reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Kolezanki siostra od lat sie leczyla na tarczyce. Gdy zaszla w ciaze (nieplanowana) jej Tsh wynosilo ponad 20[emoji15] urodzila zdrowego chłopczyka. Wiele kobiet zachodzi w ciążę przy duzym Tsh. Wiec myślę ze to nie jest az tak duzy problem. Ale ze wszedzie sie trabi o tym aby na czas staran zbic to tak robimy. Zbijamy.

Ja się naczytałam o poronieniach i stąd te wątpliwości. No i mam już jedną ciążę biochemiczną "na koncie"... Mam nadzieję, że szybko trafię do lekarza i spytam co robić.

reklama
@Bunia1992 jeżeli dobrze rozumiem to nie zrobiłaś przerwy wstaraniach ze względu na niedoczynność i hashimoto? Ja mam obawy op tym co się naczytałam... U mnie już po owu i teraz się zastanawiam czy dobrze zrobiliśmy, że się staraliśmy przy tym moim TSH. Muszę dostać się szybko do lekarza i to omówić.
Nie zrobiłam przerwy bo lekarz powiedział że nie mam złych wyników zebym musiała ja robić ;) ogólnie jak czytasz w necie to wszystko jest mocno podkręcone na niekorzyść.

Ja się naczytałam o poronieniach i stąd te wątpliwości. No i mam już jedną ciążę biochemiczną "na koncie"... Mam nadzieję, że szybko trafię do lekarza i spytam co robić.
No przy Hashimoto to nawet mając uregulowane wyniki prawdopodobieństwo poronienia jest większe niż u osób które nie mają tego dziadostwa. Ważne jest bardzo ft4 ponoć nie może być za niskie bo może właśnie te poronienia powodować. Ale to nie jest regułą.

@Bunia1992 jeżeli dobrze rozumiem to nie zrobiłaś przerwy wstaraniach ze względu na niedoczynność i hashimoto? Ja mam obawy op tym co się naczytałam... U mnie już po owu i teraz się zastanawiam czy dobrze zrobiliśmy, że się staraliśmy przy tym moim TSH. Muszę dostać się szybko do lekarza i to omówić.
Duze masz to tsh ? Ja najprawdopodobniej wedlug mojej endo juz przed ciaza musialam miec bardzo wysokie. Teraz biore euthyrox 75 i licze ze szybko spadnie.

5,129

No to prawda, że w necie zawsze są czarne scenariusze :)
Spore masz to TSH na pewno przy takim lekarz kazał by się wstrzymać. Az nie spadnie do tego 2.5 ale tak prawdę mówiąc to znam wiele dziewczyn które zaszly i miały jeszcze większe. Raz autentyczny przypadek dziewczyna miała TSH ponad 70 i urodziła zdrowe dziecko potwierdziła to swoimi wynikami opisala swoją historię byłam na grupie starających się z Hashimoto przez jakiś czas i sobie poczytałam i z tego co widzę dziewczyny zachodzą i mają na prawdę kiepskie wyniki i się nie boją no ja bym się bała ale często jest tak że jak się dmucha i chucha to nic z tego nie wychodzi a jak się podchodzi na luzie to nie ma żadnych problemów...

Duze masz to tsh ? Ja najprawdopodobniej wedlug mojej endo juz przed ciaza musialam miec bardzo wysokie. Teraz biore euthyrox 75 i licze ze szybko spadnie.

THS 5,129...

Spore masz to TSH na pewno przy takim lekarz kazał by się wstrzymać. Az nie spadnie do tego 2.5 ale tak prawdę mówiąc to znam wiele dziewczyn które zaszly i miały jeszcze większe. Raz autentyczny przypadek dziewczyna miała TSH ponad 70 i urodziła zdrowe dziecko potwierdziła to swoimi wynikami opisala swoją historię byłam na grupie starających się z Hashimoto przez jakiś czas i sobie poczytałam i z tego co widzę dziewczyny zachodzą i mają na prawdę kiepskie wyniki i się nie boją no ja bym się bała ale często jest tak że jak się dmucha i chucha to nic z tego nie wychodzi a jak się podchodzi na luzie to nie ma żadnych problemów...

No właśnie boję się bo jest chyba bardzo wysokie... Nie miałam pojęcia, że u mnie jest coś nie tak z tarczycą. Taka choroba która niby daje jakieś objawy ale ja całe życie miałam łamliwe paznokcie, słabe włosy, suchą skórę, kiepskie humory itd. Myślałam, że taka po prostu jestem. Nie łączyłam tego z chorobą. A pewnie mam to od lat.

reklama
THS 5,129...

No właśnie boję się bo jest chyba bardzo wysokie... Nie miałam pojęcia, że u mnie jest coś nie tak z tarczycą. Taka choroba która niby daje jakieś objawy ale ja całe życie miałam łamliwe paznokcie, słabe włosy, suchą skórę, kiepskie humory itd. Myślałam, że taka po prostu jestem. Nie łączyłam tego z chorobą. A pewnie mam to od lat.
Ja mialam ostatnio 5,32... poszlam do endo, na szczęście na usg wszystko wygladalo ok, musze tylko dorobic w przyszlym miesiącu pozostale wyniki.
Mysle ze jak pojdziesz to dobierze ci odpowiednia dawke i nie masz sie co martwić za bardzo.

Do góry