reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

reklama
Oo współczuje za intensywne i bolesne, ale zazdroszczę 3 dniowych bo ja muszę się bujać drugie tyle z podpaskami :/ no ale niestety, nie każdy może mieć to samo :p
Kiedy mialam po 6 dni. I tak bolesne ze z glowa w misce ladowalam. Dlatego przez kilkanascie lat bralam tabletki bez przerw i bez okresów. A teraz chcemy dzidzie i pierwszy raz oczekiwalam okresu. To moj drugi cykl po odstawieniu... nie udalo sie jeszcze :(

Ja za 3 miesiące mam 27 urodziny[emoji4]
I przeraża mnie fakt ze nie mam jeszcze dziecka[emoji15] ale moze dlatego ze wszystkie kolezanki i znajome z mojego otoczenia zostawaly matkami juz kolo 20stki i teraz maja po dwoje a nawet i troje dzieci a ja nie mam żadnego[emoji53]
U mnie na wsi jest łącznie ok 200 osob. I nie licząc osob starszych czy babć i dziadków którzy sami mieszkaja to w kazdym domu jest przynajmniej jedno małe dziecko tylko nie u mnie[emoji15]

Dlugo ciążą sie nie nacieszyłam :-( jestem obecnie w szpitalu, jutro zabieg laparoskopowy, ciąża pozamaciczna w prawym jajowodzie....
Bardzo mi przykro. Trzymaj się
Ja 5 dni do @ korci testować ale kurde po pierwsze szkoda mi kasy na testy po drugie tyle razy już się nakręcałam ze szok. Cycki już mnie mniej bola a po owu tak bolały mega jak bym miała siniaki a teraz już prawie w ogóle no i objawowo zero. Sluz jakiś tam jest ale jak zawsze przed @ wiec raczej kolejny cykl stracony. Czekam cierpliwie do dni @ jak nie przyjdzie to wtedy zateatuje dopiero a w sumie mogłaby przyjść @ bo sylwester fajny się szykuje [emoji28] robie lata 80 przebieranie imprezka sylwestrowa u nas w domu wiec wole pic ;p a już tyle czekam na dzidzie ze dwa miesiące mnie nie zbawia :/
Mam podobnie ale nie testuję za czesto bo mi kasy zal. Poza tym okres przychodzi niezwykle punktualnie 14 dnia po owulacji[emoji17]
Witam wszystkie starczaki i te którym się udało;) My z Partnerem staramy się od 2 lat,ostatnio trafiłam w końcu na Panią ginekolog-endokrynolog która zajęła się moim problemem na poważnie a nie kazała brać witaminy odstresować i próbować dalejo_O W każdym razie mam podejrzenie PCO na prawym jajniku widać pęcherzyki:unsure: oczywiście dostałam skierowanie na badanie hormonów aby potwierdzić diagnozę oraz mam przyjść w połowie cyklu aby sprawdzić czy mam owulację,mój partner dostał skierowanie na badanie nasienia,i super że ktoś zajął się na poważnie naszym problemem tylko teraz się stresuję co dalej:hmm: Czy któraś z Was ma problem z PCO i ma wdrożone już leczenie?Albo zaszła w ciążę z PCO?
Witaj. Niestety nie wypowiem się bo nie wiem nic na ten temat, ale trzymam kciuki.
Ja też często w 2 połowie cyklu myślę, żeby nic co by mogło zaszkodzić nie robić. Ale z drugiej strony myślę sobie, że takie podporządkowywanie życia pod ewentualną ciąże, w którą nie wiadomo kiedy się zajdzie jest nienormalne :)
Mam podobnie. Czlowiek fiksuje, a potem przezywa rozczarowania bo znowu nic.
Ja dziś 28dc, 9dpo i szyjka mega twarda i pojawił się śluz idealnie przezroczysty i rozciągliwy na kilka cm - zgłupiałam. To chyba znak, ze @ nadchodzi, bo i podbrzusze boli a rano czułam takie jakby przechodzące szpilki. Te „szpilki „ zawsze mam przy @
Także ja już luzuje i przestaje o tym myśleć.
Wzięłam właśnie melatoninę, bo od jakiegoś czasu mam problem z bezsennością.

