reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

reklama
Oo współczuje za intensywne i bolesne, ale zazdroszczę 3 dniowych bo ja muszę się bujać drugie tyle z podpaskami :/ no ale niestety, nie każdy może mieć to samo :p
Kiedy mialam po 6 dni. I tak bolesne ze z glowa w misce ladowalam. Dlatego przez kilkanascie lat bralam tabletki bez przerw i bez okresów. A teraz chcemy dzidzie i pierwszy raz oczekiwalam okresu. To moj drugi cykl po odstawieniu... nie udalo sie jeszcze :(

Ja za 3 miesiące mam 27 urodziny[emoji4]
I przeraża mnie fakt ze nie mam jeszcze dziecka[emoji15] ale moze dlatego ze wszystkie kolezanki i znajome z mojego otoczenia zostawaly matkami juz kolo 20stki i teraz maja po dwoje a nawet i troje dzieci a ja nie mam żadnego[emoji53]
U mnie na wsi jest łącznie ok 200 osob. I nie licząc osob starszych czy babć i dziadków którzy sami mieszkaja to w kazdym domu jest przynajmniej jedno małe dziecko tylko nie u mnie[emoji15]

Dlugo ciążą sie nie nacieszyłam :-( jestem obecnie w szpitalu, jutro zabieg laparoskopowy, ciąża pozamaciczna w prawym jajowodzie....
Bardzo mi przykro. Trzymaj się
Ja 5 dni do @ korci testować ale kurde po pierwsze szkoda mi kasy na testy po drugie tyle razy już się nakręcałam ze szok. Cycki już mnie mniej bola a po owu tak bolały mega jak bym miała siniaki a teraz już prawie w ogóle no i objawowo zero. Sluz jakiś tam jest ale jak zawsze przed @ wiec raczej kolejny cykl stracony. Czekam cierpliwie do dni @ jak nie przyjdzie to wtedy zateatuje dopiero a w sumie mogłaby przyjść @ bo sylwester fajny się szykuje [emoji28] robie lata 80 przebieranie imprezka sylwestrowa u nas w domu wiec wole pic ;p a już tyle czekam na dzidzie ze dwa miesiące mnie nie zbawia :/
Mam podobnie ale nie testuję za czesto bo mi kasy zal. Poza tym okres przychodzi niezwykle punktualnie 14 dnia po owulacji[emoji17]
Witam wszystkie starczaki i te którym się udało;) My z Partnerem staramy się od 2 lat,ostatnio trafiłam w końcu na Panią ginekolog-endokrynolog która zajęła się moim problemem na poważnie a nie kazała brać witaminy odstresować i próbować dalejo_O W każdym razie mam podejrzenie PCO na prawym jajniku widać pęcherzyki:unsure: oczywiście dostałam skierowanie na badanie hormonów aby potwierdzić diagnozę oraz mam przyjść w połowie cyklu aby sprawdzić czy mam owulację,mój partner dostał skierowanie na badanie nasienia,i super że ktoś zajął się na poważnie naszym problemem tylko teraz się stresuję co dalej:hmm: Czy któraś z Was ma problem z PCO i ma wdrożone już leczenie?Albo zaszła w ciążę z PCO?
Witaj. Niestety nie wypowiem się bo nie wiem nic na ten temat, ale trzymam kciuki.
Ja też często w 2 połowie cyklu myślę, żeby nic co by mogło zaszkodzić nie robić. Ale z drugiej strony myślę sobie, że takie podporządkowywanie życia pod ewentualną ciąże, w którą nie wiadomo kiedy się zajdzie jest nienormalne :)
Mam podobnie. Czlowiek fiksuje, a potem przezywa rozczarowania bo znowu nic.
Ja dziś 28dc, 9dpo i szyjka mega twarda i pojawił się śluz idealnie przezroczysty i rozciągliwy na kilka cm - zgłupiałam. To chyba znak, ze @ nadchodzi, bo i podbrzusze boli a rano czułam takie jakby przechodzące szpilki. Te „szpilki „ zawsze mam przy @
Także ja już luzuje i przestaje o tym myśleć.
Wzięłam właśnie melatoninę, bo od jakiegoś czasu mam problem z bezsennością.

