reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Ja też mam kolejny pozytyw. Tzn. pierwszy pozytyw kreska była ciut ciemniejsza niż ta kontrolna, drugi dzień tak samo a dzisiaj bardzo jest widoczna różnica. Więc już nie wiem jak do tego się odnieść?

reklama
Kochana owulacja u ciebie zbliża się wielkimi krokami. Zapewne dzisiaj wieczorem lub jutro będziesz miała pozytyw.
Właśnie mam wątpliwości bo wczoraj test mocno sciemnial a teraz jest taki sam jak wczoraj rano w sumie teraz trochę wygląda jakby był ciemniejszy ale tamten zanim wysechl był taki sam.

Ogólnie dziwne to wszystko jakieś, nigdy nie miałam owulacji w 17/18 dc a według testów tak by wyszło.... No nic, zrobię jutro ostatni test, ale szczerze zaczynam wątpic w ten cykl trochę

Ogólnie dziwne to wszystko jakieś, nigdy nie miałam owulacji w 17/18 dc a według testów tak by wyszło.... No nic, zrobię jutro ostatni test, ale szczerze zaczynam wątpic w ten cykl trochę
A robilas wczesniej testy? A moze Ty masz wlasnie owulacje w tym okresie a myslalas ze przechodzisz ja wczesniej?[emoji5]
Ja odkad robie testy wiem ze owulacje mam wczesniej niz np pokazuje mi aplikacja. Kreska zdecydowanie ciemniejsza wiec mysle ze w ciagu kilku godzin bedzie wspanialy pozytyw![emoji5]

A czemu wspomnienia ? Przeciez od czasu do czasu można wyjść ze znajomymi :D ja się czaję na jutro żeby mieć wychodne bo dawno nie byłam :D ale ja to wychodzę jak dziecko już śpi i wracam to dalej śpi tylko mąż musi mnie puscic ;p
Jak się ma dziecko to to już nie te same imprezy [emoji16] albo ja już jestem za stara [emoji16] też wyszalalam się w wieku 16 lat, to chyba jakiś wiek buntowniczy... oczywiście, że rodzice pilnowali... Ale udawałam, że idę spać [emoji16] do pokoju [emoji16]

A jak dlugie masz cykle ?
Mi sie kiedys wydawało ze owu to u mnie zazwyczaj w 12dc bo bol i sluz byl jak powinien a odkad mierze temperaturę wiem ze u mnie owu zazwyczaj w 16/17dc [emoji57]
Jak się ma dziecko to to już nie te same imprezy [emoji16] albo ja już jestem za stara [emoji16] też wyszalalam się w wieku 16 lat, to chyba jakiś wiek buntowniczy... oczywiście, że rodzice pilnowali... Ale udawałam, że idę spać [emoji16] do pokoju [emoji16]
Haha czyli nie tylko ja tak wcześnie sie wyszalalam [emoji3]

Kurde jakos sie dziwnie czuje ze trace kontrole skoro nie mam jak mierzyc tempki [emoji57]za to Moj tz sie cieszy ze go nie bede budzic o 5 budzikiem i mierzeniem [emoji3] no i sam przyznal ze taki odpoczynek od ciągłego mierzenia jest mi chyba bardzo potrzebny [emoji57]

reklama
A jak dlugie masz cykle ?
Mi sie kiedys wydawało ze owu to u mnie zazwyczaj w 12dc bo bol i sluz byl jak powinien a odkad mierze temperaturę wiem ze u mnie owu zazwyczaj w 16/17dc [emoji57]Haha czyli nie tylko ja tak wcześnie sie wyszalalam [emoji3]
Mam albo 26 albo 28/29 dni, teraz wychodzi ten dłuższy.

Azulka jedynym testem jest mój syn, go udało się zrobić przy seksach tylko w 10,13 i14 dc, później już nic nie było. Dodatkowo przy ostatnim cyklu robiłam np w 15 dc (czyli jak dzis) progesteron i wynik był odpowiedni do fazy lutealnej. Aaaaa no i w poprzednim cyklu w 9 dc byłam u ginekologa i mówiła że widać już duży pecherzyk około owulacyjny stąd moje zdziwienie, bo ginekolog mówiła że blisko owulacji było, dodatkowo wspomniała że jest płodny śluz, a test trochę jeszcze sciemnial, ale chyba dalej to nie pozytyw?
15363924330371271535618595448927.jpg

Załączniki

• 15363924330371271535618595448927.jpg
    15363924330371271535618595448927.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 133
Do góry