Myślicie że na jakieś 3-4 dni przed planowaną wyszedłby pozytywny test? Bo wtedy mam zabieg usunięcia zmianienia i teraz cholera nie wiem :(

Ja się nie zgadzam z Panem Tabletką do końca. Owszem stanowisko ekspertów co do badania MTHFR jest takie jak napisał, ale jednocześnie Polskie Towarzystwo Ginekologiczne (ich zdanie w medycynie jest ważniejsze niż ekspertów) zaleca stosowanie metylowanych form w przypadku wystąpienia tej mutacji. A mutację tą w różnych wariantach ma ok 90 % Polek. Poza tym kwas metylowany jest gotowy do przyswojenia i nieszkodliwy, zaś do zużycia syntetycznego trzeba mieć sprawnie działający MTHFR.

No w sumie masz rację , ale podejrzewam , że nie wszystkie kobiety biorą w ogóle kwas foliowy i tak samo rodzą zdrowe dzieci... kiedyś tak samo nie brali takich rzeczy a my zdrowe się rodziłyśmy ;)

reklama
Mam pytanie do Was dziewczyny. Czy wykonywałyście sobie kiedyś badania na toksoplazmozę i cytomegalię ? Ja mam teraz mieć badania krwi i zastanawiam się czy nie dorzuć tych badań. I w ogóle czy wykonywałyście sobie jakieś badania poza zwykłą morfologią i tarczycą ?

Ja właśnie wczoraj rozmawiałam ze znajomą i mówiła, że kobiety jak się starają też robią na toksoplazmozę ale ja nie robiłam tego - odkąd zaczęliśmy się starać to zrobiłam TSH i prolaktynę , które były w normie i nic więcej nie musiałam robić, z USG wyszło , że mam dużo pęcherzyków w jajnikach i że tylko działać ;)
No i zbadaliśmy nasienie , żeby wykluczyć problem z drugiej strony i wyszły bakterie w nasieniu a ja mam częste zapalenia , więc jak teraz nic nie zaskoczyło to zostaje nam kuracja , żeby pozbyć się tych bakterii obustronnie i zobaczymy co dalej, ewentualnie poproszę o skierowanie na badanie krwii jakiś hormonów czy nic tam się nie zaburzyło ;)

Do góry