reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

reklama
37,1 juz mozna mowic o stanie podgoraczkowym jesli chodzi o temp mierzona pod pachą
Tenperatura mierzona w pochwie bedzie wyższa niż mierzona w ustach (w pochwie zawsze jest wyzsza!), z kolei temperatura mierzona w ustach będzie wyższa niż mierzona pod pachą...tak to dziala.
Dlatego trzeba sobie wybrac najlepsze miejsce do mierzenia temperatury np pochwe.
I wszystko jasne :D od nast cyklu będę mierzyć temp ale dla mnie to na razie jest czarna magia [emoji14]

No ok a tutaj dziewczyny piszą o takiej 37 czyli rozumiem że w pochwie jest zawsze wyższa niż pod pachą bo pod pachą to przeważnie się ma 36.6 a ponad 37 to stan podgorączkowy czy ja dobrze rozumiem ?
Jeżeli dochodzi do owulacji to wzrasta progesteron, progesteron jest hormonem "ciepła" więc... temperatura w drugiej fazie cyklu jest wyższa :)

A ile czasu trzeba spać żeby pomiar był wiarygodny? Nie ukrywam że mały rzadziciel czasami uwidzi sobie w środku nocy albo jedzenie albo dziąsła dokuczają i trzeba wstać no i to już jakiś ruch ;P

A ile czasu trzeba spać żeby pomiar był wiarygodny? Nie ukrywam że mały rzadziciel czasami uwidzi sobie w środku nocy albo jedzenie albo dziąsła dokuczają i trzeba wstać no i to już jakiś ruch ;P
Pasowałoby spać przynajmniej 4 godz przed pomiarem chociaż podobno u niektórych kobiet wstawanie do dziecka w nocy nie zakłoca tempki :)

Ja mierze w buzi (no teraz nie bo nie mam termometru [emoji849]), ppd jezykiem zawsze w tym samym miejscu i moje wykresy raczej wygladaja bardzo ladnie, dokladnie.
Dziewczyny juz chyba większość powiedziały, jesli chodzi o czas przed mierzeniem powinno byc co najmniej 3-4h snu

reklama
Do góry