reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

No tak tylko ze każdy organizm jest inny ja mam cykle raz 27 raz 41 robiłam wyniki wszystkich hormonów i tylko prolaktyne miałam podwyższona i niedobór witaminy D3 ale ona nie wplywa na miesiączkę i niski poziom cukru po wypiciu glukozy
Dlatego najelpiej trzeba sie udac do lekarza... Bo jeden organizm nie jest rowny drugiemu... A na necie różnie jest.

reklama
To juz Ci mowie co masz zrobić. Mezowi kupujesz suplementy na poprawe nasienia, najlepiej na 3 miesiące, bo 90 dni potrzebuje plemnik aby sie rozwinąć. W tym czasie Ty robisz badania m.in hormony- gdy masz cos poza normą, zbijaj od razu. I idz na monitoring cyklu. To wazne. Zobacz czy masz owulacje. Bo ciężko zajść gdy u jednego partnera sa problemy, a juz naprawde bardzo trudno zajsc gdy po obu stronach jest problem. Takze meza zostaw na razie w spokoju. Niech bierze witaminki. A zajmij sie teraz soba aby Cie wykluczyc ze u Ciebie moze byc cos nie tak.
Ja tak zrobilam na swoim przykladzie. Maz ma kiepskie wyniki wiec go faszeruje suplementami a w miedzyczasie ja porobilam badania zeby wiedzieć ze chociaż u mnie nie ma problemow
Robiłam już wszystkie badania podwyższona prolaktyna 29,07 niedobór witaminy D3 i krzywd cukrowa po podaniu glukozy 71 reszta hormonów ok

U mnie jakaś nawałnica przeszła.. Wiatr masakra.. Nie mamy prądu już od ok. 2 godzin i pewnie nie prędko wróci.. No i deszcz leje .. Oby noc była spokojniejsza...
Lece na oparach baterii, więc super [emoji12] Ja ostatnio skorzystałam.. Akurat ostatni dzień był tego 2+2[emoji5] Nie dziękuje, żeby nie zapeszyć [emoji8] Zobaczymy co powie lekarz po wynikach.. A po drugie niestety życie zmienia plany i nie ma co się nastawiać.. Oj pamiętamy pamiętamy [emoji5]

Oj tak.. życie weryfikuje nasze plany, więc nie ma co się zastanawiać i planować tylko żyć i działać - a co ma być nam dane to będzie :D

Ja juz nie patrze na moj cykl.. Nie zwracam uwagi na sluz temp czy inne rzeczy...
Po ostatnim wybryku mam fochy xD

Ja tylko liczę dc i kiedy @ przyjdzie a reszta też tam jest jaka jest - ostatnio używałam żelu Conceive Plus i nic mi nie dał (chyba, że za szybko wstałam po ? :p ) no i teraz pracę zmieniłam , więc chociaż chwilę trzeba się wykazać , chyba , że w między czasie zajdę pochłonięta pracą :D

Nooo i koniec lata [emoji3] witaj moja kochana jesieni [emoji137][emoji137][emoji3][emoji3]
Czy przetłuszczajace się włosy to moze objaw wczesnej ciazy ;)bo to co się u mnie dzieje to masakra zawsze włosy trzy dni wytrzymywały a teraz rano umyję a wieczorem już nie nadają się do niczego :no:
To zaden objaw [emoji57] a juz na pewno nie na tym etapie [emoji6]
Melduje temp. 37,02 [emoji1307] do @ jeszcze 3 dni. Albo to początek spadku albo....
[emoji3][emoji110][emoji110]
No tak tylko ze każdy organizm jest inny ja mam cykle raz 27 raz 41 robiłam wyniki wszystkich hormonów i tylko prolaktyne miałam podwyższona i niedobór witaminy D3 ale ona nie wplywa na miesiączkę i niski poziom cukru po wypiciu glukozy
A na monitoringi chodzisz ? Jesli nie to moze nie masz po prostu czesto owu i stad dluzsze cykle albo owu sie duzo opoznia i tez stąd dluzsze cykle ?

reklama
Ja tylko liczę dc i kiedy @ przyjdzie a reszta też tam jest jaka jest - ostatnio używałam żelu Conceive Plus i nic mi nie dał (chyba, że za szybko wstałam po ? [emoji14] ) no i teraz pracę zmieniłam , więc chociaż chwilę trzeba się wykazać , chyba , że w między czasie zajdę pochłonięta pracą :D
Ja nie licze juz nic hehe

Do góry