reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Cześć dziewczyny i witam wszystkie nowe. Od poniedziałku zaczynają mi się dni płodne. Mam pytanko co ile dni wtedy się staracie? Są różne teorie a chyba najpopularniejsza co dwa dni. poprzedni cyklu tak robiliśmy i nic nie pomogło.

reklama
Powtarzasz dziś test?
Tak i znowu jest cień cienia ale obawiam się że te testy są jakieś wadliwe kupiłam je na allegro nigdy wcześniej nie używałam tych konkretnych i nie miałam takich sytuacji co prawda jestem jeszcze trochę przed okresem ale teraz mam nabite co jest grane i postanowiłam że zrobię betę ;p i oczywiscie nigdy więcej nie pokusze się na testy przed okresem ;p

Ja dziś w miarę wyspana, co prawda syn znowu wyplakal wzięcie do mnie do łóżka o 1 w nocy ale za to do 7.30 spał jako nigdy :D teraz już kawę sobie popijam, trochę jeszcze smutku jest po wczoraj ale trudno, będzie co będzie :)
W poniedziałek znowu będzie po wyniki z badań krwi, ciekawe co tam wyczytam :) w ogóle sukces był wczoraj bo nie zemdlalam po pobraniu krwi ha ha ha.
Mój to standardowo śpi do 7 i dzisiaj po 4 dniach w końcu spał cała noc u siebie ;p ale jak brałam go do mojego łóżeczka to spał do 9-10 :D

Cześć dziewczyny i witam wszystkie nowe. Od poniedziałku zaczynają mi się dni płodne. Mam pytanko co ile dni wtedy się staracie? Są różne teorie a chyba najpopularniejsza co dwa dni. poprzedni cyklu tak robiliśmy i nic nie pomogło.
W poprzednich staraniach co drugi dzień nie zadziałało dopiero codziennie starania w dni płodne :)

Z reguly zalecane jest co dwa dni. Ale to zalezy od wielu czynników. A chyba najważniejszym sa plemniki. Ile one moga przetrwac, czy jest ich duzo, czy maja dobry ruch, jaka maja żywotność itp. U Nas np jest ich malo, maja kiepski ruch wiec jesli mialabym dzis owulacje, a ostatni seks byl 2 dni temu to te plemniki moglyby nie dotrwac do tej owulacji. U Nas jest codziennie w dni plodne plys co 2-3 dni w dni przed i po owulacji[emoji5]

reklama
Ale naskrobałyście, ja dopiero otworzyłam oczy a tu 3 strony do nadrobienia :-) U mnie fajnie pada także dobrze się śpi

Do góry