Genadia
Fanka BB :)
Ja właśnie z obawy o jakieś infekcje odrzuciłam ten sposób pomiaru.A ciekawe jak to jest przy infekcji pochwy z tym mierzeniem temperatury? Mozna czy nie?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja właśnie z obawy o jakieś infekcje odrzuciłam ten sposób pomiaru.A ciekawe jak to jest przy infekcji pochwy z tym mierzeniem temperatury? Mozna czy nie?
I wszystko jasne od nast cyklu będę mierzyć temp ale dla mnie to na razie jest czarna magia [emoji14]37,1 juz mozna mowic o stanie podgoraczkowym jesli chodzi o temp mierzona pod pachą
Tenperatura mierzona w pochwie bedzie wyższa niż mierzona w ustach (w pochwie zawsze jest wyzsza!), z kolei temperatura mierzona w ustach będzie wyższa niż mierzona pod pachą...tak to dziala.
Dlatego trzeba sobie wybrac najlepsze miejsce do mierzenia temperatury np pochwe.
No wlasnie czytałam cos ze przy infekcji raczej sie nie zaleca mierzeniaJa właśnie z obawy o jakieś infekcje odrzuciłam ten sposób pomiaru.
Jeżeli dochodzi do owulacji to wzrasta progesteron, progesteron jest hormonem "ciepła" więc... temperatura w drugiej fazie cyklu jest wyższaNo ok a tutaj dziewczyny piszą o takiej 37 czyli rozumiem że w pochwie jest zawsze wyższa niż pod pachą bo pod pachą to przeważnie się ma 36.6 a ponad 37 to stan podgorączkowy czy ja dobrze rozumiem ?
I wszystko jasne od nast cyklu będę mierzyć temp ale dla mnie to na razie jest czarna magia [emoji14]
Pasowałoby spać przynajmniej 4 godz przed pomiarem chociaż podobno u niektórych kobiet wstawanie do dziecka w nocy nie zakłoca tempkiA ile czasu trzeba spać żeby pomiar był wiarygodny? Nie ukrywam że mały rzadziciel czasami uwidzi sobie w środku nocy albo jedzenie albo dziąsła dokuczają i trzeba wstać no i to już jakiś ruch ;P
Chyba mininum 4 godziny snuA ile czasu trzeba spać żeby pomiar był wiarygodny? Nie ukrywam że mały rzadziciel czasami uwidzi sobie w środku nocy albo jedzenie albo dziąsła dokuczają i trzeba wstać no i to już jakiś ruch ;P