reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Hej dziewczyny, u mnie sensacja...
Od kilku dni męczyły mnie zgagi dlatego dziś rano coś mnie tknęło i zrobiłam jeszcze jeden test, tym razem nie paskowy, a kasetkowy który kupiłam jeszcze kilka miesięcy temu... No i wyszła bladziutka różowa kreska. Szybka decyzja i pojechałam na betę i proga no i mam już wyniki hsg - 52,2... Oczywiście włączyły mi się obawy co z moim wysokim TSH, na szczęście na poniedziałek mam umówioną wizytę u endo więc będziemy działać. Na wynik porga jeszcze czekam, mam nadzieję, że nie będzie nisko! Proszę o kciuki, żeby to nie była znowu biochemiczna!
Oj cudownie! Oby teraz rosła ładnie! ❤️

U mnie też drzemka była i nie mała bo 3 godz :Doddzwonil do mnie gin i uspokoił z tym progesteronem że jeśli nic się nie dzieje żadnego plamienia nie ma to żeby nie panikować, że progesteron tez powinno się prawidłowo badać przez kilka dni bo on jest skokowy i wyciągać średnia że moje 10,7 przy normie od 2 jest ok i że niskim progesteronem powinny bardziej martwić się kobiety po in vitro a nie po naturalnym poczęciu fajnego mam powiem wam tego gina w pon mam wizytę jestem spokojna a na koniec zła wiadomość mój ogarnięty Pan doktor wyjeżdża na rok do Stanów :hmm:
Moja drzemka 1,5h :p
Widzę, że fajnego i rozsądnego masz gina. I racja z tym co pisze, jeżeli nie plamisz to jest spoko bo przecież normalnie nikt nie bada progesteronu i jakoś nic się nie dzieje :)

Moj maz nie umie ze mna rozmawiac o Naszym problemie. I przez to sie kłócimy. Ja potrzebuje sie wygadać. A nie mam komu. Tu mam Was, ale same wiecie ze calkiem inaczej jest jak mozna z kims w cztery oczy pogadac.
U Nas spięcia są ostatnio codziennośćią.
Wiesz co, no faceci są inni i już. Ja stara a w sumie dopiero się tego uczę, że czasem oni zupełnie inaczej myślą o wszystkim.
Mi się np wydawało, że mój całkiem nie myśli o dziecku itd, kiedy ja tydzień grzebalam w necie żeby znaleźć wózek, aż tu kiedy zagaiłam, że znalazłem fajny i może by kupić wcześniej, żeby wydatki rozłożyć, wyciągnął portfel i oznajmił, że on właśnie zarobił na wózek! Po czym kiedy zaczęłam mieć problemy z ciążą, kupił mi superkompa żebym mogła pracować w domu w razie czego.
Oni inaczej działają i myślą o wszystkim ale bardziej skrycie.

reklama
Hej dziewczyny, u mnie sensacja...
Od kilku dni męczyły mnie zgagi dlatego dziś rano coś mnie tknęło i zrobiłam jeszcze jeden test, tym razem nie paskowy, a kasetkowy który kupiłam jeszcze kilka miesięcy temu... No i wyszła bladziutka różowa kreska. Szybka decyzja i pojechałam na betę i proga no i mam już wyniki hsg - 52,2... Oczywiście włączyły mi się obawy co z moim wysokim TSH, na szczęście na poniedziałek mam umówioną wizytę u endo więc będziemy działać. Na wynik porga jeszcze czekam, mam nadzieję, że nie będzie nisko! Proszę o kciuki, żeby to nie była znowu biochemiczna!
No gratuluję!:)

Genadia jest druga kreska :) robiłaś test przed planowanym okresem? Ile dni?
2 dni do @ ale cień miałam już w środę na chińskim paskowym. No i dziś z tym kasetkowym zrobiłam też paskowy i nic nie widać na tym pasku. Więc nie polecam testów z ebaya bo eaz pokazują a raz nie ;)
Super druga kreska! GRATULUJĘ [emoji813] dobry przykład, że z wysokim tsh można zaciążyć [emoji8][emoji8][emoji8][emoji8][emoji8]
No udało się tylko, że wysokie tsh w ciaży jest niebezpieczne...
Co do tsh to spokojnie, endo dobierze ci dawke i bedziesz zbijac [emoji6] nie martw sie [emoji6]
Ja sie tak zestresowalam tym moim wysokim tsh, a niepotrzebnie[emoji6]
Właśnie głównie ze względu na tę wizytę zrobiłam test i betę, żeby do lekarza iść już z wynikami. Mam nadzieję, że będzie dobrze!

2 dni do @ ale cień miałam już w środę na chińskim paskowym. No i dziś z tym kasetkowym zrobiłam też paskowy i nic nie widać na tym pasku. Więc nie polecam testów z ebaya bo eaz pokazują a raz nie ;)No udało się tylko, że wysokie tsh w ciaży jest niebezpieczne...Właśnie głównie ze względu na tę wizytę zrobiłam test i betę, żeby do lekarza iść już z wynikami. Mam nadzieję, że będzie dobrze!
Bedzie dobrze [emoji6]
Tsh szybko zbijesz i bedziesz miec pod kontrola [emoji6]
Dobrze ze zbadalas juz przed ciążą i wiesz ze od poczatku musisz zbijac [emoji6] ja dopiero w 9tc zrobilam pierwsze badania i wyszlo za wysokie, ale 3 dni pozniej juz mialam leki wiec mysle ze w przyszlym miesiącu zobacze juz tez ladny wynik [emoji6]

Moj maz nie umie ze mna rozmawiac o Naszym problemie. I przez to sie kłócimy. Ja potrzebuje sie wygadać. A nie mam komu. Tu mam Was, ale same wiecie ze calkiem inaczej jest jak mozna z kims w cztery oczy pogadac.
U Nas spięcia są ostatnio codziennośćią.
Ja tez wyjechałam na weekend opiekować się moją byłą podopieczna i rozstalismy się skłóceni, tzn mój walnął focha bo zapytałam czy jakoś sam wróci z pracy bo chcialam się ogarnac przed wyjazdem a musiałam po niego jechac I tak I sie obrazil , ze musiał ogarniac transport I jak wychodzilam z torba to mi nie pomogl tylko stal I patrzyl I sie wkurzyl jeszcze bardziej bo nie dalam mu buziaka, ale skoro się nie odzywal to ja sie nie bd narzucac I pare zlosliwych sms bylo a na drugi dzien przeszlo I pisal normalnie I dzwonil :/ masakra z tymi facetami, ja w swoim też nie bardzo mam przyjaciela :/

Bedzie dobrze [emoji6]
Tsh szybko zbijesz i bedziesz miec pod kontrola [emoji6]
Dobrze ze zbadalas juz przed ciążą i wiesz ze od poczatku musisz zbijac [emoji6] ja dopiero w 9tc zrobilam pierwsze badania i wyszlo za wysokie, ale 3 dni pozniej juz mialam leki wiec mysle ze w przyszlym miesiącu zobacze juz tez ladny wynik [emoji6]
Dziękuję :) też się cieszę, że szybko dowiedziałam się o tym!
@Genadia gratulacje !!! Mam nadzieję, że nie uciekniesz od nas :) Jak wysokie masz to TSH ?
Dziękuję :) nie uciekam :) tsh badałam dwa razy, jakoś 3 tyg temu miałam 5,1... tydzień temu powtorzyłam i było 2,8 więc skacze.

Nat, Malentka dziękuję Wam :)

reklama
Do góry