reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

reklama
taka niziutka beta (<5) to może być bardzo wczesna ciąża albo biochemiczna albo po prostu kwestia pomiaru, który jest zawsze z jakimś minimalnym błędem.
A co do spadku, to u mnie beta wynosiła 30 w 28 dc, 40 w 30 dc, a @ przyszła już w 33 dc. Szybko spadło bo i z małego poziomu, pewnie jak beta dojdzie do kilku tysięcy to to dłużej trwa.

Dziewczyny, to mój pierwszy cykl z termometrem i to był chyba błąd, teraz poza oczekiwaniem na @ dochodzi mi stres związany z oczekiwaniem na owulację. To już dwie nerwówki na cykl, o dwie za dużo :(
Z drugiej strony może warto się rozeznać czy cykl mam w miarę normalny..

A czy możliwe jest, żeby przez 3 tygodnie beta spadła z 4 do 3,2? Chyba już dawno powinno być 0,0... Myślę, że to nie jest błąd pomiaru bo coś na testach u mnie widać więc pewnie wykrywają to niziutkie HCG. Czytałam coś o podobieństwu między HCG i LH, czyli przy występowaniu LH wynik HGG może być fałszywie dodatki ale brzmi to dziwnie. Skoro tak by było laboratoria notorycznie by źle rozpoznawały HGG I LH, a przecież to są osobne badania.
Chyba pora wyrzucić test o czułości 10 i kupować tylko te od 25 bo można zgłupieć.

Jesli chodzi o mierzenie tempki itd to ja już nie wyobrażam sobie nie mierzyć przy staraniach skoro robiłam to kiedyś aby nie zajść w ciążę ;)

Hej. Plany na weekend - dalszy remont :/
Moja @ ma być we wtorek
Ja w weekend miałam robić imprezę, a skończyło się na tym, że musiałam wszystkich przeprosić i przenieść na przyszły tydzień, bo tonę w ilości pracy. Zatem weekendzik przy kompie :(
No i moja @ niby ma być w środę, ale jej nie chcę widzieć :p
Twojej @PatPatPat zresztą też 8-)
Cycki mnie pobolewają, pewnie prolaktyna mi świruje :mad:

A czy możliwe jest, żeby przez 3 tygodnie beta spadła z 4 do 3,2? Chyba już dawno powinno być 0,0...

a te 3 tygodnie to jest już czas po spodziewanej @ i tyle się spóźnia okres? jeśli tak to bym chyba poszła do gina, bo to bardzo dziwne

Jesli chodzi o mierzenie tempki itd to ja już nie wyobrażam sobie nie mierzyć przy staraniach skoro robiłam to kiedyś aby nie zajść w ciążę ;)

ja tego nigdy nie robiłam i dla mnie mierzenie kojarzy się mocno ze staraniami, a to trochę stoi w sprzeczności z tym sławnym "wyluzowaniem" ;) no i na przykład teraz jestem w 12 dc (cykle krótkie, 26-27 dni) i po tygodniu stałej temperatury nagle wzrost o 0,12 stopnia - a ja już sobie wkręcam że przecież przed owu temperatura powinna trochę spaść i na pewno to cykl bezowulacyjny

Ja w weekend miałam robić imprezę, a skończyło się na tym, że musiałam wszystkich przeprosić i przenieść na przyszły tydzień, bo tonę w ilości pracy. Zatem weekendzik przy kompie :(
No i moja @ niby ma być w środę, ale jej nie chcę widzieć :p
Twojej @PatPatPat zresztą też 8-)
Cycki mnie pobolewają, pewnie prolaktyna mi świruje :mad:
Dzięki :D Ja się czuję normalnie :) Cyce nie bolą :wink:

reklama
a te 3 tygodnie to jest już czas po spodziewanej @ i tyle się spóźnia okres? jeśli tak to bym chyba poszła do gina, bo to bardzo dziwne

ja tego nigdy nie robiłam i dla mnie mierzenie kojarzy się mocno ze staraniami, a to trochę stoi w sprzeczności z tym sławnym "wyluzowaniem" ;) no i na przykład teraz jestem w 12 dc (cykle krótkie, 26-27 dni) i po tygodniu stałej temperatury nagle wzrost o 0,12 stopnia - a ja już sobie wkręcam że przecież przed owu temperatura powinna trochę spaść i na pewno to cykl bezowulacyjny
[/QUOTE]Nie, nie, trzy tygodnie temu miałam prawdopodobnie biochemiczną bo 4 różne testy wyszły pozytywnie, a @ nie przyszła. Krawawienia dostałam 6 dni po oczekiwamym terminie @ i w ten sam dzień beta wskazała tylko 4. Myślę, że jeśli poszlabym zbadać w okolicach terminu @ to byłoby pewnie trochę wyżej bo test dzień przed krwawieniem był już praktycznie biały więc beta musiała spaść. No a w terminie @ był pozytyw i przez kilka dni jeszcze też. Teraz jestem w nowym cyklu, termin @ mam na dziś ale owu była później więc pewnie dostanę w niedzielę. No i test z dziś pokazał mega słaby cień co by potwierdzało, że we wtorek miałam betę 3,2. We wtorek też zrobilam test, potem wczoraj i dziś i caly czas wychodzi taki słabiutki cień cienia. Czyli pewnie 3,2 się utzrymuje i ciekawa jestem co to oznacza.

A odnośnie mierzenia to nie stresuj się tylko mierz dalej :) wzrost o 0,12 to już wzrost, łagodny ale prawidłowy. I nie zawsze tempka spada przed owu. Ja też mam krótkie cykle bo 24-25dni a owu tym razem miałam dopiero w 15 dc. A robisz testy owulacyjne? Ja zaczęłam od niedawna i u mnie się sprawdzają jako dodatek do pomiarów.

Do góry