reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Ja tak sobie z ciekawości zmierzylam temperaturę i lipa bo 36,8 :(
Yyy.. czym, gdzie i kiedy zmierzylas ?
Zawsze powtarzam !!! Nie mierzcie wyrywkowo temperatury, nie mierzcie w ciagu dnia !
Po co sie dolujesz ?? Przeciez ta temperatura nic ci nie powie i nie wskazuje ani na ciaze ani na jej brak[emoji6]
Poza tym taka temperatura to raczej czesto jest w drugiej fazie i jest ok, nie masz odniesienia do temperatur z pierwszej fazy wiec to mierzenie jest bez sensu [emoji57]

reklama
Yyy.. czym, gdzie i kiedy zmierzylas ?
Zawsze powtarzam !!! Nie mierzcie wyrywkowo temperatury, nie mierzcie w ciagu dnia !
Po co sie dolujesz ?? Przeciez ta temperatura nic ci nie powie i nie wskazuje ani na ciaze ani na jej brak[emoji6]
Poza tym taka temperatura to raczej czesto jest w drugiej fazie i jest ok, nie masz odniesienia do temperatur z pierwszej fazy wiec to mierzenie jest bez sensu [emoji57]
No wiem, wiem, tak bardziej z ciekawości chciałam :) chyba zbyt bardzo się wszystkim przejmuje, 24 dc i dlatego mnie tak zaczyna brać i nosić.... Szczerze to nie tak miało wyglądać, chciałam do tego podejść na chłodno i spokojnie ale nie potrafię chyba.... Kurza twarz.... Dodatkowo zdaje sobie sprawę z tego że im bardziej się nakręcam tym gorzej, ale widzisz... Najbardziej martwi mnie brak jakichkolwiek objawów, a u mnie zwykle brak objawów to na @. Od porodu wszystko się zmieniło bo wcześniej bolał mnie brzuch, piersi były tkliwe i ogólnie pełny pms, a teraz poprostu @ się pojawia i jest.... Nie bardzo mam pomysł jak zająć myśli przez ten tydzień

No wiem, wiem, tak bardziej z ciekawości chciałam :) chyba zbyt bardzo się wszystkim przejmuje, 24 dc i dlatego mnie tak zaczyna brać i nosić.... Szczerze to nie tak miało wyglądać, chciałam do tego podejść na chłodno i spokojnie ale nie potrafię chyba.... Kurza twarz.... Dodatkowo zdaje sobie sprawę z tego że im bardziej się nakręcam tym gorzej, ale widzisz... Najbardziej martwi mnie brak jakichkolwiek objawów, a u mnie zwykle brak objawów to na @. Od porodu wszystko się zmieniło bo wcześniej bolał mnie brzuch, piersi były tkliwe i ogólnie pełny pms, a teraz poprostu @ się pojawia i jest.... Nie bardzo mam pomysł jak zająć myśli przez ten tydzień
Uwierz ze wiem co przezywasz [emoji14] tez bylam taka niecierpliwa, chcialam wiedziec jak najszybciej, myslalam tylko o tym czy sie udalo czy nie, ale to tylko przez chyba pierwsze 5(?) Cykli [emoji57] potem mi przeszlo bo takie nakrecanie sie wcale nie pomaga a jeśli sie nie udaje to boli okropnie [emoji57]
Trzeba troche wyluzowac, i tak wiem ze to trudne ale da sie [emoji6]
Po prostu wiem jak takie nakrecanie i rozczarowanie moze bolec wiec odradzam [emoji6]
I trzymam kciuki[emoji6] kazdy cykl, kazda ciaza moze byc inna wiec nie ma co sie sugerować tym jak bylo do tej pory itp [emoji6]
I tempki nie mierz tak z ciekawosci bo sie tylko smucisz nie potrzebnie [emoji6]

No, juz jej ostatnio pisalam tam po co dalej robi testy [emoji57] Bo chyba na sile probuje sie doszukac ciazy, wyglada mi to tak jakby tak bardzo chciala byc w ciazy bo pewnie wiecej nie beda probowac [emoji57]No bez sensu tyle testow [emoji57]

Koleżanka zrobila kiedyś 1 test 2 tygodnie po @ (ktora byla normalna i w terminie), bo zaniepokoilo ją ze znow krwawi i wtedy wyszły ||(niestety beta juz spadala), i kiedys o tym tu pisalam i moze Ewelina tym sie sugeruje ze mimo @ moze byc w ciazy [emoji57]Ehh.. [emoji853] ludzie sobie nie zdaja sprawy jak takie teksty moga czesto ranic [emoji853]

