reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Cześć dziewczyny i witam wszystkie nowe. Od poniedziałku zaczynają mi się dni płodne. Mam pytanko co ile dni wtedy się staracie? Są różne teorie a chyba najpopularniejsza co dwa dni. poprzedni cyklu tak robiliśmy i nic nie pomogło.

reklama
Powtarzasz dziś test?
Tak i znowu jest cień cienia ale obawiam się że te testy są jakieś wadliwe kupiłam je na allegro nigdy wcześniej nie używałam tych konkretnych i nie miałam takich sytuacji co prawda jestem jeszcze trochę przed okresem ale teraz mam nabite co jest grane i postanowiłam że zrobię betę ;p i oczywiscie nigdy więcej nie pokusze się na testy przed okresem ;p

Ja dziś w miarę wyspana, co prawda syn znowu wyplakal wzięcie do mnie do łóżka o 1 w nocy ale za to do 7.30 spał jako nigdy :D teraz już kawę sobie popijam, trochę jeszcze smutku jest po wczoraj ale trudno, będzie co będzie :)
W poniedziałek znowu będzie po wyniki z badań krwi, ciekawe co tam wyczytam :) w ogóle sukces był wczoraj bo nie zemdlalam po pobraniu krwi ha ha ha.
Mój to standardowo śpi do 7 i dzisiaj po 4 dniach w końcu spał cała noc u siebie ;p ale jak brałam go do mojego łóżeczka to spał do 9-10 :D

Cześć dziewczyny i witam wszystkie nowe. Od poniedziałku zaczynają mi się dni płodne. Mam pytanko co ile dni wtedy się staracie? Są różne teorie a chyba najpopularniejsza co dwa dni. poprzedni cyklu tak robiliśmy i nic nie pomogło.
W poprzednich staraniach co drugi dzień nie zadziałało dopiero codziennie starania w dni płodne :)

Z reguly zalecane jest co dwa dni. Ale to zalezy od wielu czynników. A chyba najważniejszym sa plemniki. Ile one moga przetrwac, czy jest ich duzo, czy maja dobry ruch, jaka maja żywotność itp. U Nas np jest ich malo, maja kiepski ruch wiec jesli mialabym dzis owulacje, a ostatni seks byl 2 dni temu to te plemniki moglyby nie dotrwac do tej owulacji. U Nas jest codziennie w dni plodne plys co 2-3 dni w dni przed i po owulacji[emoji5]

reklama
Ale naskrobałyście, ja dopiero otworzyłam oczy a tu 3 strony do nadrobienia :-) U mnie fajnie pada także dobrze się śpi

Do góry