reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

A bromergon na zbicie prolaktyny? Nie proponowal?
Wspomniał , ale kazał powtórzyć wyniki w grudniu
Ale mialas wtedy pelny monitoring ?
Na podwyższona prolaktyne to zazwyczaj bromergon albo dostinex lekarze przepisuja[emoji57]
Miałaś bardzo nieregularne cykle ze te tabletki sa na ich uregulowanie ?
Nie miałam , ale był to jakiś 23-24 dc i były 3 pęcherzyki , 2 małe i jeden przerośnięty.. miałam cykle 32 dni , 35 dni , 41 dni , 45 dni , 27 dni dosłownie różnie

reklama
Wspomniał , ale kazał powtórzyć wyniki w grudniu Nie miałam , ale był to jakiś 23-24 dc i były 3 pęcherzyki , 2 małe i jeden przerośnięty.. miałam cykle 32 dni , 35 dni , 41 dni , 45 dni , 27 dni dosłownie różnie
Plus jeszcze miałam bolesne miesiączki i wiem to obrzydliwe, ale zawsze skrzepy nie normalna krew

Wspomniał , ale kazał powtórzyć wyniki w grudniu Nie miałam , ale był to jakiś 23-24 dc i były 3 pęcherzyki , 2 małe i jeden przerośnięty.. miałam cykle 32 dni , 35 dni , 41 dni , 45 dni , 27 dni dosłownie różnie
No to faktycznie rozregulowane cykle mialas [emoji848]
No moze faktycznie tabletki ci je ureguluja..
Choc ja bym sie bala brać bo czaaami mogą wiecej namieszać niz to warte [emoji57]

No to faktycznie rozregulowane cykle mialas [emoji848]
No moze faktycznie tabletki ci je ureguluja..
Choc ja bym sie bala brać bo czaaami mogą wiecej namieszać niz to warte [emoji57]
Doskonale o tym wiem.. No , ale ufam lekarzowi , że wie co robi .. Narazie czekam na efekty.. Narazie była raz 26 dc , 28 dc teraz 29 dc..

Butterfly- ja niestety po tabletkach antykoncepcyjnych musiałam się leczyć 1,5 roku żeby zajsc w ciąże. Mialam wlasnie nieregularne miesiaczki, podwyzszona prolaktyne i cykle bezowulacyjne. Dlatego tak trochę zastanawiam się czym kierował się Twój lekarz proponując tabletki antykoncepcyjne .... (bo chyba według jego teorii powinnam po odstawieniu mieć cykle jak w zegarku, a niestety tak nie było... ? )

Owszem, biorąc tabletki masz regularne miesiączki i wszystko gra, tylko jak się odstawia to jest problem... I to nie taki rzadki..

Przykro mi [emoji17] ale idę twoim śladem i jak do jutra (30dc) nie dostanę @ to idę po test. Potem mogę sobie spokojnie na @ czekać.

Zaczynacie się synchronizować z @ dziewczyny [emoji6]
U mnie 28dc i zero objawow dziś, więc też czekam co dalej. Jeśli doczekam do pt to wtedy zrobię test.

A ty może kup już dzisiaj? Jak@ nie przyjdzie to sikniesz jutro rano!

Butterfly- ja niestety po tabletkach antykoncepcyjnych musiałam się leczyć 1,5 roku żeby zajsc w ciąże. Mialam wlasnie nieregularne miesiaczki, podwyzszona prolaktyne i cykle bezowulacyjne. Dlatego tak trochę zastanawiam się czym kierował się Twój lekarz proponując tabletki antykoncepcyjne .... (bo chyba według jego teorii powinnam po odstawieniu mieć cykle jak w zegarku, a niestety tak nie było... ? )

Owszem, biorąc tabletki masz regularne miesiączki i wszystko gra, tylko jak się odstawia to jest problem... I to nie taki rzadki..
Przepisał mi Diane-35 , bo działa na zbędne owłosienie itd. (efekty podwyższonego testosteronu) , a ja mam z tym kłopot.. Nieregularne cykle.. więc szedł w tym kierunku tak mi tłumaczył .. no i pewnie też fakt, że chcemy za rok - 2 lata się dopiero starać
Pewnie stąd ten pomysł

U mnie 28dc i zero objawow dziś, więc też czekam co dalej. Jeśli doczekam do pt to wtedy zrobię test.
U mnie też zero objawów, ale trzymam za Ciebie kciuki. I to baaaardzo mocno [emoji110][emoji5]
Ja postanowiłam, że po tym bezowocnym cyklu, robię przerwę w staraniach i zaczynam diagnostykę. Przez 3 m-ce pobadam sobie progesteron, by zobaczyć czy w ogóle owu jest. Na monitoring mnie niestety nie stać [emoji17] Swojego M. też przebadam i po nowym roku z wszystkimi wynikami w ręku postanowimy coś dalej.

reklama
U mnie też zero objawów, ale trzymam za Ciebie kciuki. I to baaaardzo mocno [emoji110][emoji5]
Ja postanowiłam, że po tym bezowocnym cyklu, robię przerwę w staraniach i zaczynam diagnostykę. Przez 3 m-ce pobadam sobie progesteron, by zobaczyć czy w ogóle owu jest. Na monitoring mnie niestety nie stać [emoji17] Swojego M. też przebadam i po nowym roku z wszystkimi wynikami w ręku postanowimy coś dalej.
Ja wierzę że wam się uda teraz! 30dc to późno, miałabyś już objawy @... Kciuki też zaciśnięte[emoji1] [emoji1]
Pamiętaj też że można robić diagnostykę, a w między czasie dalej się starać[emoji3]

Do góry