reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Hej dziewczyny, u mnie sensacja...
Od kilku dni męczyły mnie zgagi dlatego dziś rano coś mnie tknęło i zrobiłam jeszcze jeden test, tym razem nie paskowy, a kasetkowy który kupiłam jeszcze kilka miesięcy temu... No i wyszła bladziutka różowa kreska. Szybka decyzja i pojechałam na betę i proga no i mam już wyniki hsg - 52,2... Oczywiście włączyły mi się obawy co z moim wysokim TSH, na szczęście na poniedziałek mam umówioną wizytę u endo więc będziemy działać. Na wynik porga jeszcze czekam, mam nadzieję, że nie będzie nisko! Proszę o kciuki, żeby to nie była znowu biochemiczna!
Oj cudownie! Oby teraz rosła ładnie! ❤️

U mnie też drzemka była i nie mała bo 3 godz :Doddzwonil do mnie gin i uspokoił z tym progesteronem że jeśli nic się nie dzieje żadnego plamienia nie ma to żeby nie panikować, że progesteron tez powinno się prawidłowo badać przez kilka dni bo on jest skokowy i wyciągać średnia że moje 10,7 przy normie od 2 jest ok i że niskim progesteronem powinny bardziej martwić się kobiety po in vitro a nie po naturalnym poczęciu fajnego mam powiem wam tego gina w pon mam wizytę jestem spokojna a na koniec zła wiadomość mój ogarnięty Pan doktor wyjeżdża na rok do Stanów :hmm:
Moja drzemka 1,5h :p
Widzę, że fajnego i rozsądnego masz gina. I racja z tym co pisze, jeżeli nie plamisz to jest spoko bo przecież normalnie nikt nie bada progesteronu i jakoś nic się nie dzieje :)

Moj maz nie umie ze mna rozmawiac o Naszym problemie. I przez to sie kłócimy. Ja potrzebuje sie wygadać. A nie mam komu. Tu mam Was, ale same wiecie ze calkiem inaczej jest jak mozna z kims w cztery oczy pogadac.
U Nas spięcia są ostatnio codziennośćią.
Wiesz co, no faceci są inni i już. Ja stara a w sumie dopiero się tego uczę, że czasem oni zupełnie inaczej myślą o wszystkim.
Mi się np wydawało, że mój całkiem nie myśli o dziecku itd, kiedy ja tydzień grzebalam w necie żeby znaleźć wózek, aż tu kiedy zagaiłam, że znalazłem fajny i może by kupić wcześniej, żeby wydatki rozłożyć, wyciągnął portfel i oznajmił, że on właśnie zarobił na wózek! Po czym kiedy zaczęłam mieć problemy z ciążą, kupił mi superkompa żebym mogła pracować w domu w razie czego.
Oni inaczej działają i myślą o wszystkim ale bardziej skrycie.

reklama
Hej dziewczyny, u mnie sensacja...
Od kilku dni męczyły mnie zgagi dlatego dziś rano coś mnie tknęło i zrobiłam jeszcze jeden test, tym razem nie paskowy, a kasetkowy który kupiłam jeszcze kilka miesięcy temu... No i wyszła bladziutka różowa kreska. Szybka decyzja i pojechałam na betę i proga no i mam już wyniki hsg - 52,2... Oczywiście włączyły mi się obawy co z moim wysokim TSH, na szczęście na poniedziałek mam umówioną wizytę u endo więc będziemy działać. Na wynik porga jeszcze czekam, mam nadzieję, że nie będzie nisko! Proszę o kciuki, żeby to nie była znowu biochemiczna!
No gratuluję!:)

Genadia jest druga kreska :) robiłaś test przed planowanym okresem? Ile dni?
2 dni do @ ale cień miałam już w środę na chińskim paskowym. No i dziś z tym kasetkowym zrobiłam też paskowy i nic nie widać na tym pasku. Więc nie polecam testów z ebaya bo eaz pokazują a raz nie ;)
Super druga kreska! GRATULUJĘ [emoji813] dobry przykład, że z wysokim tsh można zaciążyć [emoji8][emoji8][emoji8][emoji8][emoji8]
No udało się tylko, że wysokie tsh w ciaży jest niebezpieczne...
Co do tsh to spokojnie, endo dobierze ci dawke i bedziesz zbijac [emoji6] nie martw sie [emoji6]
Ja sie tak zestresowalam tym moim wysokim tsh, a niepotrzebnie[emoji6]
Właśnie głównie ze względu na tę wizytę zrobiłam test i betę, żeby do lekarza iść już z wynikami. Mam nadzieję, że będzie dobrze!

2 dni do @ ale cień miałam już w środę na chińskim paskowym. No i dziś z tym kasetkowym zrobiłam też paskowy i nic nie widać na tym pasku. Więc nie polecam testów z ebaya bo eaz pokazują a raz nie ;)No udało się tylko, że wysokie tsh w ciaży jest niebezpieczne...Właśnie głównie ze względu na tę wizytę zrobiłam test i betę, żeby do lekarza iść już z wynikami. Mam nadzieję, że będzie dobrze!
Bedzie dobrze [emoji6]
Tsh szybko zbijesz i bedziesz miec pod kontrola [emoji6]
Dobrze ze zbadalas juz przed ciążą i wiesz ze od poczatku musisz zbijac [emoji6] ja dopiero w 9tc zrobilam pierwsze badania i wyszlo za wysokie, ale 3 dni pozniej juz mialam leki wiec mysle ze w przyszlym miesiącu zobacze juz tez ladny wynik [emoji6]

Moj maz nie umie ze mna rozmawiac o Naszym problemie. I przez to sie kłócimy. Ja potrzebuje sie wygadać. A nie mam komu. Tu mam Was, ale same wiecie ze calkiem inaczej jest jak mozna z kims w cztery oczy pogadac.
U Nas spięcia są ostatnio codziennośćią.
Ja tez wyjechałam na weekend opiekować się moją byłą podopieczna i rozstalismy się skłóceni, tzn mój walnął focha bo zapytałam czy jakoś sam wróci z pracy bo chcialam się ogarnac przed wyjazdem a musiałam po niego jechac I tak I sie obrazil , ze musiał ogarniac transport I jak wychodzilam z torba to mi nie pomogl tylko stal I patrzyl I sie wkurzyl jeszcze bardziej bo nie dalam mu buziaka, ale skoro się nie odzywal to ja sie nie bd narzucac I pare zlosliwych sms bylo a na drugi dzien przeszlo I pisal normalnie I dzwonil :/ masakra z tymi facetami, ja w swoim też nie bardzo mam przyjaciela :/

Bedzie dobrze [emoji6]
Tsh szybko zbijesz i bedziesz miec pod kontrola [emoji6]
Dobrze ze zbadalas juz przed ciążą i wiesz ze od poczatku musisz zbijac [emoji6] ja dopiero w 9tc zrobilam pierwsze badania i wyszlo za wysokie, ale 3 dni pozniej juz mialam leki wiec mysle ze w przyszlym miesiącu zobacze juz tez ladny wynik [emoji6]
Dziękuję :) też się cieszę, że szybko dowiedziałam się o tym!
@Genadia gratulacje !!! Mam nadzieję, że nie uciekniesz od nas :) Jak wysokie masz to TSH ?
Dziękuję :) nie uciekam :) tsh badałam dwa razy, jakoś 3 tyg temu miałam 5,1... tydzień temu powtorzyłam i było 2,8 więc skacze.

Nat, Malentka dziękuję Wam :)

reklama
Do góry