reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

reklama
Nie rob testow rano. Zobaczysz ze jak zrobisz dzis wieczorem to bedzie juz pozytyw bo teraz mu troszke jeszcze brakuje. Ale kwestia godzin i bedzie! Bo kreska ewidentnie ciemnieje![emoji5]
Zrob ok 19 test nastepny.
Nie patrz na to ze synka udalo Ci sie począć w okolicach 10-14dc bo cykle sa zmienne![emoji5] teraz owulacje bedziesz miala widocznie pozniej niz myślałaś.
Zrobię tak jak mowisz :) :*

My byliśmy zmuszeni zabrać małego na wesele bo moi rodzice też na nimbyli a na teściowa nie ma co liczyć. I to było najlepsze wesele na jakim byłam poza własnym od dawien dawna :) mały woogle nie marudził widać było ze mu się podoba i ani przez chwilę nie czułam się umęczona koło 21 poszedł spać a my bawiliśmy się dalej do 2 nawet się nie obudził kiedy wracaliśmy 30km do domu i przekładaliśmy go do auta i z auta potem spał na tyle długo że na poprawinach wyszlismy jako ostatni tacy bylismy wypoczeci ;P ale też przed weselem widziałam to jak wy piszecie i jak na nie jechałam to już chciałam żeby było po a tu się tak miło zaskoczyłam
Dobrze,ze tak wyszło. U nas na pewno nie bo młody się budzi w nocy i co chwila bym myślała,ze może się właśnie obudził? A nie pójdę z niania na parkiet bo jej najzwyczajniej nie usłyszę..ech. my już w drodze a mnie stres nie puszcza oby z godziny na godzinę było lepiej. Dziękuję wszystkim za miłe słowa. Jesteście kochane :*

Ja ogolnie to nie jestem fanką zabierania malych dzieci na taką imprezę jak wesele. Niestety ale kilka razy bylam swiadkiem jak kilkunastomiesieczne dzieci biegaly pod nogami tanczacych ludzi...zostawione bez opieki bo rodzice tez chcieli sie pobawic. Rozumiem jak rodzice zabieraja dziecko i sie Nim zajmuja, ale irytuja mnie rodzice ktorzy sami sie bawia i nawet nie zwracaja uwagi na to co się dzieje z ich dzieckiem. A nie trudno o jakis wypadek z udziałem takiego dziecka. Już raz widzialam jak talerz rosolu laduje na glowie malego dziecka które wpadlo pod nogi kelnerki[emoji15] dokładnie. Do tego te wszystkie pijane wujki..

Maz mi przywiozl chipsy!![emoji23] moje ulubione! A ja chcialam przestac jesc takie rzeczy! No i co teraz?? Maja sie zmarnowac??[emoji16]

Serio aż tak ? Nigdy nie byłam na takim weselu zawsze na kazdym dzieci są pod opieką nie latało mi nigdy żadne pod nogami :)
Ja też byłam na takich a już jak jest chodzące, to w każdą dziurę wejdzie a rodzice mają ubaw i robią foty albo idą sobie tańczyć bo ktoś zawsze spojrzy.

U nas w cyklu w którym się udało seksy były tylko w 13dc i później 18dc. W 32 dc wyszedł mi test pozytywny więc jak widać... wystarczy jeden raz [emoji16]

I chyba teraz planuje zrobić tak samo... (zabezpieczać się do tego 13dc , bo przecież ważne jest to, żeby plemniki nie były jakieś przestarzale [emoji3] No i jakieś stare plemniki nie czopowaly mi szyjki [emoji3] - ponoć jest coś takiego, dlatego nie zalecają współżycia 4 razy dziennie... Tak mi tłumaczyła moja ginekolog. A później bach! ) [emoji16] może też będę miała tyle szczęścia,że się uda :)
Masz rację . Jest full literatury o tym np. Oczekiwanie na ciążę czy ogólnie dostępny blog mam ginekolog. Seks co drugi dzień. Codziennie jest nie zdrowo.plemniki się nie regenerują jest ich mniej i są słabsze. Także seks codziennie jest gorszy niż co drugi dzień. No i orgazm jest ważny bo podczas niego kobieta wręcz zasysa plemniki i docierają on szybciej.

Okresu dalej brak a test negatywny:(
Trzymam nadal kciuki! ❤️

Ja też mam kolejny pozytyw. Tzn. pierwszy pozytyw kreska była ciut ciemniejsza niż ta kontrolna, drugi dzień tak samo a dzisiaj bardzo jest widoczna różnica. Więc już nie wiem jak do tego się odnieść?
Myślę, że to kwestia godzin i będzie :D

Kurde jakos sie dziwnie czuje ze trace kontrole skoro nie mam jak mierzyc tempki [emoji57]za to Moj tz sie cieszy ze go nie bede budzic o 5 budzikiem i mierzeniem [emoji3] no i sam przyznal ze taki odpoczynek od ciągłego mierzenia jest mi chyba bardzo potrzebny [emoji57]
Twój tz ma rację, potrzeba Ci trochę luzu i odpoczynku od tego wszystkiego. Taka ciągła kontrola nie jest dobra :)

Jestem w gotowości 8-):D:D:D
Nie wątpię :D trzymam kciuki!

Masz rację . Jest full literatury o tym np. Oczekiwanie na ciążę czy ogólnie dostępny blog mam ginekolog. Seks co drugi dzień. Codziennie jest nie zdrowo.plemniki się nie regenerują jest ich mniej i są słabsze. Także seks codziennie jest gorszy niż co drugi dzień. No i orgazm jest ważny bo podczas niego kobieta wręcz zasysa plemniki i docierają on szybciej.
Też o tym czytałam :) i póki co staram się stosować.

Wczoraj poszłam do sypialni i obudziłam męża :D a co ma tak spać tam samotnie :)

Dzisiaj konie, zakupy a wieczorem pewnie znajomi na piwko wpadną :)

reklama
Do góry