reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

reklama
37,1 juz mozna mowic o stanie podgoraczkowym jesli chodzi o temp mierzona pod pachą
Tenperatura mierzona w pochwie bedzie wyższa niż mierzona w ustach (w pochwie zawsze jest wyzsza!), z kolei temperatura mierzona w ustach będzie wyższa niż mierzona pod pachą...tak to dziala.
Dlatego trzeba sobie wybrac najlepsze miejsce do mierzenia temperatury np pochwe.
I wszystko jasne :D od nast cyklu będę mierzyć temp ale dla mnie to na razie jest czarna magia [emoji14]

No ok a tutaj dziewczyny piszą o takiej 37 czyli rozumiem że w pochwie jest zawsze wyższa niż pod pachą bo pod pachą to przeważnie się ma 36.6 a ponad 37 to stan podgorączkowy czy ja dobrze rozumiem ?
Jeżeli dochodzi do owulacji to wzrasta progesteron, progesteron jest hormonem "ciepła" więc... temperatura w drugiej fazie cyklu jest wyższa :)

A ile czasu trzeba spać żeby pomiar był wiarygodny? Nie ukrywam że mały rzadziciel czasami uwidzi sobie w środku nocy albo jedzenie albo dziąsła dokuczają i trzeba wstać no i to już jakiś ruch ;P

A ile czasu trzeba spać żeby pomiar był wiarygodny? Nie ukrywam że mały rzadziciel czasami uwidzi sobie w środku nocy albo jedzenie albo dziąsła dokuczają i trzeba wstać no i to już jakiś ruch ;P
Pasowałoby spać przynajmniej 4 godz przed pomiarem chociaż podobno u niektórych kobiet wstawanie do dziecka w nocy nie zakłoca tempki :)

Ja mierze w buzi (no teraz nie bo nie mam termometru [emoji849]), ppd jezykiem zawsze w tym samym miejscu i moje wykresy raczej wygladaja bardzo ladnie, dokladnie.
Dziewczyny juz chyba większość powiedziały, jesli chodzi o czas przed mierzeniem powinno byc co najmniej 3-4h snu

reklama
Do góry