reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

reklama
Zależy jak usuwają jak wyrywają to faktycznie bez problemu [emoji14] ja usunęłam 4 w ciągu 3 miesiącu ostatnia była najgorsza bo miała być hirurgicznie tak samo jak przedostania ale stwierdzili że lekko natna i wyjdzie bez problemu niestety się pomylili i im się urwała końcówka więc mi Borowali w kości 2h to wszystko trwało myślałam że do domu nie dojadę.. tydzień cierpiałam jeszcze mi nie chcieli przepisać nic przecibolowefo dobrze że Ketonal miałam w domu..
U mnie ponoć strasznie korzenie były powykrzywiane... I ta druga tak samo wygląda... Ale 3 ruchy tylko zrobił i mówi, że już ząb wyszedł [emoji1] byłam w szoku,że tak szybko. Teraz tez czuje się ok, nawet byłyśmy na spacerku :)

O kurcze... To faktycznie masz utrudnione starania [emoji17][emoji17] ja tez się obawiam tego PCOS, bo mam pęcherzyki na jajkikach, ale lekarz twierdzi, ze nie pasuje do tego, bo miesiączki mam regularnie w miarę, i nic w sumie nie wskazuje na to,poza tymi pęcherzykami [emoji17][emoji17] narazie kazał się starac i jak przez rok nie wyjdzie to zaczniemy kompleksowe badania.
Ale to chyba dobrze, że są pęcherzyki ? Gorzej gdyby ich nie było? Czy to jakieś torbiele?

Ale jak nie pękają to może to prowadzić do PCOS bo chyba jeśli są to znaczy że nie pękają, dobrze rozumiem ?
Nie. Jeżeli są pęcherzyki to znaczy, że... hmmm... jest dobrze:) Przed owulacja zawsze jeden jest dominujacym, który dojrzewa... A reszta czeka na kolejny cykl,na swoją kolej:)

Ale to chyba dobrze, że są pęcherzyki ? Gorzej gdyby ich nie było? Czy to jakieś torbiele?

Nie, właśnie bardzo dobrze :) prawdopodobnie w ubiegłym cyklu miała miejsce moja pierwsza (albo jedna z pierwszych) owulacja :). Więc laparoskopia zadziałała, privlem tkwi w tym że daje ona mi jakieś 6-10 msc później jajniki znów 'zarosną'. A uwierzcie że taka presja nie pomaga ;c

Nie. Jeżeli są pęcherzyki to znaczy, że... hmmm... jest dobrze:) Przed owulacja zawsze jeden jest dominujacym, który dojrzewa... A reszta czeka na kolejny cykl,na swoją kolej:)
Aaaa ok :D u mnie na wizytach u ginekologa lekarze zawsze odnosili się do moich jajników slowami ( jajniki pracują właściwie ).

Ale jak nie pękają to może to prowadzić do PCOS bo chyba jeśli są to znaczy że nie pękają, dobrze rozumiem ?
Byłam w 14dc lekarz powiedział dokładnie że są pęcherzyki a jeden wygląda bardzo obiecująco :) kilka dni po wizycie zaczęłam robić tedy owulacyjne i wychodziły nawet nawet.
Screenshot_20180723-160556_Gallery.jpg
Screenshot_20180723-160517_Gallery.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180723-160556_Gallery.jpg
    Screenshot_20180723-160556_Gallery.jpg
    23,7 KB · Wyświetleń: 134
  • Screenshot_20180723-160517_Gallery.jpg
    Screenshot_20180723-160517_Gallery.jpg
    36,1 KB · Wyświetleń: 136
Do mnie wlasnir przyszła @, więc te marne nadzieje rozwiane... Za to gin mi odpisał że chce u siebie jeszcze zbadac prolaktyne, ma być o 8, na czczo i zero stresu! Mam nawet sama nie prowadzić auta do niego. A co najlepsze, mam nie myc sutkow rano [emoji23][emoji23] Podobno nawet leki dotyk pobudza prolaktyne. No zobaczę co wyjdzie w takich laboratoryjnych warunkach...

reklama
Do góry