reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

reklama
paula_kn powiedz mu, że jak już odstawiłas tabletki to do nich nie wracasz może przełamie się chłopak i nie po drodze będzie mu po gumki [emoji14]
Ja mojemu powiedziałam, że nie zamierzam się truć tabletkami i jeśli nie chce to niech sobie wazektomie zrobi, wtedy stwierdził, że może jednak nie tak definitywnie nie chce :p

Nic się nie skończy. Może pierwszy rok czy półtora będzie trochę inaczej, ale to wszystko mija. Dzieci rosną i to szybko. Na początku nie chcą odejść od matki, a jak tylko zaczną być bardziej kumate, to rodzice są coraz mniej potrzebni. Co do wydatków. Tak, można się spłukać. No wiecie, można ubierać dziecko w markowych sklepach, a można w Pepco ;) Kwestia wyboru i oszczędności. Dziecko nie przeszkadza w zmianie auta, mieszkania itp.
Dzieci rosną tak strasznie szybko! Moje dziewczyny są mega kochane ale już nastolatki mają swoje sprawy itp. I brakuje mi słodkiego malucha :) na szczęście już niedługo ❤️
A wydatki, wiadomo więcej ale wolę patrzeć na swoje cuda niż opalać się w Acapulco :D a za kilka lat i tak znowu będę mogła podróżować :)

Tez bylam taka pewna [emoji6]
Pamiętam :) tylko, że ja zdążyłam już siknąć i na betę skoczyć. We wtorek powtarzałam progesteron więc zrobiłam przy okazji też HCG, wynik 3,2... na testach wychodzi cień cienia cienia więc pewnie wyłapuje to ale test z dziś tak samoblady jak wczoraj więc nie przybywa.
BTW orientuje się ktoś dlaczego beta nie wynosi 0,0 tylko kilka jednostek ale mniej niż 5? Wiem, że może to oznaczać raka itd ale jakoś tego nie zakładam raczej ;) ale oprócz tego coś jeszcze? I czy ktoś wie jak długo utrzymuje się beta po biochemicznej?

BTW orientuje się ktoś dlaczego beta nie wynosi 0,0 tylko kilka jednostek ale mniej niż 5? Wiem, że może to oznaczać raka itd ale jakoś tego nie zakładam raczej ;) ale oprócz tego coś jeszcze? I czy ktoś wie jak długo utrzymuje się beta po biochemicznej?

taka niziutka beta (<5) to może być bardzo wczesna ciąża albo biochemiczna albo po prostu kwestia pomiaru, który jest zawsze z jakimś minimalnym błędem.
A co do spadku, to u mnie beta wynosiła 30 w 28 dc, 40 w 30 dc, a @ przyszła już w 33 dc. Szybko spadło bo i z małego poziomu, pewnie jak beta dojdzie do kilku tysięcy to to dłużej trwa.

Dziewczyny, to mój pierwszy cykl z termometrem i to był chyba błąd, teraz poza oczekiwaniem na @ dochodzi mi stres związany z oczekiwaniem na owulację. To już dwie nerwówki na cykl, o dwie za dużo :(
Z drugiej strony może warto się rozeznać czy cykl mam w miarę normalny..

reklama
Do góry