reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Może masz naturalnie podwyższona temperature. Wrzucę Ci mój wykres. Też czasem mam wyzej Ale to przeważnie jak wypije jakieś piwo albo winko z malzem.Zobacz załącznik 898880
Dawniej nie miewałam wysokich w pierwszej fazie więc trochę mnie to dziwi.t
Pokaz wykres ? Jednorazowe skoki do wyzszych temperatur masz czy dluzej sie utrzymuje ?
To mój poprzedni cykl. W trakcie myślałam, że będzie bezowulacyjny no ale owu była na bank bo i ciąża biochemiczna była... Tetaz mam 7dc i znowu tempki na poziomie 36.6-36.7
Screenshot_20180917-103833.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180917-103833.jpg
    Screenshot_20180917-103833.jpg
    48,9 KB · Wyświetleń: 167
reklama
W jaki sposób przyjmujecie kwas foliowy? Ja dziś rano na czczo wzięłam Folik, witaminę B12 i Salfazin i teraz mnie bardzo mdli. Tylko, że ja nie jem śniadań przed wyjściem do pracy bo nie mam na to czasu więc musze brać na czczo. Śniadanie jem dopiero w biurze ale wtedy nie chcę paradować z kwasem ;)
Ja biorę właśnie po śniadaniu w domu a jak nie zdążę to po południu np. Po obiedzie..
Zwykle leki czy witaminy lepiej brać po posiłku niż na pusty żołądek ;)

A propo Eweliny to ona nie ma wogole podstawowej wiedzy na temat owulacji itp. Jak można pisać ze kończy starania za dwa dni robi test a 3 dni wcześniej skończyła jej się @ :o czy tylko ja tego nie rozumiem?
A dziewczyny czy oprócz bety powinnam jeszcze zrobić jakieś badania z krwi?

Niby tak , ale tak samo na logikę jest , ze nie można być w ciąży i mieć okresu , bo jak dochodzi do zapłodnienia to nie mozliwe jest, żeby była owulacja i tkanka się złuszczała skoro zarodek jest i tam rośnie - a jednak są kobiety, które maja @ cała ciążę i.nawet nie wiedzą, ze w.niej są - więc wg tego wszystko jest możliwe [emoji12]
Wtedy to nie jest okres. Osobiscie nawet nikogo nie znam, kto mial okres i byl w ciazy, fakt ze w internecie mozna rozne bzdury wyczytac... Ale po co zaraz we wszystko wierzyc ? I jeżeli kobieta ma takie plamienia to powinna udać się do ginekologa... różne są przyczyny np problemy z progesteronem (mialam tez w terminie @ plamienie, mogla to byc implantacja ale niski progesteron tez byl więc... ) nadzerka...

A propo Eweliny to ona nie ma wogole podstawowej wiedzy na temat owulacji itp. Jak można pisać ze kończy starania za dwa dni robi test a 3 dni wcześniej skończyła jej się @ :o czy tylko ja tego nie rozumiem?
Ona ma ciśnienie na to dziecko. Tylko nie wiem czemu nie umie nad sobą zapanować.

Zbadaj progesteron [emoji6]

Ja biorę właśnie po śniadaniu w domu a jak nie zdążę to po południu np. Po obiedzie..
Zwykle leki czy witaminy lepiej brać po posiłku niż na pusty żołądek ;)
Podobno witaminy z grupy B są rozpuszczalne w wodzie więc można brać przed posiłkiem. Tylko, że ja wzięłam o 7 a sniadanie zjadlam dopiero o 10. Pasowałoby coś zjeść niedługo po witaminkach tylko u mnie to skomplikowane bo dojazd do pracy zajmuje mi długo.

reklama
Do góry