reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

reklama
Teraz robia te kurtki takie szerokie tak zwane oversize. No ja nie wiem jak w takiej kurtce ma byc cieplo? Ja kurtke muszę mieć opiętą zeby mnie grzała[emoji13]
Lubie szerokie rzeczy, ale kurtki musze miec dopasowane

Dzwonilam wczoraj do lekarza i powiedzial ze progesteron faktycznie niski jest ja mu mowie ze owulacje chyba mialam bardzo szybko i jestem prawie pewna tego a on ze jezeli owulacja byla faktycznie tak wczesnie to okres powinien tez byc wczesniej a jezeli dostane po 28 dniach tak jak zawsze to w nastepnym cyklu mam zrobic badanie normalnie w 21dc. Nie rozumiem tego wtedy w ogole chyba nic by nie wyszlo jezeli okaze sie ze znowu owu przyjdzie po okresie...

Położyłam się po 20.30 i już dobrą godzinę leżę i nie mogę zasnąć. Mam tysiąc myśli w głowie. Moja kolejna koleżanka pochwaliła się na fb ze zostanie mamą, wczoraj zrobiła to moja sasiadka... nie wiem czemu ciąża przytrafia się każdemu tylko nie mnie?[emoji22] a ja już tak długo na to czekam[emoji22] myślę, analizuję że te wszystkie suplementy które bierze mój mąż nic nie dają. Gdyby jakoś wpłynęły na poprawę wyników to już bym może była w ciąży. A za Nami ponad 4 miesiące brania tych wszystkich witamin...i nic. Cała nadzieja w tej operacji. Choć tu też mam czarne myśli że i ona Nam nie pomoże. Zaraz też wybije Nam dwa lata starań.
Już jestem tym wszystkim zmęczona. A to zapewne dopiero początek ciężkiej walki o dziecko która Nas czeka[emoji22]
A czy ja proszę o tak dużo? Ja tylko chcę zdrowego dziecka...któremu oddam wszystko co mam. Tak bardzo już bym chciala przytulić moje dziecko, poczuć je. A nie tylko sobie wyobrażać jakie to uczucie[emoji17] kiedy w koncu do mnie uśmiechnie się to szczęście[emoji25]
Posmęciłam trochę. Ale mam jakiś gorszy dzień dzisiaj.
Uda się i Wam, trzymam mocno kciuki[emoji6] Trzeba wierzyć, że wszystko co robicie, operacja, leki, badania są po coś i zbliżają Was do upragnionego celu... Zresztą nam wszystkim się uda, musi :-) U nas z kolei jest tak, że wszyscy nasi znajomi już mają dzieciaczki, kiedyś co chwilę słyszeliśmy a kiedy w końcu u was... Teraz mam właściwie tylko jedną koleżankę, rok młodszą ode mnie, która też stara się od roku, z którą mogę normalnie porozmawiać. Pozostali włącznie z rodzicami już nawet nie pytają... może powinnam się cieszyć, bo kiedyś te ciągłe pytania bardzo mnie irytowały :-)

Dzwonilam wczoraj do lekarza i powiedzial ze progesteron faktycznie niski jest ja mu mowie ze owulacje chyba mialam bardzo szybko i jestem prawie pewna tego a on ze jezeli owulacja byla faktycznie tak wczesnie to okres powinien tez byc wczesniej a jezeli dostane po 28 dniach tak jak zawsze to w nastepnym cyklu mam zrobic badanie normalnie w 21dc. Nie rozumiem tego wtedy w ogole chyba nic by nie wyszlo jezeli okaze sie ze znowu owu przyjdzie po okresie...
Bo lekarz ma racje. Jesli owulacja jest szybko to i okres pozniej tez powinien byc wczesniej niz zwykle.
Ja z reguly mając owulacje w 11-12 dc okres mam 26-27dc, a gdy owulacje mam pozniej w 14-15 dc to okres pojawia sie 28-29dc

W ogole to ja mam za 4-5 dni okres. Bo apka mi wyznacza na 22.11 ale ze owulacja byla wczesniej to i okres bedzie wczesniej niz ten w 22.11. Mysle ze 18-19.11 bedzie

reklama

Mierzysz temperaturę, sprawdzasz śluz? Jeżeli dobrze pamiętam to pisałaś, ze owu stwierdziłaś po teście owulacyjnym i większym libido. No ale może podskoczył Ci poziom LH ale do owaulacji nie doszło i trzeba było dalej robić testy plus obserwacja? Faza lutealna trwa około 14 dni więc jeżeli owu było tak szybko to @ też powinna być szybciej.

Do góry