Dobrej nocy dziewczyny!
U mnie przezroczysty taki jakby plodny. Pojawia sie na dzien-dwa przed okresem. Oby u Ciebie było inaczej.

Ja dzisiaj zaczynam nowy cykl nawet się cieszę bo mogę ruszyć z badaniami;-) ;) Wczoraj zamówiłam swojemu partnerowi tabletki z korzenia maca,chociaż dopiero będzie robił badania ale czytałam o nich tyle dobrego że się skusiłam,czy któraś z was ma jakieś doświadczenie z tymi tabletkami czy faktycznie pomagają?
Nie wiem co to ale na przerwie wygooglam sobie

Hehe dokładnie :D ja mam 4dc i jak zwykle w tym dniu po nocy mam chwilowe wstrzymanie i czystą podpaskę a później dalej sobie leci do 6 lub 7dc :/
Ja mam 6-7 dni ale 2 i 3 dzien to istna powódź, a od 4 juz coraz lepiej. 6 dzien to lekkie plamienia i czasem na 7 dzien sie przedluza.
Ja za 3 miesiące mam 27 urodziny[emoji4]
I przeraża mnie fakt ze nie mam jeszcze dziecka[emoji15] ale moze dlatego ze wszystkie kolezanki i znajome z mojego otoczenia zostawaly matkami juz kolo 20stki i teraz maja po dwoje a nawet i troje dzieci a ja nie mam żadnego[emoji53]
U mnie na wsi jest łącznie ok 200 osob. I nie licząc osob starszych czy babć i dziadków którzy sami mieszkaja to w kazdym domu jest przynajmniej jedno małe dziecko tylko nie u mnie[emoji15]
Nie masz co patrzeć na innych. Teraz wiek na rodzenie dzieci mocno sie przesunął. Ja się czasem śmieje ze staramy się o drugie w wieku w którym planowalam myśleć o pierwszym.

Jeden pozytyw wczesniejszego maciezynstwa to fakt ze zachodzi się w ciąze od kichnięcia. A kolo 30 już tak łatwo nie jest.

Kiedy mialam po 6 dni. I tak bolesne ze z glowa w misce ladowalam. Dlatego przez kilkanascie lat bralam tabletki bez przerw i bez okresów. A teraz chcemy dzidzie i pierwszy raz oczekiwalam okresu. To moj drugi cykl po odstawieniu... nie udalo sie jeszcze :(

Ojej a co to za tabletki ? I to przez nie nie było okresów?
Może teraz Twój organizm potrzebuje czasu na regenerację po odstawieniu tych tabletek ?

Azulka - po co tak myślisz? [emoji12] pomysl w ten sposób, że koleżanki za chwilę będa Ci zazdrościć małego słodkiego bobaska, a już nie będa mogły sobie np pozwolić, bo już trzy łobuzy biegają po domu [emoji12]

reklama
Ojej a co to za tabletki ? I to przez nie nie było okresów?
Może teraz Twój organizm potrzebuje czasu na regenerację po odstawieniu tych tabletek ?
No wlasnie potrzebuje. Mam nadzieje ze to nie bedzie zbyt dlugo trwalo i szybko pojaei sie fasolka. A bralam antykoncepcyjne przez kilkanascie lat i nie robilam przerw na okresy tylko ciurkiem. Po prawie 20 latach wiem ze ogranizm musi sie przestawić. Po odstawieniu tabletek i przy pomocy lekarza po 3 miesiach dostalam dopiero okresu. Cieszylam sie jak dziecko. Az sie poplakałam. Zobacz jak to sie zmienia człekowi [emoji16] Ale teraz z tego @ nie ciesze sie bo juz miala byc fasolka

Do góry