reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Dziewczyny a celujecie na jakas plec? Czy juz obojetnie:)? Bo przeczytalam wlasnie w pracy ze sa rozne sposoby na dziewczynke i chlopca ale czy sie to sprawdzamatko jak mi sie nie chve siedziec w pracy , chcialabym juz w domu przed tv siedziec
Ja majac juz synka w domu na poczatku staran bardzo chcialam najpierw celowac w dni przed owu zeby byly sexy na dziewczynkę ale potem juz mi bylo wszystko jedno i nie planowałam płci. Najważniejsze było zeby w ogole zajsc. Całkiem Przypadkiem tak wyszlo ze w udanym cyklu byly [emoji173] przed owu i jest dziewczynka.

reklama
Pewnie rozgość się :) ale musisz wiedzieć że forum uzależnia i nakręca w staraniach jeśli jesteś dopiero w 1cs ;)
Ja już jestem strasznie nastawiona do tego. Miałam wiele toksycznych znajomych, które mnie nakrecaly, że pewnie się nie uda i będą problemy. Czytam forum i trochę wchodzi we mnie optymizm, bo widzę, że dużo jest wpisów, ze udało się w końcu nie robię sobie nadziei na pozytywny wynik już w pierwszym cyklu... Aczkolwiek bardzo bym się ucieszyła.

Ja już jestem strasznie nastawiona do tego. Miałam wiele toksycznych znajomych, które mnie nakrecaly, że pewnie się nie uda i będą problemy. Czytam forum i trochę wchodzi we mnie optymizm, bo widzę, że dużo jest wpisów, ze udało się w końcu nie robię sobie nadziei na pozytywny wynik już w pierwszym cyklu... Aczkolwiek bardzo bym się ucieszyła.

Cześć :) lepiej wrzucić na luz. Ja brałam kilka lat tabletki antykoncepcyjne i lekarz powiedział bym uważała w pierwszych miesiącach jeśli nie chce ciąży a jeśli chce to mam działać, bo duże szanse i co? 3 cykl starań rozpoczęłam.
Oczywiście wiem, że dopiero co zaczęłam, ale już się nie nastawiam. Przyjdzie kiedy będzie chciało, oby zdrowe ;)

Co do płci to w domku mam zdrowego chłopca za co dziękuje Bogu każdego dnia i przez jakiś czas bardzo chciałam dziewczynkę, ale teraz jestem na takim etapie, że ucieszyła bym się baaaaardzo i z chłopca. Także płeć nie ma znaczenia, oby było zdrowe.

Cześć :) lepiej wrzucić na luz. Ja brałam kilka lat tabletki antykoncepcyjne i lekarz powiedział bym uważała w pierwszych miesiącach jeśli nie chce ciąży a jeśli chce to mam działać, bo duże szanse i co? 3 cykl starań rozpoczęłam.
Oczywiście wiem, że dopiero co zaczęłam, ale już się nie nastawiam. Przyjdzie kiedy będzie chciało, oby zdrowe ;)

Co do płci to w domku mam zdrowego chłopca za co dziękuje Bogu każdego dnia i przez jakiś czas bardzo chciałam dziewczynkę, ale teraz jestem na takim etapie, że ucieszyła bym się baaaaardzo i z chłopca. Także płeć nie ma znaczenia, oby było zdrowe.
Mąż też mi mówi, że muszę wyluzowac. Ja brałam tabletki przez 1,5 roku z krótką przerwa 2 miesięczna. Podczas przerwy cykl wrócił od razu regularny (to było po Mercilonie). Ale jak kolejne 2 miesiące brałam po zabiegu usunięcia polipa szyjkowego Belare, to pierwszy cykl po odstawieniu miał 52 dni ... Teraz jest 2 cykl po odstawieniu i pierwszy starań. Owulacje czuję że niby miałam (śluz plodny i ból jajnika prawego). Od kolejnego cyklu planuje mierzyc temperaturę i notowac na wykresie.

Ja się uciesze jak tylko się uda. Płeć się nie liczy, najważniejsze aby było zdrowe.

Co do płci.. chciałabym synka, ale płeć nic nie zmieni, niczego mi nie zagwarantuje.. nie będę dzięki temu szczęśliwsza.. Będę szczęśliwa kiedy uda mi się wydać maluszka na świat..
Dziecko powinno się kochać bez względu na to czy jest chłopcem czy dziewczynką... takie jest moje zdanie, ale każdy ma swoje poglądy i staram się to szanować Ja to samo. Do której dzisiaj ?
Kochana do 18 :(

Witam wszystkie forumowiczki. Znajdzie się tu miejsce dla takiego swiezaka jak ja? Jestem w pierwszym cyklu starań o nasze pierwsze maleństwo...
Zapraszamy :D

reklama
Witam się ziewająco.
Jest tak paskudna pogoda- wczoraj marznący deszcz ze śniegiem. Dzisiaj niby lepiej, bo sam śnieg, ale tak strasznie ciemno i ponuro. W dodatku jestem niewyspana już od wczoraj, bo mąż ma stresy i lunatykuje w nocy, więc mnie przy okazji budzi. W pracy od rana tyle roboty, że dopiero o 15 zjadłam drugie śniadanie.
Mam wrażenie, że ze zmęczenia zrobiły mi się wory pod oczami po same cycki.
Chcę spaaaaaaaaać!

A ze spraw staraniowych- we wtorek w końcu jadę porobić badania do IUI.

Do góry