reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Azulka - po co tak myślisz? [emoji12] pomysl w ten sposób, że koleżanki za chwilę będa Ci zazdrościć małego słodkiego bobaska, a już nie będa mogły sobie np pozwolić, bo już trzy łobuzy biegają po domu [emoji12]
Ja wiem ze nie powinnam tak myslec. Ale mi zwyczajnie szkoda jak widze z okna jak przychodza na plac zabaw, jak mijam je w sklepie z ich dziećmi. Tez bym tak chciała.

reklama
SalsaPL- oby się szybko udało, choć wiem, że po tabletkach i to kiedy brało się parę lat... zanim hormony wrócą na dobry tor może trochę potrwać.. u nas takie starania trwały 16 cykli niestety. Oby wam szybciej poszło:)

Najlepsze życzenia imieninowe dziewczyny! ❤️❤️
A mnie tak boli podbrzusze jajniki że ledwo leżę:( prawie jak na okres A mam 15dc nie mam nawet nospy zwariuje zaraz macie jakieś sposoby bo nie chce brać tabletek ?
Ciepłe okłady, weź butelkę z wodą. Ja też miewam tak bolesne owulacje.
Ja też często w 2 połowie cyklu myślę, żeby nic co by mogło zaszkodzić nie robić. Ale z drugiej strony myślę sobie, że takie podporządkowywanie życia pod ewentualną ciąże, w którą nie wiadomo kiedy się zajdzie jest nienormalne :)
Nie popadaj w szaleństwo ;) dziecko jest chronione i nic się nie stanie natura wie co robi :)

Rany jak mnie wkurw.. te wielkie emotki! Co za badziewie, źle się forum czyta!

Ja za 3 miesiące mam 27 urodziny[emoji4]
I przeraża mnie fakt ze nie mam jeszcze dziecka[emoji15] ale moze dlatego ze wszystkie kolezanki i znajome z mojego otoczenia zostawaly matkami juz kolo 20stki i teraz maja po dwoje a nawet i troje dzieci a ja nie mam żadnego[emoji53]
U mnie na wsi jest łącznie ok 200 osob. I nie licząc osob starszych czy babć i dziadków którzy sami mieszkaja to w kazdym domu jest przynajmniej jedno małe dziecko tylko nie u mnie[emoji15]

Kochana, to tak działa jak się chce i nie może zajść to się widzi dookoła dzieci, kobiety w ciąży, wszyscy mają dzieci tylko nie Ty , która tak pragnie być w ciąży... niestety to tak oddziaływuje psychika :/ ja zawsze lubiłam małe dzieci odkąd pamiętam ale póki nie byłam ze swoim tż przez dłuższy czas to pomimo tego że lubiłam dzieci malusie mieć na rękach , głaskać, opiekować się nimi lub bawić się z większymi dziećmi to nie myślałam o swoich, dopiero teraz kiedy już wrociliśmy do swojego miasta na dłużej , mamy pracę i staramy się o swoje mieszkanie to od jakiegoś roku myślimy o swoim dzidziusiu, że już lata do przodu lecą, że większość koleżanek to już ma po 1-2 dzieci albo i więcej , to widzę kobiety w ciąży , to oglądam wózki,łóżeczka, ubranka których nie mogę kupić bo nie wiem kiedy zajdę w tą ciąże.... mój tż już wcześniej chciał dziecko ale ja nie byłam jeszcze gotowa, to zdobywałam doświadczenie to wyjeżdzaliśmy razem za granicę i tak odwlekałam , a jak w tamtym roku latem myślałam, że jestem w ciąży bo nie przyszedł okres to pomyślałam, że może to nie najlepszy czas ale super , gdybym w niej była i jakoś damy rade- ale @ przyszła, więc wyjechaliśmy znowu i na wyjeździe też bałam się , że coś tam mogło być , ale jednak nie no i jak wróciliśmy na tamte święta i zostaliśmy tutaj na stałe, w tym roku na początku poszliśmy do pracy to tak właśnie od marca zaczęliśmy próbować w dni płodne , ale nic nie zaskoczyło do tej pory, czy w dni płodne czy częściej i nic nie ma, ale teraz to bakterie w nasieniu zostają do zlikwidowania i co dalej się okaże... i to że chcemy to nie działa tak, że chcę i mam :( niestety....

reklama
Narazie bez konkretnych badań nie chce go leczyć w ciemno8-) Czytałam o kilku innych suplementach które można łączyć z maca,jak narazie walczymy o badania bo niby chce je zrobić ale konkretnego terminu umówić nie chce,chyba się boi wyniku oj Ci faceci:oo2:
Ja swojego sama umówiłam i poszedł. Gdyby miał to zrobić sam to pewnie do tej pory by nie zrobił

Do góry