reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Cześć dziewczynki [emoji4] po pierwsze chciałam życzyć wszystkim dobrego dnia [emoji8] a druga sprawa to taka, ze dziś lub jutro przyjdą mi te testy owu z allegro, do których link krąży gdzieś tu na wątku [emoji4] to będzie moja pierwsza przygoda z takimi testami, dlatego chciałam Was zapytać kiedy najlepiej robić takie testy? Bo słyszałam, ze nie powinno się ich robić z porannego moczu. I kolejne pytanie to ile czekacie na wynik tego testu? Bo na stronie na allegro pisali tam, ze wynik jest po 10ciu minutach. Nie za długo?[emoji848]
Hej :-) tez do mnie ida testy, potestuje nawet z ta prolaktyna- a nuż się uda- nadzieja matka głupich. testy lepiej robic popoludniu i przedtem nie pic pare godzin, albo z rannego niepierwszego moczu. Wynik najlepiej widac, przynajmniej mi sie tak wydaje, jak test troche przeschnie, temu pewnie te 10 min na wynik :-) ale to tylko taka moja opinia ;-)
Ja najpierw robilam tymi z domowego lab. Potem tymi z allegro i teraz wracam do tych z domowego lab. Jakos te allegrowe mi kiepsko pokazywaly kreski...

reklama
Cześć dziewczynki [emoji4] po pierwsze chciałam życzyć wszystkim dobrego dnia [emoji8] a druga sprawa to taka, ze dziś lub jutro przyjdą mi te testy owu z allegro, do których link krąży gdzieś tu na wątku [emoji4] to będzie moja pierwsza przygoda z takimi testami, dlatego chciałam Was zapytać kiedy najlepiej robić takie testy? Bo słyszałam, ze nie powinno się ich robić z porannego moczu. I kolejne pytanie to ile czekacie na wynik tego testu? Bo na stronie na allegro pisali tam, ze wynik jest po 10ciu minutach. Nie za długo?[emoji848]
Rob o tej samej porze byle nie z porannego i nie pij za dużo przed, najlepiej tak z 1h przed nic nie pić. Zacznij np 10dc i patrz jak się zmienia. Ten czas to pewnie zależy od testu, u mnie 5 min

Mam nadzieje ze tz znajdzie w jakiejś aptece dzis te tabletki [emoji849] juz jest troche lepiej no ale jednak samo nie przejdzie[emoji849]
A ja juz mam taka ochote na [emoji173][emoji173][emoji173] a przez to nie moznaa [emoji28]Oj tak [emoji57]
Rozrzedza krew = ulatwia zagniezdzenie [emoji6]
no własnie przeczytalam na necie o tym ułatwieniu zagnieżdzenia,tylko sie zastanawialam czemu az dwie tabletkli.jutro do niej przedzwonie i sie upoewnie czy aby na pewno 2 i w sumie nie pamietam czy rano czy wueczorem brac,i tak musze zadzwonic :)

dzuiewczyny a czy ktoras z Was brala acard na podtrzymanie ciazy w razie w??? ciagle sie zastanawiam po co ona mi go przepisala....mowila ze wspomoze ewentualna ciaze aaaale...;/ z luteina sie czesto spotykalam ze laski brały...ale acard;/ i to po 2 tabletki dziennie...;/
Acard nie jest na podtrzymanie. On zapobiega aglomeracji krwinek. Też biorę codziennie 75mg, w ciąży mam brać 2 tabletki.

Ostatnia edycja:
reklama
Zrobiłam jeszcze rano test i na początku była baaaaardzo bardzo delikatna kreska. Teraz nic nie widać. Nie wytrzymam do 15 chyba :p

Do góry