Ale szczerze chyba wolalabym to uslyszec niz to co ja usłyszałam jakis czas temu od matki i siostry ze "po co mi kolejne dziecko? Czemu juz teraz, a zresztą po co w ogole mysle o dziecku jak jak i tak nie wiadomo czy uda mi sie zajść ..."[emoji58]Rozumiem ze taka jestes niecierpliwa [emoji6]
Rowniez bylam ale na początku starań i testowalam nawet 10dpo [emoji6], ale z kazdym kolejnym cyklem ma sie wiecej cierpliwości, chociaz oczywiście zycze Ci zeby ci sie udalo teraz i żebyś nie musiala uczyc sie tej cierpliwości[emoji6] Hmm.. pewnie koleżanka patrzac na kalendarzyk stwierdzila ze juz po plodnych wiec zaszalala a tu psikus bo owu sie przesunela [emoji57]
Nie wiem co ten lekarz mial na mysli [emoji848] przeciez to wcale nie tak rzadko sie zdarza ze owu i @ sie przesuwają, jak nie obserwowala dokladnie cyklu to nie mozna powiedziec że wypadło w dni niepłodne bo nie miala pewności [emoji57]

Dzien dobry [emoji6] u mnie jakies 3-4dpo, jeszcze cycki nie bolą ale juz sie wieksze zrobiły, nienawidze drugiej fazy cyklu [emoji57]
Ja jeśli chodzi o testowanie to zwykle sie tego boję i szkoda mi testów , dlatego robię jeden i jak biel to biel tzn ze nic nie wyszło ;)

Też mam ten problem. Czas stoicie miejscu do testowania [emoji23] Na szczęście teraz mam dosc napiety tydzien, bo az do niedzieli pracuje wiec od rana do późnego popołudnia poza domem, to może jakoś przestane myślec o odliczaniu do @.

Uwierz ze wiem co przezywasz [emoji14] tez bylam taka niecierpliwa, chcialam wiedziec jak najszybciej, myslalam tylko o tym czy sie udalo czy nie, ale to tylko przez chyba pierwsze 5(?) Cykli [emoji57] potem mi przeszlo bo takie nakrecanie sie wcale nie pomaga a jeśli sie nie udaje to boli okropnie [emoji57]
Trzeba troche wyluzowac, i tak wiem ze to trudne ale da sie [emoji6]
Po prostu wiem jak takie nakrecanie i rozczarowanie moze bolec wiec odradzam [emoji6]
I trzymam kciuki[emoji6] kazdy cykl, kazda ciaza moze byc inna wiec nie ma co sie sugerować tym jak bylo do tej pory itp [emoji6]
I tempki nie mierz tak z ciekawosci bo sie tylko smucisz nie potrzebnie [emoji6]
Doskonale zdaję sobie z tego sprawę że niepowodzenie będzie boleć niestety... Już wiem że będę przeżywać, być może jak do tego listopada się nie uda i wrócę do pracy to troche wyluzuje bo będę miała bardzo mało czasu na myślenie.... Opieka na dzieckiem, chodzenie do pracy, obowiązki w domu i tak dalej. Teraz mam poprostu za dużo czasu, mam normalnie huśtawke nastroju jak przy menopauzie xD raz myślę że nic z tego że ciąży brak i depresja, a chwilę później zaczynam myśleć że może jednak, że czemu miałoby się nie udać.... Nie dogodzisz poprostu

Ja nie wiem jak to dokładnie tam ona liczyła, ale lekarz tak jej powiedział , że wypadło w dni nie płodne i że to się zdarza rzadko ale się zdarza tzn w sensie , że plemniki może przetrwały do dni płodnych ? nie wiem na ile dokładne są te sprzęty lekarskie co to pokazują :confused:
Pewnie lekarzowi chodziło właśnie o to, że owulacja się przesunela. Nie można zajść w ciąże w dni nieplodne... Tak na logike, szyjka jest zamknięta, w sluzie nieplodnym plemniki gina po prostu :)

Cześć dziewczyny. U mnie nadal brak @ lekki ból sutków przy dotyku i wczoraj ćmiło mnie podbrzusze jak na @ ale tak delikatnie ze bardziej czułam łaskotanie :) jutro znowu testuje :) a co u Was jak minął weekend ?

reklama
Do góry