reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

reklama
No wlasnie potrzebuje. Mam nadzieje ze to nie bedzie zbyt dlugo trwalo i szybko pojaei sie fasolka. A bralam antykoncepcyjne przez kilkanascie lat i nie robilam przerw na okresy tylko ciurkiem. Po prawie 20 latach wiem ze ogranizm musi sie przestawić. Po odstawieniu tabletek i przy pomocy lekarza po 3 miesiach dostalam dopiero okresu. Cieszylam sie jak dziecko. Az sie poplakałam. Zobacz jak to sie zmienia człekowi [emoji16] Ale teraz z tego @ nie ciesze sie bo juz miala byc fasolka

Daj sobie czas i swojemu organizmowi... te 20 lat bez okresu to naprawdę duży szok dla organizmu...
Ja słyszałam z opowiadań, że jak się robi te przerwy pół roczne od tabletek antykoncepcyjnych to w tym czasie najczęściej zachodzi się w ciążę, ale jak TY nie miałam ani okresu, ani żadnych przerw to nie wiem jak to wtedy funkcjonuje - ale pewne jest to , że Twój organizm musi się przestawić - a robiłaś jakieś badania? Byłaś na monitoringu sprawdzić czy wszystko jest ok i działa jak trzeba po tym odstawieniu ?

Daj sobie czas i swojemu organizmowi... te 20 lat bez okresu to naprawdę duży szok dla organizmu...
Ja słyszałam z opowiadań, że jak się robi te przerwy pół roczne od tabletek antykoncepcyjnych to w tym czasie najczęściej zachodzi się w ciążę, ale jak TY nie miałam ani okresu, ani żadnych przerw to nie wiem jak to wtedy funkcjonuje - ale pewne jest to , że Twój organizm musi się przestawić - a robiłaś jakieś badania? Byłaś na monitoringu sprawdzić czy wszystko jest ok i działa jak trzeba po tym odstawieniu ?
Tak :) od pierwszego dnia po odstawieniu tabsów jestem pod opieką lekarza. Raz, dwa razy w tygodniu jestem u niego w gabinecie albo do szpitala kaze mi przyjezdzac do siebie. Kartoteke mam już solidną i wszystkie badania. U drugiego na wyjezdzie bylam i wszystko potwierdzil. Wiec wiem ze jestem w dobrych rekach.. ale strasznie niecierpliwa

Ja zrobilam tak samo. Powiedzialam mezowi ze dzis dzwonię i go umawiam, zrobil oczy jak 5 zl ale zgodzil sie bez problemu. Ich czasami trzeba postawic przed faktem dokonanym
Dokładnie, chciał tylko żebym z nim pojechała. Ale nie wchodziłam do pokoju tylko czekałam w poczekalni

Dokładnie, chciał tylko żebym z nim pojechała. Ale nie wchodziłam do pokoju tylko czekałam w poczekalni
Ja akurat wchodzilam. Bo to byl pokoj przystosowaby do tego typu badan, w budynku na przeciwko przychodni i to w piwnicach. Wiec mielismy swobode dzialania z zachowaniem intymnosci[emoji5]

No wlasnie potrzebuje. Mam nadzieje ze to nie bedzie zbyt dlugo trwalo i szybko pojaei sie fasolka. A bralam antykoncepcyjne przez kilkanascie lat i nie robilam przerw na okresy tylko ciurkiem. Po prawie 20 latach wiem ze ogranizm musi sie przestawić. Po odstawieniu tabletek i przy pomocy lekarza po 3 miesiach dostalam dopiero okresu. Cieszylam sie jak dziecko. Az sie poplakałam. Zobacz jak to sie zmienia człekowi [emoji16] Ale teraz z tego @ nie ciesze sie bo juz miala byc fasolka
Ile sie starasz?czy juz pisalas ale nie pamietam sorki:)

reklama
Ja akurat wchodzilam. Bo to byl pokoj przystosowaby do tego typu badan, w budynku na przeciwko przychodni i to w piwnicach. Wiec mielismy swobode dzialania z zachowaniem intymnosci[emoji5]
Tutaj też było przystosowane bo robiliśmy badania w klinice, ale ja nie chciałam wchodzić

Do góry