reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

reklama
A to na pewno :) ja przed pierwszym położeniem hybrydy naczytałam się o uczuleniach i potem po pomalowaniu dwa dni mnie strasznie palce u stóp swedziały :D byłam przerażona, że zaraz zaczną mi paznokcie odchodzić, skóra się łuszczyć itd. Na szczęście nic takiego się nie stało ale postanowiłam kolejne kolory kupić już z innej firmy, żeby się nie stresować niepotrzebnie :) z resztą są tańsze marki i w cenie jednego lakieru semilaca można mieć dwie buteleczki innej firmy więc chce spróbować :)
Popieram. Kupowałam hybrydy na allegro z nieznanych marek i również ładnie się trzymały [emoji6] na allepaznokcie też są nie drogie hybrydy i żele

Siedzę i się zastanawiam o co chodzi z tą temp mierzona zaraz po wstaniu bo później ona jest i tak podwyższoną no ale normalnie powinna wynosić 36.6 czy w buzi jest zawsze wyższa ? Ja tego nie czaję dlaczego temp pod pachą nie jest dobra i dlaczego tylko z rana ;P

Czytalam ze najlepiej mierzyć temperature rano, o tej samej godzinie, w pochwie. Wtedy pomiar bedzie prawidlowy. Natomiast temperatura mierzona w buzi w roznych strefach pod językiem może być inna wiec i pomiar bedzie niedokladny.
A nalezy mierzyc rano, bo wystarczy ze wstaniemy siku i ta temperatura juz sie Nam podniesie. A juz nie mówiąc wieczorem, wtedy temperatura po calym dniu jest wyzsza

Czytalam ze najlepiej mierzyć temperature rano, o tej samej godzinie, w pochwie. Wtedy pomiar bedzie prawidlowy. Natomiast temperatura mierzona w buzi w roznych strefach pod językiem może być inna wiec i pomiar bedzie niedokladny.
A nalezy mierzyc rano, bo wystarczy ze wstaniemy siku i ta temperatura juz sie Nam podniesie. A juz nie mówiąc wieczorem, wtedy temperatura po calym dniu jest wyzsza

Dokładnie tak.

No ok a tutaj dziewczyny piszą o takiej 37 czyli rozumiem że w pochwie jest zawsze wyższa niż pod pachą bo pod pachą to przeważnie się ma 36.6 a ponad 37 to stan podgorączkowy czy ja dobrze rozumiem ?

No ok a tutaj dziewczyny piszą o takiej 37 czyli rozumiem że w pochwie jest zawsze wyższa niż pod pachą bo pod pachą to przeważnie się ma 36.6 a ponad 37 to stan podgorączkowy czy ja dobrze rozumiem ?
37,1 juz mozna mowic o stanie podgoraczkowym jesli chodzi o temp mierzona pod pachą
Tenperatura mierzona w pochwie bedzie wyższa niż mierzona w ustach (w pochwie zawsze jest wyzsza!), z kolei temperatura mierzona w ustach będzie wyższa niż mierzona pod pachą...tak to dziala.
Dlatego trzeba sobie wybrac najlepsze miejsce do mierzenia temperatury np pochwe.

Temperatura poranna mierzona przed wstaniem z łóżka to podstawowa temperatura ciała. No i temperatura mierzona na błonach śluzowych jest wyższa niż pod pachą na skórze i dużo bardziej wiarygodna :) ja w buzi mierzyłam jakiś czas ale trzeba trzymać termometr pod tym samym kątem, u mnie wykresy mierzone w ustach nie wychodziły więc przerzuciłam się na miejsce najbardziej pewne czyli pomiar rektalny [emoji13] w pochwie jakoś mam opory :D no ale wiem, że chyba mało kto mierzy w ten sposób :)

reklama
Do góry