Nat Bluebell
Fanka BB :)
No właśnie niestety w UK tak nie jest zwolnienie to marne grosze w porównaniu z moją pensja
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie znam Twojej sytuacji, ale osobiście powiem Ci, że po roku i dwóch miesiącach wróciłam do pracy i źle zrobiłam. Tego czasu, który mogłabym poświęcić córce nikt mi nie odda. Raczej za jakiś czas zrezygnuję z pracy. Ten czas do 2-3 lat, to całe dobro w jakie możesz wyposażyć dziecko na całe jego dorosłe życie. Życzę Ci, żeby się poukładało po Twojej myśli.Zobacz co będzie dalej, jeśli pojutrze nie przejdzie to idź do lekarza może.
Ja ostatnio swiruje, że nie damy rady finansowo jak pójdę na zwolnienie lub urlop macierzyński
Przepraszam myślałam, że mówimy o PL dacie radę! Trzeba być dobrej myśli [emoji4]No właśnie niestety w UK tak nie jest zwolnienie to marne grosze w porównaniu z moją pensja
Ja nie zamierzam wracać na etat, przechodzę na własną działalność ale oczywiście trochę to potrwa zanim będę mogła się z tym rozkręcić. Dlatego martwię się jak będzie zanim zacznę znowu zarabiać.Nie znam Twojej sytuacji, ale osobiście powiem Ci, że po roku i dwóch miesiącach wróciłam do pracy i źle zrobiłam. Tego czasu, który mogłabym poświęcić córce nikt mi nie odda. Raczej za jakiś czas zrezygnuję z pracy. Ten czas do 2-3 lat, to całe dobro w jakie możesz wyposażyć dziecko na całe jego dorosłe życie. Życzę Ci, żeby się poukładało po Twojej myśli.
Nie ma za co dużo rzeczy jest tu łatwiejsze ale niestety za zwolnienia nie płacą.Przepraszam myślałam, że mówimy o PL dacie radę! Trzeba być dobrej myśli [emoji4]
A jak to w UK w ogóle wygląda? [emoji4] Pytam z ciekawości [emoji4]Ja nie zamierzam wracać na etat, przechodzę na własną działalność ale oczywiście trochę to potrwa zanim będę mogła się z tym rozkręcić. Dlatego martwię się jak będzie zanim zacznę znowu zarabiać.
Nie ma za co dużo rzeczy jest tu łatwiejsze ale niestety za zwolnienia nie płacą.
Muszę odłożyć ile się da teraz.
Też jestem ciekawa! Ja też zagraniczna i tu gdzie mieszkam też nie jest tak kolorowo, no ale są też duże plusy[emoji1]A jak to w UK w ogóle wygląda? [emoji4] Pytam z ciekawości [emoji4]
To Cię pocieszę, bo ja jestem na dg i dopiero zostanę z niczym. Ty chociaż jesteś na umowie o pracę, więc głowa do góry. Poza tym nie jesteś sama. Jest mąż, rodzina. Dasz radęZobacz co będzie dalej, jeśli pojutrze nie przejdzie to idź do lekarza może.
Ja ostatnio swiruje, że nie damy rady finansowo jak pójdę na zwolnienie lub urlop macierzyński
Ja właśnie z tą myślą, (choć dzidzi nadal ani słychu ani widu ) nabrałam zleceń jak głupia i siedzę cholercia teraz po nocach.Muszę odłożyć ile się da teraz.