reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Azulka - po co tak myślisz? [emoji12] pomysl w ten sposób, że koleżanki za chwilę będa Ci zazdrościć małego słodkiego bobaska, a już nie będa mogły sobie np pozwolić, bo już trzy łobuzy biegają po domu [emoji12]
Ja wiem ze nie powinnam tak myslec. Ale mi zwyczajnie szkoda jak widze z okna jak przychodza na plac zabaw, jak mijam je w sklepie z ich dziećmi. Tez bym tak chciała.

reklama
SalsaPL- oby się szybko udało, choć wiem, że po tabletkach i to kiedy brało się parę lat... zanim hormony wrócą na dobry tor może trochę potrwać.. u nas takie starania trwały 16 cykli niestety. Oby wam szybciej poszło:)

Najlepsze życzenia imieninowe dziewczyny! ❤️❤️
A mnie tak boli podbrzusze jajniki że ledwo leżę:( prawie jak na okres A mam 15dc nie mam nawet nospy zwariuje zaraz macie jakieś sposoby bo nie chce brać tabletek ?
Ciepłe okłady, weź butelkę z wodą. Ja też miewam tak bolesne owulacje.
Ja też często w 2 połowie cyklu myślę, żeby nic co by mogło zaszkodzić nie robić. Ale z drugiej strony myślę sobie, że takie podporządkowywanie życia pod ewentualną ciąże, w którą nie wiadomo kiedy się zajdzie jest nienormalne :)
Nie popadaj w szaleństwo ;) dziecko jest chronione i nic się nie stanie natura wie co robi :)

Rany jak mnie wkurw.. te wielkie emotki! Co za badziewie, źle się forum czyta!

Ja za 3 miesiące mam 27 urodziny[emoji4]
I przeraża mnie fakt ze nie mam jeszcze dziecka[emoji15] ale moze dlatego ze wszystkie kolezanki i znajome z mojego otoczenia zostawaly matkami juz kolo 20stki i teraz maja po dwoje a nawet i troje dzieci a ja nie mam żadnego[emoji53]
U mnie na wsi jest łącznie ok 200 osob. I nie licząc osob starszych czy babć i dziadków którzy sami mieszkaja to w kazdym domu jest przynajmniej jedno małe dziecko tylko nie u mnie[emoji15]

Kochana, to tak działa jak się chce i nie może zajść to się widzi dookoła dzieci, kobiety w ciąży, wszyscy mają dzieci tylko nie Ty , która tak pragnie być w ciąży... niestety to tak oddziaływuje psychika :/ ja zawsze lubiłam małe dzieci odkąd pamiętam ale póki nie byłam ze swoim tż przez dłuższy czas to pomimo tego że lubiłam dzieci malusie mieć na rękach , głaskać, opiekować się nimi lub bawić się z większymi dziećmi to nie myślałam o swoich, dopiero teraz kiedy już wrociliśmy do swojego miasta na dłużej , mamy pracę i staramy się o swoje mieszkanie to od jakiegoś roku myślimy o swoim dzidziusiu, że już lata do przodu lecą, że większość koleżanek to już ma po 1-2 dzieci albo i więcej , to widzę kobiety w ciąży , to oglądam wózki,łóżeczka, ubranka których nie mogę kupić bo nie wiem kiedy zajdę w tą ciąże.... mój tż już wcześniej chciał dziecko ale ja nie byłam jeszcze gotowa, to zdobywałam doświadczenie to wyjeżdzaliśmy razem za granicę i tak odwlekałam , a jak w tamtym roku latem myślałam, że jestem w ciąży bo nie przyszedł okres to pomyślałam, że może to nie najlepszy czas ale super , gdybym w niej była i jakoś damy rade- ale @ przyszła, więc wyjechaliśmy znowu i na wyjeździe też bałam się , że coś tam mogło być , ale jednak nie no i jak wróciliśmy na tamte święta i zostaliśmy tutaj na stałe, w tym roku na początku poszliśmy do pracy to tak właśnie od marca zaczęliśmy próbować w dni płodne , ale nic nie zaskoczyło do tej pory, czy w dni płodne czy częściej i nic nie ma, ale teraz to bakterie w nasieniu zostają do zlikwidowania i co dalej się okaże... i to że chcemy to nie działa tak, że chcę i mam :( niestety....

reklama
Narazie bez konkretnych badań nie chce go leczyć w ciemno8-) Czytałam o kilku innych suplementach które można łączyć z maca,jak narazie walczymy o badania bo niby chce je zrobić ale konkretnego terminu umówić nie chce,chyba się boi wyniku oj Ci faceci:oo2:
Ja swojego sama umówiłam i poszedł. Gdyby miał to zrobić sam to pewnie do tej pory by nie zrobił

Do góry