I to jest właśnie przykre .. Bo tylko ludzie widzą te MADKI , a są naprawde wartościowe kobiety ,które sobie świetnie radzą ,i nie ważne czy miała 15 lat , 17 lat , 25 lat czy 30 lat .. Jak jesteś dojrzała , potrafisz ogarnać swój dzień , jesteś odpowiedzialna , to dlaczego masz być postrzegana jako zła matka, a najwięcej złego mają do powiedzenia te które same były w Twojej sytuacji tylko były leniwe i im to wszystko nie wychodziło...
U mnie na wsi też tak wygląda jak jakaś młoda dziewczyna urodzi ,albo nie mężatka to zaraz najgorsza jest.. i właśnie krzyczą i plują tym jadem babki które same za młodu urodziły jako panienki i nawet do dziś nie wiadomo kto jest ojcem.. I TO JEST WPORZĄDKU !!!
Sama mam 20 lat , i niedługo chciałabym być mamą ! I czeka mnie to samo, łatka puszczalskiej dziewczyny ( niestety w tych czas inaczej nie patrzą ) lub teksty "w tym wieku i dziecko, dała sobie zrobić bachora , itd. itd. , aż przykro się o tym pisze ,a co dopiero usłyszeć
Ich nie obchodzi ,że to może jedna mądra decyzja ,że potem mogę zapomnieć o dziecko ,albo będę się leczyć latami bez skutku (co też zostanie pewnie wyśmiane).. Z resztą nie ma z czego im się tłumaczyć !!!!