reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

reklama
A ja za to coraz bardziej myślę, że jestem szalona z tym pomyslem... Iga za chwilę skończy 9 miesięcy. Czy dam sobie rade z takimi malymi szkrabami... Chyba faktycznie te wpadki są najlepsze , człowiek nie ma czasu na myślenie...
Spokojnie dasz radę. Ja mam czasem te same myśli. Ale początek będzie trudny później dzieci się będą bawić razem bo będzie mała różnica wieku i o to chodzi.

Dziewczyny mam takie dość nietypowe pytanie. Czy wy przewidujecie swój okres? Nie chodzi mi tu, że was boli brzuch, piersi pęcznieją czy wywala wam syfki na buzi. Po prostu chodzi mi o moment przed samym przyjściem. Takie uczucie jakby wam miało coś polecieć i np za 15 min dostajecie albo sie yhm wycieranie a tam już podbarwiony śluz. Bo ja tak miałam w poniedziałek. Zawsze od kąd mam okres przywidywałam, że o zaraz nadejdzie. I teraz szok co chwila wc bo czuję a tu guzik. Okres za dwa dni...

Dziewczyny mam takie dość nietypowe pytanie. Czy wy przewidujecie swój okres? Nie chodzi mi tu, że was boli brzuch, piersi pęcznieją czy wywala wam syfki na buzi. Po prostu chodzi mi o moment przed samym przyjściem. Takie uczucie jakby wam miało coś polecieć i np za 15 min dostajecie albo sie yhm wycieranie a tam już podbarwiony śluz. Bo ja tak miałam w poniedziałek. Zawsze od kąd mam okres przywidywałam, że o zaraz nadejdzie. I teraz szok co chwila wc bo czuję a tu guzik. Okres za dwa dni...
Czasami takie uczucie jakby mokro się robiło i zaraz jest ... Ale przeważnie u mnie to wyllglada tak że nagle zaczyna mnie boleć podbrzusze i pyk jest okres ;p

Hej dziewczyny wczoraj wróciłam do domu położyłam się i wszelakie bóle przeszły , puki co @ nie ma więc nadzieja jest aaa wieczorem test robiłam bo nie wytrzymałam i oczywiście negatywny, życzę miłego dnia kochane moje [emoji6]

Witam po przerwie i idę Was nadrabiać. Ostatnio miałam dużo na głowie więc nie było niestety czasu na forum. Teraz już powinno być spokojniej. U mnie dziś 24 dc więc jeszcze tylko kilka dni tej niepewności. Miłego dnia. Jakie macie plany? :)

reklama
Cześć dziewczyny:tak::cool2:
Założyłam nowy wątek staraczkowy, bo ciężko "wbić się" w już istniejące wątki;)
Zapraszam wszystkie staraczki! W grupie zawsze raźniej przeżywać nasze smutki i radości!:)

:):)"9 miesięcy to wcale nie tak długo, jeśli wezniemy pod uwagę fakt, że tyle tylko musieliśmy czekać na miłość swojego życia":)

Staraczki na 2018 - 2019 rok:yes:
Kaamilaaa - 22lata, starania od października 2017r. o drugie dziecko:tak:
Ewelina2000 - 18lat, starania od czerwca 2018r. o pierwsze dziecko:tak:
Lu_cy - 28lat, starania od kwietnia 2018r. o pierwsze dziecko:tak:
Nataliag339 - 32lata, starania od czerwca 2018r. o drugie dziecko:tak:
Meliska89 - 29lat, starania od lipca 2018r. o drugie dziecko:tak:
Lovi23 - 25lat, starania od listopada 2018r. o drugie dziecko:tak:
judzia.8989 - 29at, starania od sierpnia 2018r. o drugie dziecko:tak:
Bunia1992 - 26lat, starania od sierpnia 2018r. o drugie dziecko:tak:
8Ania8 - ... lat, starania od ... o ... dziecko:tak:
makota89 - 30lat, starania od lipca 2018r. o drugie dziecko:tak:
Net Bluebell - 37lat, starania od sierpnia 2018r. o trzecie dziecko:tak:
aldona89 - 29lat, starania od maja 2017r. o pierwsze dziecko:tak:
Klauduska23 - 23lata, starania od marca 2018r. o pierwsze dziecko:tak:
Agatki - 25lat, starania od lipca 2018r. o drugie dziecko:tak:
Azulka_26 - 26lat, starania od stycznia 2017r. o pierwsze dziecko:tak:
agawid - 27lat, starania od 2016r. o pierwsze dziecko:tak:
Tsylunia - 27lat, starania od stycznia 2015r. o pierwsze dziecko:tak:
Kasienka3b - 28lat, starania od lipca 2017r. o drugie dziecko:tak:
MasterKa - 27lat, starania od listopada 2017r. o pierwsze dziecko:tak:
Malentka - 30lat, starania od czerwca 2018r. o drugie dziecko:tak:
Martkaaa5 - 39lat, starania od lipca 2018r. o drugie dziecko:tak:
Berbec - 29lat, starania od sierpnia 2017r. o pierwsze dziecko:tak:
Fizzymensa - 28lat, starania od sierpnia 2018r. o pierwsze dziecko:tak:

Nasz staraczkowy wątek powstał po to, abyśmy mogły wpierać się i pomagać sobie w okresie starań o dziecko.
Szanujemy siebie i innych. :tak:
Nie krytykujemy. :no:
Nie obrażamy. :no:
Nie ośmieszamy.:no:
Wspieramy dobrym słowem i radami. :tak:

Zapraszamy wszystkie chętne dziewczyny do Naszego wątku! Każdy jest mile widziany!

Kiedy wykonujemy podstawowe badania hormonalne?
TSH - dowolny dc
Prolaktyna - dowolny dc (choć jest dużo róznych opini kiedy najlepiej ją robić)
Testosteron - dowolny dc
Estradiol - 3-5 dc
Progesteron - 21-23 dc (zazwyczaj jest robiony 7 dni po owulacji)
Przeciwciała Anyty-TPO - dowolny dc
FT3 - dowolny dc
FT4 - dowolny dc
LH - 3-5 dc
FSH - 3-5 dc
Badania wykonujemy w określonych fazach cyklu,
chyba że lekarz zaleci inaczej!:)

Czym się możemy wspomagać?
Kobieta - Kwas foliowy, zioła Ojca Sroki nr 3, Castagnus, Conceive Plus,
Mężczyzna - Profertil, Salfazin, Maca, Kwasy Omega3
Co jeszcze???:p

Hej dziewczynki :)
Ale fajnie opisana pierwsza strona - aż postanowiłam napisać do Was ;)
Widzę niektóre znajome dziewczyny bo byłam na kwietniówkach i majówkach ale nic z tego nie wyszło, więc stwierdziłam , że dalej pchać się nie będę i poczekam aż sama fasolka się pojawi bo takie naciskanie na siebie , że na kwiecień , maj itd. to bez sensu ;)
Teraz aktualnie przerwaliśmy na chwilę staranie celowe bo dostałam nową pracę - za tydzień podpisuję umowę i chciałabym się w niej wykazać i zdobyć zaufanie nim uda się zajść w ciążę, abym mogła tam powrócić po wszystkim :) mam nadzieję, że tak się uda -
Pozdrawiam Was i życzę Wszystkim owocnych starań :tak:

Do góry