reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Ja tez mialam dzis koszmar...znow mi sie śniło ze bylismy u siebie juz i poszlam do łazienki a tam pełno krwi ze mnie poleciało...[emoji20] tak mnie stresuje ten moj brak objawów i zle przeczucia ze ciezko to wytrzymac a tu jeszcze cale dwa tygodnie do wizyty, dobrze ze chociaż w przyszłym tygodniu bede miala glowe zajeta czym innym bo operacja mlodego [emoji20]

reklama
Ja tez mialam dzis koszmar...znow mi sie śniło ze bylismy u siebie juz i poszlam do łazienki a tam pełno krwi ze mnie poleciało...[emoji20] tak mnie stresuje ten moj brak objawów i zle przeczucia ze ciezko to wytrzymac a tu jeszcze cale dwa tygodnie do wizyty, dobrze ze chociaż w przyszłym tygodniu bede miala glowe zajeta czym innym bo operacja mlodego [emoji20]
Nie stresuj się [emoji5] Stres to nie przyjaciel

A nie lepiej iść na betę i zobaczyć przyrost po 48h? Jak będzie ładnie rosło to trochę się uspokoisz, dwa tygodnie to kupa czasu

A nie lepiej iść na betę i zobaczyć przyrost po 48h? Jak będzie ładnie rosło to trochę się uspokoisz, dwa tygodnie to kupa czasu
No wlasnie nie lepiej. Tyle juz widzialam jak sie dziewczyny stresuja wynikiem i przyrostem wiec wiem ze sama tez bym sie dodatkowo stresowala. A pozatym beta i nawet najlepszy przyrost to zadna gwarancja i uspokojenie. A tak dodatlowo to nawet nie mialabym jak zrobić.
Musze czekac choc to nie latwe.

No wlasnie nie lepiej. Tyle juz widzialam jak sie dziewczyny stresuja wynikiem i przyrostem wiec wiem ze sama tez bym sie dodatkowo stresowala. A pozatym beta i nawet najlepszy przyrost to zadna gwarancja i uspokojenie. A tak dodatlowo to nawet nie mialabym jak zrobić.
Musze czekac choc to nie latwe.
Kochana nie przejmuj się.. Ważne, że nie masz niepokojących objawów. Pamiętaj każda ciąża jest inna..
I nie denerwuj się , bo to źle wpływa na malucha. A czas do wizyty bardzo szybko Ci zleci i jeszcze operacja synka oby poszła dobrze [emoji9]

Piękna sobota :) U mnie dzisiaj temperatura 36,9, wczoraj 36,8. Owulacja w tym miesiącu była spóźniona, więc nie ma sensu testować, a dzisiaj mam imprezę :p Nie chcę się nakręcać i zachowywać jakbym była w ciąży, bo przecież prawdopodobnie nie jestem! Jak jest u Was z alkoholem przy staraniach?
Ja osobiście zamierzam żyć normalnie, po owulacji będę starała się skończyć na 1-2 lampkach wina jak już będzie akurat okazja do picia ;) przed owu normalnie pije ;)

Ja ogolnie nie pije,ale pamietam ze jak sie staralismy o pierwsze to nie spodziewalam sie ze sie uda w pierwszym miesiacu i poszlam na umpreze z kolezankami,duzo pilam mocnych alkoholi.(dodam ze okres mi sie spoznial z 10 dni a testy wymychodzily negatywne)mieszkam w uk tu sie nie da prywtanie bety zrobic...doslownie 3 dni pozniej pokazaly sie lekkie dwie kreski.Moj synek ma rozne problemy,moze to przez moja prace moze to przez infekcje a moze przez ta impreze...nie wiem.Oczywiscie nie mozna wariowac i nie robic juz nic bo sie chce zajsc, ale ja osobiscie do wszystkiego podchodze ostroznie.Podobno przez pierwsze dni dziecko nie jest polaczone z krwioobiegiem jeszcze zaraz po owulacji.Nie wiem nie znam sie,taki ja mialam przypadek
Wiesz co ale u Was w UK to chyba te testy jakieś nieczułe :p bo koleżanka mi mówiła że okres spóźniał się tydzień a test negatywny teraz ma rocznego synka

Ja do alko to jakiegoś ciągu nie mam, choć babskie piwko od czasu do czasu skosztuję :)
Za to problem mam z kawą, która uwielbiam, a której sobie na czas starań odmawiam. Jestem niskociśnieniowcem, więc kawa na mnie stety niestety bardzo mocno działa. Wyczytałam, że kawa może utrudnić zagnieżdżenie się zarodka [emoji848] Ale dziś sobie wyprosiłam capuccino u mojego m. Mój M. robi fantastyczną kawkę.
Mam za to do was pytanie, które mnie nurtuje. Jeśli są na wątku kobietki, które trenują to będę wdzięczna za pomoc. A jak to jest z odżywkami białkowymi w czasie ciąży? Można, nie można?
Kawę można podczas starań i w ciąży pić normalnie te 2 filiżanki dziennie :) ja nie zrezygnowałam z picia kawy, rozumiem papierosy, alkohol, ale kawę bez przesady ;) byśmy oszalały jak by tak trzeba wszystkiego sobie odmawiać

reklama
Mam taką nadzieje , bo ciągle mam jakieś dziwne skurcze szczególnie jak dużo podźwigam.. Byłam u tego lekarza w czerwcu i było okej, a we wrześniu zaczął sobie rosnąć.. czyli wiem o nim prawie miesiąc
W sierpniu miałam z jelita grubego usunięty 7mm polip ... Teraz rośnie w macicy .. Zaczynam się bać, że tak powiem rozsiewają się [emoji53]
Kurczę....chciałam powiedzieć że im szybciej usunąć tym lepiej przez.histeroskopie ale jak miałaś już zabieg.na jelicie to nie wiem...czy rzeczywiście one sie nie rozsiewaja

Do góry