Dobrej nocy dziewczyny!
U mnie przezroczysty taki jakby plodny. Pojawia sie na dzien-dwa przed okresem. Oby u Ciebie było inaczej.

Ja dzisiaj zaczynam nowy cykl nawet się cieszę bo mogę ruszyć z badaniami;-) ;) Wczoraj zamówiłam swojemu partnerowi tabletki z korzenia maca,chociaż dopiero będzie robił badania ale czytałam o nich tyle dobrego że się skusiłam,czy któraś z was ma jakieś doświadczenie z tymi tabletkami czy faktycznie pomagają?
Nie wiem co to ale na przerwie wygooglam sobie

Hehe dokładnie :D ja mam 4dc i jak zwykle w tym dniu po nocy mam chwilowe wstrzymanie i czystą podpaskę a później dalej sobie leci do 6 lub 7dc :/
Ja mam 6-7 dni ale 2 i 3 dzien to istna powódź, a od 4 juz coraz lepiej. 6 dzien to lekkie plamienia i czasem na 7 dzien sie przedluza.
Ja za 3 miesiące mam 27 urodziny[emoji4]
I przeraża mnie fakt ze nie mam jeszcze dziecka[emoji15] ale moze dlatego ze wszystkie kolezanki i znajome z mojego otoczenia zostawaly matkami juz kolo 20stki i teraz maja po dwoje a nawet i troje dzieci a ja nie mam żadnego[emoji53]
U mnie na wsi jest łącznie ok 200 osob. I nie licząc osob starszych czy babć i dziadków którzy sami mieszkaja to w kazdym domu jest przynajmniej jedno małe dziecko tylko nie u mnie[emoji15]
Nie masz co patrzeć na innych. Teraz wiek na rodzenie dzieci mocno sie przesunął. Ja się czasem śmieje ze staramy się o drugie w wieku w którym planowalam myśleć o pierwszym.

Jeden pozytyw wczesniejszego maciezynstwa to fakt ze zachodzi się w ciąze od kichnięcia. A kolo 30 już tak łatwo nie jest.

Kiedy mialam po 6 dni. I tak bolesne ze z glowa w misce ladowalam. Dlatego przez kilkanascie lat bralam tabletki bez przerw i bez okresów. A teraz chcemy dzidzie i pierwszy raz oczekiwalam okresu. To moj drugi cykl po odstawieniu... nie udalo sie jeszcze :(

Ojej a co to za tabletki ? I to przez nie nie było okresów?
Może teraz Twój organizm potrzebuje czasu na regenerację po odstawieniu tych tabletek ?

Azulka - po co tak myślisz? [emoji12] pomysl w ten sposób, że koleżanki za chwilę będa Ci zazdrościć małego słodkiego bobaska, a już nie będa mogły sobie np pozwolić, bo już trzy łobuzy biegają po domu [emoji12]

reklama
Ojej a co to za tabletki ? I to przez nie nie było okresów?
Może teraz Twój organizm potrzebuje czasu na regenerację po odstawieniu tych tabletek ?
No wlasnie potrzebuje. Mam nadzieje ze to nie bedzie zbyt dlugo trwalo i szybko pojaei sie fasolka. A bralam antykoncepcyjne przez kilkanascie lat i nie robilam przerw na okresy tylko ciurkiem. Po prawie 20 latach wiem ze ogranizm musi sie przestawić. Po odstawieniu tabletek i przy pomocy lekarza po 3 miesiach dostalam dopiero okresu. Cieszylam sie jak dziecko. Az sie poplakałam. Zobacz jak to sie zmienia człekowi [emoji16] Ale teraz z tego @ nie ciesze sie bo juz miala byc fasolka

Do góry